salata de sfecla rosie - coapta in cuptor, cum ziceau si fetele - e buna si cu usturoi, nu numai cu hrean.
Iar ciorba se face f usor. E ceea ce sotul meu numeste "ciorba de furaje": 2 radacini de sfecla, vreo 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, telina radacina, pastarnac daca ai, ceapa - se pun toate la fiert, date pe razatoare. Cand sunt fierte se strecoara si in zeama cu pricina se fierb cartofi intregi. Daca iti place acra, se acreste cu bors sau cu ce vrei tu. Se serveste cu muuulta smantana.
Se poate face supa-crema, se trec prin sita legumele fierte.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
Eu am pus anul trecut sfecla rosie la borcane, pt. iarna. Am fiert sfecla curatat de coaja, intreaga. Apoi am taiat-o cu un cutit ondulat, sa dea bine , am pus-o in borcane, am pus hrean ras deasupra si o compozitie facuta dintr-o parte otet si doua parti de apa, sare si zahar, boabe de piper si foi de dafin. Tare buna a fost!
Pt. bebici eu ii puneam in piureul de legume o bucata si o mixam acolo, la gramada.
Chiar e o idee buna sa pun si in ciorbita, e tare gustoasa.
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare