Aspirante optimiste > 20 (357)
Raspunsuri - Pagina 16
Vrancioaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lalala13 of iulia..si ce doctor?succes la dublu test! poate vedem in sfarsit fetita eu stiu ca polidinul nu are nici o contraindicatie da' nah nici nu stiu sa fi facut vreo femeie gravida vrancioaia e interesant ce ai pus tu acolo! si apropos, eu ma interbam ultima analiza mentionata de tine ca ti-a dat meiducl sa o faci ce este? despre ce e vorba , ca nu am mai auzit!! eu abia astept sa ajung acasa si sa vina weekendul! my somebody.... ![]() |
hello...am ajuns si-acasa...
Lala, am cautat, ca nici eu nu intelesesem prea bine ce e cu 17-cetosteroizi, si-am gasit raspunsul detaliat:
"Hormonii glandei suprarenale
Aceste glande dupa cum arata si denumirea sunt situate deasupra rinichilor si secreta doua categorii de hormoni: corticosteroizii si catecolaminele.
Corticosteroizi
Corticosteroizii iau parte la distributia apei, mineralelor si a glucozei in organism regland deficitul sau excesul acestora. Un exemplu de corticosteroid il constituie cortizonul. De obicei se analizeaza corticosteroizii din urina care se elimina sub forma de 17-cetosteroizi (17-CS). In bolile care ataca glanda suprarenala (boala Addison), in bolile glandei hipofizei, in insuficenta glandelor sexuale, secretia 17-CS este scazuta. Concentratia de 17-CS din urina creste dupa eforturi fizice mari, in stresul psihic precum si in bolile care produc hiperfunctia glandei hipofize, a glandelor suprarenale si sexuale.
Valori normale ale corticosteroizilor:
- barbati = 10-20 mg/24 h
- femei 6-15 mg/24 h
- copii = 2-4 mg/24 h
Catecolamine
Catecolaminele sunt hormoni secretati tot de glanda suprarenala si ajuta organismul sa se adapteze la diferite situatii din mediul ambiant ca: ritm de activitate zi-noapte, efortul fizic, variatiile termice etc. Catecolaminele au un rol important in reglarea activitatii inimii (puls, tensiune arteriala) si rinichilor. Cele mai importante substante care fac parte din grupa catecolaminelor sunt adrenalina si noradrelina. Acestea se gasesc atat in sange cat si in urina, dar de obicei ele se analizeaza in urina.
Cresterea exagerata a concentratiei catecolaminelor din sange produce hipertensiune arteriala. In organism catecolaminele sunt distruse si se transforma in acid vanil mandelic (AVM) care se elimina prin urina. Dozarea AVM urinar da indicatii utile despre concentratia catecolaminelor sanguine. Bolnavii carora li se analizeaza catecolaminele si AVM din urina, trebuie sa colecteze urina din 24 ore intr-un vas special primit de la laborator, sa nu foloseasca nici un medicament, sa nu manance fructe si prajituri cu vanilie care ar putea falsifica rezultatele analizelor.
Valori normale ale catecolaminelor:
Catecolamine:
- in sange = 32 umol/l
- in urina = 10-100 ug/24 h = 0,55 umol/24 h
Acid vanil mandelic (AVM):
- urina = 1,7-7,4 mg/24 h = 8,6 - 37,3 umol/24 h "
weekend placut la toate fetele..http://tt.lilypie.com/UCDJp3.png
Vrancioaia spune:
| citat din mesajul lui moni_k Meyyy Acum ca fac si eu cinste a plecat toata lumea? Am citit din urma...toata lumea e cu analize bune ...nu am numai eu motiv de sarbatorit...Moni Te asteptam cu drag |
..hai sa ciocnim..!!! profita de saptamana asta si te relaxeaza

http://tt.lilypie.com/UCDJp3.png
CarmenAlbu spune:

Buna seara fetelor! Am ajuns in sfarsit acasa dupa o zi nebuna!!
Oana, Ralu astea sunt vesti foarte bune!!!
Ralu endometrul creste in unele cazuri in ultimele 2 zile inainte de ovulatie, eu in ziua 14 aveam 6 iar in ziua 16 la ovulatie deja 8!!!
buburuza1979 spune:
fetelor sa vedeti si voi cu ce nebuna aveti de a face ...
sunt coapta de racita... mai mult bronsita decat rosu in gat si ...
PFUAI CE AS FUMA O TIGAREEEEEEEE DE MOOOOORRR 

cred ca sunt irecuperabila 

monna3 spune:
buna fetelor
| citat din mesajul lui titi143 Buna dimineata. Bubu in sfarsit mai este cineva berbecut ca mine. Si inca din 2. Mai stiu doar pe cineva din 2, nasa de botez a lui mama, ea ma crescut pe mine si am tinut mult la ea. http://tt.lilypie.com/fFuSp3.png |
si eu sunt berbecut, pe 3
Monica, sper in curand

mami si tati te asteapta
moni_k spune:
Mai ce fete 

...hai ca pana la urma am avut cu cine cinstii
...
Eu deja
m-am ametit... ma bag la somn, am avut o zi extenuant de fericita azi ![]()
Va pup pe toate...si in cazul in care mai doreste cineva... barul ramane deschis 
Moni
Te asteptam cu drag
anidaz spune:
Daca a mai ramas ceva iau si eu sa-mi revin,

Am inceput saptamana prost ,o termin cum se poate de prost.
Azi-noapte ne-au spart magazinul 

Au luat lucruri mici si valoroase:parfumuri tigari cartele,nu ne dorim sa recuperam paguba pe cat ne dorim sa-l prinda pe cel sau cei care ne-au facut asta.Azi am fost toti socati ,nici acum nu prea ne e bine,nici la gradi n-am fost .Am dat declaratii,amprente.Au fost cu cainele politist dar a pierdut urma vreo doua strazi mai departe,probabil unde aveau masina.Acum nu ne ramane decat sa asteptam.
Urma sa luam un sistem de alarma bun ,dar e cam tarziu acum insa va preveni macar pe viitor.Au smuls geamul din tencuiala fiindca n-au putut scoate gratiile.
Of,of oare cate mai pot duce?

poate luna asta da!
Nepoteii mei nazdravani
Ale,un sufletel norocos!