A murit in Franta - inmormantare musulman
De doua saptamani trecem printr-o situatie dureroasa. Ne-a murit in Franta un frate, calcat de masina si de doua saptamani asteptam un ajutor din partea oficialitatilor pentru a-l inmormanta in ritual musulman acolo asa a hotarat mama. Nu avem posibilitati nici sa il aducem in tara - caci asta , asa cum am inteles de la consulat ar costa 5500 de euro, nici nu putem merge acolo tot din motive financiare. Am cautat pe internet cu ajutorul oamenilor fundatii asociatii franceze care ar putea sa ne ajute sa il inmormantam in ritual musulman acolo unde se afla, am trimis si scrisoare tradusa in franceza din partea mamei la morga unde se afla trupul neinsufletit dar degeaba. NE-au sunat de vreo doua ori cei de la ambasada si .. nimic nu ne-au spus concret. In orasul unde se afla el am gasit doar un numar de telefon al unei moschei dar nu era bun. Am vorbit cu politia de acolo, si de aici, cu o moschee dintr-un oras din apropiere, cu muftiatul din orasul nostru, dar el tot a ramas neinmormantat. Nu ne mai permitem nici sa sunam international e o situatie care acum ni se pare fara iesire. Mama este insulino dependenta si poate oricand sa intre in coma si pentru asta trebuie sa fim pregatiti. Ne-ar prinde bine un sfat o idee ce mai putem face caci am incercat ni se pare totul dar nu reusim nimic.
Raspunsuri
irina.c. spune:
ia legatura cu cei de la fundatia Taiba, poate va ajuta eihttp://www.islamulazi.ro/main/taiba.php Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
altineza spune:
Am sunat pe mobil pe Dl Cherim. A promis ca va lua legatura in Franta cu asociatii de acolo. I-am dat lista de numere de telefon pe care o avem. Va incerca sa convinga pe cineva sa ne ajute. Multumesc mult pentru link !
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui altineza Am sunat pe mobil pe Dl Cherim. A promis ca va lua legatura in Franta cu asociatii de acolo. I-am dat lista de numere de telefon pe care o avem. Va incerca sa convinga pe cineva sa ne ajute. Multumesc mult pentru link ! |
am blog
hannen spune:
Imi pare foarte rau pt. durerea voastra!
Sper si ma rog ca Dl Kerim cu ajutorul lui Allah subhana wa taala sa va ajute sa-l inmormintati cum se cuvine!
irina,ti-a fost de mare ajutor,nici mie nu mi-a trecut ideea asta prin cap.
Sanatate multa mamei tale si voua putere sa treceti peste aceasta incercare!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
altineza spune:
Peste doua zile se vor implini 28 de zile de la moartea fratelui si el inca asteapta sa fie inmormantat. Avem numai promisiuni de peste tot nici un ajutor concret inca. Nici macar o informatie despre cat ar costa taxa la cimitirul musulman in franta. Poate ne poate ajuta cineva cu aceasta informatie pe care o tot asteptam de la oficialitati.
altineza spune:
In final va fi inmormantat in cimitirul din BEziers. Fara a fi incinerat. Voiam sa intreb, avand in vedere ca e o situatie exceptionala (factura la casa mortuara devenise de 2800 euro - abia ieri am aflat, iar un loc de veci costa 2900 de euro ) nu i se poate face serviciul religios ca pentru o situatie exceptionala? Numai mama este musulmana si el, noi, cei care incercam sa o ajutam suntem crestini ortodocsi si nu stim prea multe despre regulile musulmanane dar incercam pe cat posibil sa ii alinam suferinta.
Desi am vorbit de 10 opri la telefon cu cei de la pompe funebre , niciodata nu ne-au spus cat costa si ca de fapt costa si ca familia ar trebuis a plateasca. Iar cand cei de la asociatia musulmana au ajuns acolo cei de la pompe funebre au cerut acesti bani care sunt o suma fabuloasa pentru noi. Nici cei de la consulat, nici cei de la politie nimeni nu ne-a dat o lista de optiuni. Am incercat sa obtinem informatiile singuri si timpul a trecut. Acum, daca s-ar putea face totusi un serviciu religios aici in tara ( la crestini se poate face asa ceva ) pentru a -i alina suferinta mamei as dori sa imi spuneti si mie, ca sa stiu ce sa cer. Mama este distrusa abia comunica cu noi....
hannen spune:
Este o situatie cumplita,imi pare nespus de rau.
Te rog spune-mi unde este mama ta?De ce doar ei doi sunt (a fost) musulmani?
Te intreb pt. ca vreau sa stiu cit de mult stie mama ta despre islam si unde este ea acum,in ro?
Sotul meu zice ca este o rugaciune speciala pt. persoana care a murit dar care se efectueaza numai daca persoana respectiva(decedatul) isi efectua cele 5 rugaciuni obligatorii(zilnic).
Se poate face si in absenta lui.Daca mama ta traieste intr-o comunitate musulmana poate sa mearga la moschee si sa roage imamul sa efectueze rugaciunea la care au datoria sa vina toti musulmanii care stiu de moartea lui si de faptul ca imamul va tine rugaciunea.
InshaAllah o vom face si noi si vom intreba si aici la moschee,poate vinerea viitoare imamul va face rugaciunea pt. fratele tau.
Cum il chema?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
altineza spune:
El este rezultatul unei casatorii anterioare ( prima ) a mamei cu un musulman. Noi din a doua casatorie cu un crestin.
Il chema inger. Mama se afla in romania si stiu cu siguranta ca isi face toate rugaciunile. Nu a renuntat niciodata la credinta ei. Fratele nu locuia cu noi. Era foarte independent. Nu as putea sa spun daca isi facea rugaciunile sau nu, dar fiecare scrisoare ce o scria mamei facea referiri la religie, era un om credincios. Marti dimineata la ora 8.30 ora frantei va fi inmormantarea. Am inteles ca tot atunci a acceptat hogea sa vina la mama acasa sa citeasca. toate rudele musulmane vor fi la ea acasa alaturi de ea.
Imi cer scuze ca am raspuns atat de tarziu dar nu am avut acces la net.
Marilena12 spune:
Altineza, condoleante! Am plans de mila. Mai ales mama ta cred ca sufera cumplit, sa nu-si poata vedea copilul mort si sa nu-i poata oferi nici o inmormantare decenta... Cumplit...Dumnezeu sa-l odihneasca!
Marilena
Blogul meu
altineza spune:
Multumesc pentru condoleante. Mama este un exemplu pentru toti pentru disciplina din felul in care isi traieste viata, pentru credinta, mila si dragoste fata de aproapele ei. Nu a facut niciodata discriminare intre copiii ei, sau intre oameni. Este echilibrata si buna. Chestia asta a daramat-o insa nu i-a intunecat judecata. I-am propus sa facem un imprumut la banca pentru a-l aduce in tara . A zis ca daca tot vrem asta sa facem o fapta buna pentru un copil atunci cand vom avea bani in memoria lui, ca nu fastul inmormantarii conteaza ci credinta si dragostea. Ca pentru ea el e ca si cand ar trai in continuare. Isi gaseste motive sa se consoleze, e foarte demna. Dumnezeu stie ce e in sufletul ei. Ne zice mereu ca nu vrea sa purtam si noi tristetea ei, ne ajunge a noastra.