Patologia batranetii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Eu cred ca e vorba pur si simplu de o persoana egoista, egocentrica si obisnuita sa aiba totul fara sa munceasca cu adevarat pentru ceea ce-si doreste si frustrata. Cat a fost tanara a avut parte de toata atentia, acum...

Dintr-un anumit punct de vedere bine ca nu are copii, daca ar fi avut fete probabil le-ar fi facut sa sufere.
Ii lipseste echilibrul interior, simtul realitatii si cred ca intr-adevar are nevoie de psiholog.

Din pacate cunosc si eu genul, am pe cineva in familie. Nu pe aceleasi coordonate, dar desconsiderarea si aroganta fata de cei tineri sunt cam acelasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Se pare ca doamna despre care este vorba la acest subiect este intradevar putin exagerata. Fiecare varsta trebuie sa aiba frumusetea ei.

Acum sa fim si un pic sincere....cand esti tanara, arati cat de cat bine...exista situatii cand profiti de acestea, uneori fara sa vrei. Un zambet, o privire, o vorba mai dulce (cu limita toate sa nu cazi in latura cealalta) fac multe minuni la job, intr-un mijloc de transport, la o petrecere, pe strada etc. Ti se da mai multa atentie. Daca esti batrana nu prea mai atragi privirile...risti sa ramai sa astepti al doilea tramvai in statie...pentru ca nu mai ai loc. Astea sunt riscurile... varstei. Normal ar fi ca batranilor sa li se dea atentie, dar se pare ca nu prea este asa, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

se pare ca a avut TOTUL de la viata!
totul si intotdeauna
viata nu i-a refuzat nimic...

ei,de acum viata a inceput sa-si ceara tributul!
tot ceea ce a fost dat trebuie cumva "intors"(luat)!
eu cred ca nu a stiut sa acumulteze in interior(in suflet) si a pus totul doar la exterior....
din pacate sunt destui oameni din acestia care au avut totul si acum le e greu sa accepte ca incep sa piarda(si de fapt nu sa piarda, ci sa fie asa cum e normal cu varsta!)

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mie mi se pare f. interesant subiectul dar cred ca la sectiunea Femina intim ar fi fost mai bine postat.
Niciodata nu am mizat pe aspectul meu fizic,ba chiar mi-a adus necazuri uneori.
De altfel nici eu nu sunt o femeie careia sa-i placa barbatii frumosi;culmea,sotul meu intra in aceasta categorie dar nu pt. asta m-am casatorit cu el ci pt. ca este vesel,spiritual si nu cred ca o sa ne plictisim nici la 100 de ani impreuna !
Sunt femei care au frumusete in exterior si altele care au ceva din interior care te farmeca.
Este trist pt. cine traieste hranindu-se exclusiv din admiratia celor din jur si care nu are repere interioare care pot fi inpuizabile surse de fericire si satisfactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Eu cred ca e vorba pur si simplu de o persoana egoista, egocentrica si obisnuita sa aiba totul fara sa munceasca cu adevarat pentru ceea ce-si doreste si frustrata. Cat a fost tanara a avut parte de toata atentia, acum...

Dintr-un anumit punct de vedere bine ca nu are copii, daca ar fi avut fete probabil le-ar fi facut sa sufere.
Ii lipseste echilibrul interior, simtul realitatii si cred ca intr-adevar are nevoie de psiholog.

Din pacate cunosc si eu genul, am pe cineva in familie. Nu pe aceleasi coordonate, dar desconsiderarea si aroganta fata de cei tineri sunt cam acelasi.

Legat de munca...nu despre asta e vorba,nu inteleg legatura..a muncit probabil mai mult decat alte doamne de generatia ei,asta asa ca o paranteza.

De ce crezi tu,Andira, ca daca ar fi avut copii,doamna E(sa-i spunem) i-ar fi facut sa sufere?La ce te referi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu ai ce sa-i faci, degeaba te zbati ca nu ai s-o schimbi. persoana respectiva pur si simplu se ghideaza dupa alte valori in viata...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui coltofeanu

Se pare ca doamna despre care este vorba la acest subiect este intradevar putin exagerata. Fiecare varsta trebuie sa aiba frumusetea ei.

Acum sa fim si un pic sincere....cand esti tanara, arati cat de cat bine...exista situatii cand profiti de acestea, uneori fara sa vrei. Un zambet, o privire, o vorba mai dulce (cu limita toate sa nu cazi in latura cealalta) fac multe minuni la job, intr-un mijloc de transport, la o petrecere, pe strada etc. Ti se da mai multa atentie. Daca esti batrana nu prea mai atragi privirile...risti sa ramai sa astepti al doilea tramvai in statie...pentru ca nu mai ai loc. Astea sunt riscurile... varstei. Normal ar fi ca batranilor sa li se dea atentie, dar se pare ca nu prea este asa, din pacate.

Exact despre asta e vorba.
Despre schimbarile sociale si psihice care apar dupa o anumita varsta.La unii se manifesta legat de frumusetea pierduta,la altii de puterea pe care nu o mai au,altii se confrunta cu imposibilitatea integrarii in clubul de varsta a treia,etc.

55 de ani...nu inseamna batrana!

Oricum de cand am discutat cu doamna E pe tema asta, sunt ceva mai atenta la reactiile femeilor mai in varsta.
Acuma sigur ca toata lumea spune´´vai,frumusetea interioara e importanta,bagajul vietii,experienta(asta i-am spus si eu ) insa nu ma pot preface ca problemele ei nu sunt reale...

EDIT. problema principala a doamnei E nu este neaparat faptul ca s-a sters frumusetea.Problema ei este EFECTUL stergerii frumusetii(tineretii),in genere schimbarile sociale venite odata cu varsta.Cred ca au cam luat-o pe nepregatite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

EDIT. problema principala a doamnei E nu este neaparat faptul ca s-a sters frumusetea.Problema ei este EFECTUL stergerii frumusetii(tineretii),in genere schimbarile sociale venite odata cu varsta.Cred ca au cam luat-o pe nepregatite...

Probabil ca doamna E. nu e chiar o rasfatata, o egocentrica sau o persoana care vrea totul sau nimic. Probabil ca e o persoana foarte sensibila.
Eu o compatimesc pentru ca, in general, nu suntem obisnuiti sa respectam nici macar formal persoanele in varsta (nu ca 55 de ani ar fi cine stie ce varsta).
De obicei, unei persoane trecute de o anumita varsta, oamenii i se adreseaza cu "mamaie", "tataie", "mami" si altele .
Iar asta nu-i nimic pe langa altele...

Credem noi acuma ca nu vom fi afectati, ca frumusete interioara, ca asa si pe dincolo , da' tare mi-e teama ca nu o sa ne pice prea bine cand om fi 'mamaia' vreunui nene din autobuz .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Daca frumusetea asta interioara ar vedea-o lumea de la prima privire.....ar fi ceva. Insa, pentru a-ti da seama de frumusetea interioara a unei persoane trebuie sa discuti cu ea, sa o cunosti mai bine, sa descoperi felul in care gandeste etc. Sa fim sincere si sa recunoastem.... cata lume nu este "catalogata" dupa prima privire...trist, dar adevarat. Vezi reactiile celor din jur : "Da, sigur, doamna...intrati, va rog, cum se poate sa nu va servim...." si contrariul : " Va rog sa asteptati, nu avem suficient timp acum..." Nu generealizez....dar se poate intampla, mai ales daca interlocutorul tau este un barbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Probabil ca doamna E. nu e chiar o rasfatata, o egocentrica sau o persoana care vrea totul sau nimic. Probabil ca e o persoana foarte sensibila.
Eu o compatimesc pentru ca, in general, nu suntem obisnuiti sa respectam nici macar formal persoanele in varsta (nu ca 55 de ani ar fi cine stie ce varsta).
De obicei, unei persoane trecute de o anumita varsta, oamenii i se adreseaza cu "mamaie", "tataie", "mami" si altele .
Iar asta nu-i nimic pe langa altele...

Credem noi acuma ca nu vom fi afectati, ca frumusete interioara, ca asa si pe dincolo , da' tare mi-e teama ca nu o sa ne pice prea bine cand om fi 'mamaia' vreunui nene din autobuz .

Persoana foarte sensibila? Tocmai am citit ca nu suporta femeile frumoase. Eu sensibilitatea asta as trata-o la psihiatru.

Adresarea cu "mamaie" / "tataie" tine de educatia si cei 7 de ani de acasa ai fiecaruia. Tu zici ca e o adresare generala, eu nu prea cred. La 55 ani nu-mi permit sa spun asa ceva unei femei / unui barbat, ci ma adresez cu "dl / dna". Iar doamna in cauza, daca e educata si banuiesc ca destul de inteligenta, poate sa diferentieze intre anumite categori de "adresanti", ca sa zic asa.
Aa, ca mi s-a intamplat sa spun unei batrane de 80 si de ani asa, e cu totul altceva.
Oricum, asta extrapoland, ca nu despre modalitatile de adresare era vorba, ci despre modul in care isi abordeaza varsta vizavi de femeile tinere.

Mergi la inceput