Ce se intampla cu copilul meu?!
Raspunsuri - Pagina 3
andusha spune:
subiectul a deraiat putin, eu continui cu dependenta de calculator.
al meu copil, baiat, are 6 ani si, zic eu, este un mare fan calculatoare. tehnica, stiinta, gadget-uri in general. ok, are exemplul lui taica-su, care e la fel.
si, desi sunt convinsa ca va fi pasiunea vietii lui, nu sta in nici o zi mai mult de o jumatate de ora la calculator, in foarte multe zile deloc. pentru ca nu are cand. gradinita, parc, jucarii, prietenasii lui, mama, tata, mall (), matusa, cand sa fie atat de mult timp pentru calculator?
sunt convinsa, dupa mult citit in stanga si in dreapta, ca nu jucatul la calculator sau navigatul (in siguranta) pe internet le fac rau copiilor, ci lipsa altor optiuni la fel de interesante pentru ei. si optiunile astea de petrecere a timpului trebuie sa le gaseasca parintii.dificil, dar realizabil.
Giana spune:
De cateva zile n-a mai facut asa crize si..nu stiu cum s-a pus baiatul si pe strans jucarii..
Sa va spun ca in initial eu am adunat multe din ele (ce credeam ca nu le mai e de folos) asa ca au ramas mai putine. Se joaca cu ce se joaca si le strange pt ca stie ca altfel ajung la "Sechestru".Strange pana si jucariile celui mic desi stie ca nu-i treaba lui.Doar la Leggo ma pune sa=l ajut ca-s piese multe si e greu,spune el!
E adevarat ca si atentia e de vina.De fapt LIPSA ei. Am senzatia ca nici unul nu are atentia cuvenita din partea mea.Ii iau mereu pe amandoi de-odata.Si la joaca si la masa si...peste tot.De mancat va spun sincer ca mai bine mananca cel mic singur decat cel mare..si poate dar nu vrea.Poate tot din cauza ca vrea sa fie ca cel mic.
Mi-asi dori sa pot petrece macar o ora/zi NUMAI ca cel mare si una doar cu cel mic. Asa sigur m-asi simti si eu impacata.
si legat de pedepse...eu daca-l trimit in camera singur se sperie tare si zbiara,nu tipa...noi mergem la colt.Sta cate 3 minute cu fata la perete.
miri_mik spune:
ooooooooooof, fetelor, doare! frige!
asta e problema de actualitate si la noi! doar ca eu consider ca in cazul lui bruno (2ani si 7 luni) treaba evolueaza spre extreme...
inainte sa-l avem pe sacha (9luni juma) era un ingerash! pe bune! un scump, un dulce, un grozav. nu ca acu n-ar fi, doar ca s-a transformat incredibil... ne apropiam de 2 ani cand s-a nascut sacha si de atunci... ingrozitor! innebunitor de gelos pe frate-sau, si desi am fost preveniti ca in perioada de inceput ar enevoie d emai multa atentie decat cel mik (al mik manca dormea si facea baie), si am si icnercat sa nu facem diferente intre ei, am avut-o pe buni in vizita care era topita dupa sacha si care-l admonesta pe cel mare la cea mai mica greshelutsa.
orishicum... nu ne mai intelegem cu el. e langa ca tipa, urla, se tranteste d epamant la cea mai mica opozitie, pe langa ca toate sunt a lui "c'est a moi", ca-i ia jucariile lui sacha... mai e si violent gratuit. ne-a intins nervii la maxim si e drept ca ne pleaca palma daca vedem ca il pocneshte pe ala mik fara motiv (gen beau lapticul de seara pe canapea, ala mik la mine in brate, bruno langa mine si cu degetele de la picioar ein ochii lui sacha, sau ii da cu piciorul ins ticla).
sfatul pediatrei a fost sa asteptam sa vedme cum evolueaza cand il dam la scoala. adica in grupa mica de gradinita (acu merge la cresa si e foarte bine acolo, fericit si fara crize, si e si sacha cu el). daca situatia nus e amelioreaz ain 3 luni ne-a sfatuit sa luam legatura cu un psiholog, mai ales daca-l agreseaza pe al mik.
si asta in conditiile in care ala mik se bucura de cea mai mika farama de atentie din partea lui frate-sau. il soarbe din ochi, rade incantat de cate ori da cu ochii de el. iar eu simt ca ma catsar pe pereti cand vad de uricios e cel mare.
cu jucariile... azi am fost rea. l-am lasat sa le imprestie prin casa, dar inainte de culcare l-am obligat si fortat sa-sis tranga jucatriile. le-a sortat frumos, le-a pus in cutii... si la cresa face asta fara scandal....
spuneti-mi ca trece... altfel, ajung si eu la psihiatru:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
mamitzica spune:
Ma alatur grupului si ma bucur ca nu sint singura.Al meu are 3 ani jumate si in general totul este nu.
Ieri i-a zis la ta-su ca mama a tipat si lui nu-i place cind eu tip;i-am spus ca desi i-am zis de 10 ori sa nu faca ceva el continua sa faca cum sa nu incep sa tip.
Si al meu mai nou arunca cu jucarii cind e nervos.Macar acum m-am linistit ca toti fac la fel si nu e ceva stricat cu el!
carolinah spune:
Atept rosiile, ouale, semintele, da' tot va zic ca fiica-mea de 6 ani nu a atins laptopul decat ca sa scrie cu litere de tipar in Word. Nu stie sa-l deschida/inchida, habar nu are de internet linkuri nimic. Si sa stai (citez)1-2 ore la calculator la varsta asta mi se pare killer!
Eu una nu consider necesar sa stie la varsta asta!!! Luna viitoare e ziua ei si inca ma lupt cu mine daca sa ii iau sau nu un laptop educational pt copii! Probabil ca nu...
cgeea spune:
Nici fii-mea (4 ani si 5 luni) nu stie ce-i ala calculator, ea crede probabil ca-i bun doar sa faca mami si tati treaba si ocazional sa asculte ea cantece si sa vada un desen cu Mickey.
Nici mie nu mi se pare corect ca un copil de 3-5 ani sa intre pe net pt jocuri sau sa se joace in general pe calc. Are laptopul ei, dar acolo tot asa, asculta cantece si apasa butoanele sa vada ce-i raspunde . Sunt mai multumita sa o vad la desene (de pe cd sau minimax, bumerang uneori) decat s-o stiu la jocuri pe calc. Asta cand se plictisecte de colorat, puzzle si alte alea.
Asta era off-topic
On-topic: eu am tot zis ca cineva periodic vine si-mi ia copilul si-mi aduce altul in loc. Are treceri de la copil cuminte si sociabil la copil obraznic si salbatec si invers, cam o data la juma de an. Acu, eu nu-s superstitioasa, dar mai c-as pune de seama zodiei, e geamana . De fapt, cred ca multi copii trec prin asta, ideea e cum raspunzi tu ca parinte la situatie. Ca in functie de asta el continua sau nu (verificat pe propria piele )
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
cris-cris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cgeea eu am tot zis ca cineva periodic vine si-mi ia copilul si-mi aduce altul in loc. Are treceri de la copil cuminte si sociabil la copil obraznic si salbatec si invers, cam o data la juma de an. |
Stefan are treceri din astea cam de doua ori pe zi!!!
Deci la 3 ani jumate e mai nasol.Si in plus de ceva timp nu mai are nicio treaba cu maica-sa si cu taica-su .Tataie sa traiasca!
Daca vream sa iesim cu el la plimbare urla ca din gura de sarpe ca el vrea cu tataie, daca iese tataie din casa e dezastru, plange pana se intoarce...
Simt cao iau razna si ma lasa nervii...Voi ati mai patit asa ceva? E un fel de rasfat spre dependenta pe care nu reusesc sa i-o scot din comportament.Am incercat in toate felurile, si cu pedepse si cu rugaminti,degeaba.
O sa-i treaca , nu?/