Onigiri
As vrea sa le fac si eu, dar cu ingrediente romanesti.Ingrediente exotice am alge uscate(care se tin la apa pana isi revin la forma normala), sos soia si ghimbir. Oh, mai am si surimi- bete de crab imitatie.
Raspunsuri
bits spune:
eu la onighiri folosesc foare mult somon facut la gratar,ii scot oasele,il stropesc cu putin sos soya si pun sare si amestec cu orez.faci o bila de orez pe care o modelezi in maini pana ia forma de triunghi.se acopera cu folie de alge.
hannen spune:
Nu-i neaparat nevoie sa-i pui alge(ma gindesc ca ai kombu si wakame nu)sau ce alta alga uscata ca nu-mi vine in minte.
Eu le fac in ultima vreme cu "goma shyo"(seminte de susan negru amestecat cu sare)sau alte "furikake" care se gasesc gata preparate.
A,daca ai wakame uscate nu trebuiesc puse in apa pt. onigiri.Aici se gasesc uscate,taiate mic,mic si tot in amestec cu sare.
Triunghiurile (cele mai simple onigiri) nu trebuie sa aiba nu stiu ce amestecuri sofisticate.Ma refer inauntru.Pot sa nu aiba nimic in afara de "furikake" sau pot si si fara ,invelite in nori.Cele cu furikake pot fi si fara nori.
Un alt amestec simplu pe care il poti face in ro. este tuna cu maioneza.Amesteci pestele din conserva cu maioneza,poti pune si putin sos de soia si pui o "picatura" in mijlocul triunghiului.
Numai ca la asta ti-ar fi de ajutor "nori" pe deasupra pt. ca se cam desfac.
Banuiesc ca umeboshi n-ai pe unde gasi acasa,dar daca ai si iti place,poti pune si ume.
Daca imi mai amintesc iti mai zic.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
Amina_Marina spune:
Nu e o regula si nu trebuie neaparat sa faci traditional, de exemplu, americanii baga si o bila de carne de pui.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
peanut spune:
Multumesc pentru idei. Nori nu am cum sa gasesc ca daca as avea m-as incumeta la sushi, dar oare nu as putea sa fac eu furikake din wakame si seminte de susan? Sau cum se face ca e tare convenabil sa ai in bucatarie mai ales ptr copii sau chiar si mie cand vreau sa mananc ceva simplu.
ina_nz spune:
la noi la cafeteria le au invelite in folie d'aia subtire, transparenta.
Imi zice si mie cineva cum se fac? ce fel de orez trebuie? cat se fierbe? in ce? si ce se pune in el?
ta
Ina
hannen spune:
ina,chiar ca in afara de orez japonez nu stiu ce alt fel de orez ai putea folosi pt. ca nu stiu cum "reactioneaza" la fiert.
Orezul japonez se spala bine in 3-4 ape pina iese curata,se masoara (cu un pahar obisnuit o poti face),cantitea de orez sa fie egala cu cea de apa.Se pune in apa si se lasa intre o ora ,pina la doua.Daca esti grabita poti sa-l lasi si mai putin.Noi in fierbem in "masina de orez" dar tu il poti pune la foc intr-o oala care crezi ca nu lipeste (nici nu stiu daca se lipeste) .cind incepe sa fiarba dai focul la minim si-l tii acoperit fara sa amesteci in el.
Iei din cind in cind cite un bob si vezi daca e gata.De obicei se face f repede.
Poti sa te uiti prin zona dupa magazine japoneze si daca gasesti intreaba ce au/ce iti recomanda pt. onigiri(onighiri-ar suna romaneste)
Spune-le oricum ca vrei nori,ceva furikake(wakame cu sare ,susan cu sare,katsuo in amestec cu nori si susan alb)
Peanut,eu zic ca poti sa faci daca ai wakame uscate .Si mai ales daca sunt taiate marunt,daca nu,le tai tu fara sa le pui in apa si le amestecti cu o sare mai mare(sa nu pui prea mult) dar sa fie "fina" nu de aia urita cum se gasea inainte la noi.Cu susan negru prajit procedezi la fel.
Fara furikake poti face reteta cu ton cu maioneza sau somon cum a zis bits(nu stiu daca o sa gasesti somon bun in ro.)
Succes!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
bits spune:
Peanut eu le faceam makizushi la copii in Romania si puneam inauntru ou(facut omleta),castravete,surimi.iar daca vrei sa imiti gustul la ton(maguro) poti sa folosesti avocado taiat felii si tras prin sos de soya amestecat cu hrean(wasabi)-nici nu simti diferenta
Amina_Marina spune:
Orez japonez nu cred ca se gaseste in Romania pentru ca e foarte scump, chinezesc, da, vezi sa fie din ala cu bobu mare ca altfel se sfarama.
Nori tot la shopurile de chinezi gasesti sau pe la restaurantele japoneze.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
stuart spune:
bits, multumesc pt. ideea de a inlocui tonul cu avocado!!! Noi suntem mari amatori de sushi si in zile de post il mai "indulcesc" pe sot cu sushi facut cu legume. Sa vad daca-l pacalesc cu tonul din avocado
peanut, eu am vazut nori, orez si toate ingredientele/ustensilele pt. sushi la magazinul de la Unirii care acum este Carrefour. Incearca la magazinele mari ca trebuie sa aiba!
Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
peanut spune:
Eu am folosit orez din comert(banuiesc ca ii romanesc) cu bobul scurt si nu iese asa de stralucitor ca cel japonez, dar merge. Il fac dupa metoda japoneza, am luat reteta de pe net parca, unde dai focul la mijlociu apoi la mare si la sfarsit la foarte mic, si dupa ce e gata il mai lasi 10 min acoperit. Mai fac si o salata de sushi in care pun morcovi, castraveti, omleta japoneza, surimi,ton, sos de soia cu wasabi si orez, bineinteles. Si se serveste fiecare in farfurie.