HSG
Raspunsuri - Pagina 5
cosicel spune:
Ce sa mai zic? Macar nu m-a durut, insa asta n-a fost meritul radiologului!
Ma consolez cu gandu' ca sunt ok, si chiar ma gandeam azi, la monito, daca se va prinde dr ca am facut HSG!
Adica imi imaginam cum ar fi ca foliculul sa stralucesca pe ecograf! ![]()
![]()
![]()
Dar, culmea: luna trecuta cand am luat clomifen pt stimulare, abia in z14 aveam un folicul mai mare de 15mm, iar luna asta, cand am refuzat sa ma mai stimulez, in z10 are 15,7! Medicamentul ala o avea efect cu o luna intarziere in cazul meu? Tare defecta sunt! Sau i-o fi placut substanta de contrast si-a crescut ca nebunu' in 2 zile? 

cristiama spune:
Cosicel,
Bravo ca ai trompele bune, pana la urma rezultatul conteaza, DAR mi se pare inacceptabil sa-ti ceara bani, sa cumperi tu substanta....
Sa mai scriu sa stie fetele: eu am facut prima HSG la Giulesti, nu a iesit rezultatul corect ( trompa dreapta nu are deschidere la uter - am vazut la histeroscopie - cum naiba a putut iesi permeabila?) si mi-a fost si rau de la substanta. Macar am dat doar vre-o 20 rol la asistenta si 20 la doctor, aveam plic cu vre-o 200 dar mi-au zis fetele sa nu stric piata.
a doua oara am facut la Sanador, am facut mai intai analizele de col sa fie totul in regula + VSH si dupa rezultat, HSG. A costat 3 mil, daca esti arondat ai reducere, si s-au purtat impecabil:
- rezultat CORECT, e important, nu?
- am terminat in 30 min
- fara reactii adverse
nu am platit nimic suplimentar, evident nu am dat ciubuc nimic
La Giulesti eu m-am simtit umilita, am stat ore in sir pe holuri in frig, cu halat de-acasa, nebauta si nemancata pana pe la pranz!!!!
La Sanador halatel cu floricele, asistenta care-ti spune in ce consta procedura, si stau cu tine 2 asistente + doctorita, anestezie locala. Si totul dureaza 30 min. Am inclus asteptat 10 min, imbracat dezbracat si platit la casa. Filmul ti-l da pe loc si ti-l si interpreteaza doctorul care face analiza, tot in cele 30 min.
Fetelor va zic asta ca sa stiti ca se poate curat, civilizat, sa fii frumos tratata si fara reactii secundare.
taty_ana spune:
Cristiama,
Am facut si eu HSG la Giulesti in urma cu 4ani si marele profesor Marinescu s-a uitat pe film zicandu-mi ca totul este in regula,n-am nimic pot sa plec acasa si sa prestez...ideea este ca la 1 luna m-am reintors cu hidrosalpinx,profesorul s-a uitat din nou la filmul acela si cu o mare nonsalanta a zis"mdaa uite se vede aici un inceput de hidrosalpinx", am facut laparo si multe altele pana am ajuns la un an sa fac piosalpinx si mi-au scos trompa....de atunci am lasat-o balta cu o maaare neincredere in doctori si un gust amar...
Acum la 33ani ai mei vreau sa reiau lupta si as vrea sa fac din nou HSG dar nu la Giulesti, de aceea te rog frumos daca imi poti da un nr de tel de la clinica Sanador ca la giulesti nu ma mai duc...multumesc frumos
cosicel spune:
Cristiama, pai daca e sa fac un calcul ...am ajuns la o suma ...oarecum ireala:
subst de contrast - ultravist 50ml x 2fl = 2,2mil
radiolog - 1mil (cerut cica pt a-mi achita filmele! - desi aveam internare)
asistenta - 30ron
dr gineco - 1,5mil (astia nu mi i-a cerut nimeni, i-am dat eu inainte)
Deci, daca mergeam la particular, evident ca iesesm mult mai ieftin!
Nu pot spune mai nimic de asteptare, pt ca mi-a zis dr ca nestiind ce anume vreau, ziua ii era destul de incarcata, asa ca a gasit o portita la pranz, deci nu comentez ca dim. am cunoscut doctorul si la pranz deja faceam HSG. Oricum dr tare de treaba! si nu stiu daca a fost motivata de suma din plic, mai ales ca i-am dat dupa ce am stabilit ca facem HSG la pranz!
Insa, am mers la radiologie imbracata de strada, toti s-au purtat super ok, (mai putin radiologul), si din punctul asta de vedere n-am ce reprosa. Oricum, daca voi mai avea nevoie de vreo investigatie, evident ca voi merge la particular! Deja e mai ieftin! ![]()
cristiama spune:
De-aia tot povestesc eu fetelor, ca sa stiti ca se poate, fara umilinte, fara asistente care tipa la tine, fara trauma.
Eu am facut HSG la Sanador.
Pt programare se suna la 021 9699.
DAR mai intai tb sa mergi la un ginecolog si sa faci analize de col + VSH asta e o analiza de infectie in sange, sau asa ceva.
Dupa te programeaza in anumite zile ale ciclului si doar HSG costa 3 mil.
Nu prea stiu ce detalii sa-ti mai dau, a fost doar o analiza, fara traume, care a trecut f usor, spre mareeee deosebire de Giulesti.
Eu acum ma duc la Medlife, imi place mult mai mult clinica, dar n-am avut curiozitatea sa intreb cat costa.
Stiu ca poate fi facuta si la CMU.
taty_ana spune:
cristiama,
am sunat la sanador si mi s-a spus ca intai tb sa fac o consultatie la dr si pe urma HSG,intrebarea mea este la ce doctor sunt o gramada acolo,imi poti recomanda tu pe cineva?ms mult
tutuca77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui p.a.ade Nu vreau sa te supar dar esti sigura ca trompele tale s-au desfundat in urma HSG?Din cite stiu eu aceasta este doar analiza care se face pt. a vedea daca sunt infundate sau nu apoi medicul stabileste ce tratament se urmeaza.Eu am facut HSG-ul dar apoi a urmat internarea pt. instilatii si in urma instilatiilor la 3 luni am ramas insarcinata si vreau sa-ti zic ca sunt una dintre norocoase, dar cred ca ai citit cite fete ajung la alte tratamente pt. ca instilatiile nu sunt recomandate deoarece nu ar da rezultate. ginamaria HSG este un gen de raza,pt.ca te pune la aparatul acela radiologic iar trompele se vad deoarece serul introdus contine o substanta de contrast.Durerea este destul de suparatoare si cred ca nici un fel de calmant nu ajuta cu adevarat si daca trebuie sa mergi fa cumva sa te insoteasca cineva pt. ca-ti va prinde bine.Va doresc succes la amindoua si tie 77 sa scapi doar cu atit si sa ne dai de veste cind vine si tie ginamaria sa treci usor peste asta.Sanatate multa. |
Vineri de dimineata am facut testul si spre surprinderea mea au aparut doua liniute deci concluzia : sunt insarcinata, asa ca fetelor va doresc si voua sa simtiti ceea ce simt si eu.Multa rabdare si sanatate!
galliciana spune:
Buna, fetelor!!!!
Am fost si eu ieri la HSG, la Cluj!
M-a durut, de..............mama-mama!!!; asta e, depinde de organism.... Sa inteleg, atunci ca trompele mele au fost infundate????Cand am primit rezultatul mi s-a spus ca:
Doamna, sunteti..............bine!!!! Ce sa inteleg??
Poate ma lamureste si pe mine, cineva, pls!!!!!
Cred ca daca stiam, de-a dreptul ce ma asteapta, nu m-as fi dus, sincer!!! Asa dureri, nu am indurat de multa vreme, bine ca a trecut totul!!!
pupici,si va doresc sa fie cum vreti voi!!!!!
tutuca77, felicitari, din tot sufletul!!!!
de ce apar asa de greu mesajele??
astept inca o minune in viata mea!!!

si tie ginamaria sa treci usor peste asta.Sanatate multa.