cum sa inchei un tricotaj la gat?
Va rog,cine stie sa-mi spuna? Am mai intrebat acum vreun an,doi, am zis ca tin minte, dar uite ca n-am tinut minte si nici nu gasesc subiectul ala. Si as vrea o explicatie cu amanunt, ca ca pricep , sau de nu,nu-i bai, intreb eu pana pricep
Raspunsuri
anamaria spune:
tu ai ajuns deja cu puloverul la gat, si nu stii sa inchizi?
sau abia acum incepi lucrul?
conteaza cum e croiala: lucrezi tot puloverul odata, sau faci fata + spate+ manecile separat?
daca ai pe bucati, deci fata/ spate, ar trebui sa-mi spui cate ochiuri ai si unde ai ajuns, daca ai rascroit la maneca samd...
presupun ca de incheiat propriu-zis stii, vrei doar schema dupa care scazi din ochiuri pt rascroiala, nu?
mai da cateva detalii si poate reusim sa terminam 'proiectul'
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
piatra lunii spune:
am 80 de ochiuri, si acuma vreau sa inchei rotund la baza gatului, da, schema cu rascroiala, si nu-mi amintesc ce si cum impart, scad, etc. E numai o bucata, adica fata- deocamdata, cu asta am inceput.
andrath spune:
imparti ochiurile in 2, jumatate le treci pe alta andrea.
cujumatatea care ti-a ramas procedezi astfel:
- incepi scaderea de pe mijlocul materialului si scazi 5 sau 6 ochiuri (depinde cat de larg vrei gulerul)apoi continui sa lucrezi randul normal si te intorci
- dupa ce te-ai intors si ai ajuns iar pe mijloc continui scaderea cu inca 4
- si tot asa pana ajungi sa scazi doar un ochi
- apoi continui sa lucrezi ochiurile ramase vreo 2- 2,5 cm si apoi inchei
- procedezi la fel cu ochiurile ramase pe andreaua de rezerva
- ai grija sa scazi acelasi numar de ochiuri ca mai devreme si sa prinzi firul cand incepi de mijlocul materialului, nu de la margine ca sa ai o margine dreapta cand vei prinde gulerul;
Nu stiu cat de clara am fost asa intreaba-ma unde n-ai inteles.
"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"
piatra lunii spune:
Andrath, m-am chinuit eu ceva cu asta,dar degeaba
Asa ca te rog,zi-mi ca si cum ai lucra odata cu mine, ai andrele,ai tricotul,ai 80 de ochiuri , ce faci, incepi randul pe fata, da, si cat lucrezi, unde te opresti, unde ,cat scazi, ce pui pe alta andrea,unde te intorci,etc etc te rog,ca is confuza . multumesc
gabriella1 spune:
l-ai incheiat sau tot n-ai reusit?
daca nu intelegi ce-ti explica fetele,da o cautare pe google, poate gasesti si imagini care sa te ajute sa intelegi mai bine ce si cum sa faci!
astept sa vad poza cu puloverul incheiat!
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
andrath spune:
Nu-i problema, o scoatem noi la capat!
Fii atenta: ai lucrul pe andreaua din mana stanga, da? lucrezi 40 de ochiuri, si ai ajuns la mijloc, OK? Restul de ochiuri ( de la 41 la 80)le transferi pe a 3a andrea, bine? De astea ai scapat deocamdata!
Acum incepi sa lucrezi celelate 40 de ochiuri. esti la mijlocul lucrului deci trebuie sa scazi. Scazi ( sau inchei), sa zicem 5 ochiuri. Presupun ca stii cum. Apoi restul de ochiuri le lucrezi normal, pana la margine. Apoi te intorci cu randul urmator, pana la ochiurile scazute. Iar scazi 4 ochiuri, restul le lucrezi normal. SAMD pana ajungi sa scazi un singur ochi.
Acum ai ajuns la umar, lucrezi normal vreo 2 cm, si ai sa observi ca s-a rascroit o jumatate de gat. Dupa ce ai facut cei 2 cm, inchei toate ochiurile si ai terminat cu o jumatate.
Ochiurile aflate pe cea de-a 3 a andrea le transferi inapoi pe andrelele cu care lucrezi. Normal, acum nu ai nici un fir cu care sa continui, deci firul cu care lucrezi trebuie prins de primul ochi pe care l-ai scazut la jumatatea lucrului. E simplu - faci un lat cu o croseta sau cu andreaua si-l prinzi. Acum ai si ochiuri, si fir! Lucrezi exact ca mai inainte: prima data scazi 5 ochiuri, apoi continui randul, te intorci cu randul celalalt, apoi saczi 4 ochiuri, samd.
Bafta!
Intreba-ma unde nu intelegi!
Octavia75 spune:
http://www.knittingpatterncentral.com/directory/womens_clothing.php
Piatra Lunii, ai aici multe modele de tricotat, poate gasesti si o incheiere la gat cum vrei tu. Sper sa iti fie de folos site-ul.
38+ cu ...mai avem un pic.
Octavia75 & bebe mic
piatra lunii spune:
Andrath, hai sa ma lamuresc exact,sa nu incep iar sa lucrez si sa stric . Deci din 80 de ochiuri,lucrez 40.Pun restul pe andreaua 3.Fac asta cand lcurez pe dos,ma gandesc? Ca atunci cand ma intorc la cele 40 de ochiuri pe care sa le lucrez pe prima andrea, sa fie lucrul pe fata?
Apoi, deci am cele 40. Scad 5- deci raman 30 de ochiuri,da?Scad incepand cu primul ochi,nu? (Sau iau primul pe andrea si apoi scad incepand cu al doilea? )Lucrez mai departe.Toate astea sa zicem pe fata. Termin randul, ma intorc pe dos.
Ei,de aici zi-mi sa fiu sigura : scad iar pe dos, sau termin randul si scad cand ajung iar pe fata,ca si prima data? Din ce zici tu,inteleg ca nu scad numai pe fata,ci de ambele dati.
Atunci,daca scad si pe dos,zi-mi exact unde ma opresc inainte sa scad,la ochiul nr...
E ciudat ce intreb eu aici,dar e din cauza ca am intalnit mai multe variante,din care din pacate nu-mi amintesc exact niciuna,dar totusi la mine in cap e ceva confuzie, dupa ce reusesc sa inchei puloverul asta,o sa-mi scriu mare negru pe alb cum se face,sa tin minte
andrath spune:
Citat: |
citat din mesajul lui piatra lunii Andrath, hai sa ma lamuresc exact,sa nu incep iar sa lucrez si sa stric . Deci din 80 de ochiuri,lucrez 40 da.Pun restul pe andreaua 3 da .Fac asta cand lcurez pe dos,ma gandesc? da Ca atunci cand ma intorc la cele 40 de ochiuri pe care sa le lucrez pe prima andrea, sa fie lucrul pe fata? da Apoi, deci am cele 40. Scad 5- deci raman 30 de ochiuri,da? Nu, raman 35 Scad incepand cu primul ochi,nu? da, iei pe andrea doua ochiuri deodata si le lucrezi apoi ochiul rezuktat il transferi pe andreaua de pe care lucrezi, samd(Sau iau primul pe andrea si apoi scad incepand cu al doilea? nu , e gresit asa, o sa-ti ramana un ochi stingher in mijlocul materialui )Lucrez mai departe.Toate astea sa zicem pe fata. Termin randul, ma intorc pe dos.da Ei,de aici zi-mi sa fiu sigura : scad iar pe dos, sau termin randul si scad cand ajung iar pe fata,ca si prima data? Scazi cand ajungi in dreptul ochiurilor pe care le-ai scazut deja, daca ai inceput sa scazi pe fata , normal ca tot asa continui.Din ce zici tu,inteleg ca nu scad numai pe fata,ci de ambele dati. Nope Atunci,daca scad si pe dos,zi-mi exact unde ma opresc inainte sa scad,la ochiul nr... 40- 5-4-3-2-1 = 25 E ciudat ce intreb eu aici,dar e din cauza ca am intalnit mai multe variante,din care din pacate nu-mi amintesc exact niciuna,dar totusi la mine in cap e ceva confuzie, dupa ce reusesc sa inchei puloverul asta,o sa-mi scriu mare negru pe alb cum se face,sa tin minte |
Acu e clar? Ca daca nu am sa fac niste poze.
piatra lunii spune:
Andrath, am inteles acu , am incheiat, deci macar am inteles ideea . Da' tot nu-s multumita, ca nu se vede uniform marginea aia de la gat, sunt unele ochiuri nitel mai largi decat restul, acolo unde scadeam cred. De ce, ce am gresit acuma?Adica am scazut ochiurile, luand cate doua pe andrea si facandu-l unul, dar primul orchi din rand e mereu nelucrat,right? Acolo,ochiul ala se vede.La fel si la mijloc, unde se vede ca am impartit ochiurile ???
Octavia, multumesc pt site, dar trebuie sa mai avansez nitel ca sa ma inspir de acolo .