Idei mancare de rata

Idei mancare de rata | Autor: raresionut

Link direct la acest mesaj

Am primit o rata si nu stiu ce sa gatesc cu ea..mi-as dori altceva decat celebra varza cu rata. Are cineva idei???


www.facebook.com/photos.php?id=641242301&ref=pb br / " target="_blank">Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pieptul il poti face "duck a l'orange" - chiar era o reteta acum ceva timp pe site, cu tot cu un filmulet.
iar pulpele.... la cuptor? in general cica orice faci cu gaina/pui se poate face si cu rata.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

mie-mi place rata de la chinezi.

rata bgata la cuptor

faci clatite si le umplii cu fasii lungi de piept si fasii subtirele de sibulette sau de codite de ceapa verde...le servesti cu sos de soya sau teriaky

dezosezi restul de rata si faci o supa de rata (din oase)in care pui ginger si ou si fasiute de carne..o ingrosi cu amidon.


restul de carne il prepari cu vegetale(tulpini de telina,ciuperci,fasole verde,ceaoa,ginger) trase in tigaie si le servesti in cuib de fidea de orez prajita.

dintr-o rata faci cam ptru 3 persoane ...si pe saturate.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

principe pui exact retetele?

iaca intrasem pe dc pt acelas subiect, dar eu ma gandeam la un bors azi, dar cum este in special peste tot, ca-i sezonul o sa-mi umplu congelatorul de rata ca-=i tare gustoasa

eu fac numai bors si friptura de rata, dar sun in cautare de retete

rata am mai mancat, dar de gasca imi e dor.......

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

http://www.videojug.com/film/how-to-make-duck-in-orange-sauce

Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pucku

principe pui exact retetele?

iaca intrasem pe dc pt acelas subiect, dar eu ma gandeam la un bors azi, dar cum este in special peste tot, ca-i sezonul o sa-mi umplu congelatorul de rata ca-=i tare gustoasa

eu fac numai bors si friptura de rata, dar sun in cautare de retete

rata am mai mancat, dar de gasca imi e dor.......

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""






Rata o bagi la cuptor dupa ce ai frecat-o cu sare.
daca rata e grasa pune-o la gril (daca ai) daca nu ..umple o sticla de 1 litru cu apa,infige rata in sticla ,pune sticla intr-o tava cu apa si bag-o la cuptor....astfel grasimea se scurge in tava colectoare(cea cu apa).

Pana se termina de copt rata,faci clatitele.

eu fac o reteta cu apa minerala,1 lingura de ulei ,sare, faina cat cuprinde.
le coci si le pui deoparte.

prepari apoi vegetalele ptru supa si ptru cuiburi.

ptru supa:
codite de ceapa verde sau sibulette(cred ca asa se scrie)tocate finut
ginger fileteat

pentru cuiburi:
ciuperci albe taiate in bucati mari
tulpini de telina
fasolea acea verde mare(habas se numeste aici)
ginger fileteat

cuiburile le prepari din pasta de orez sau din tallarines.
fierbi pasta ptru 1 minut in apa,scurgi si apoi prajesti in ulei.
daca vrei sa ia forma unui cuib pui pasta intr-un strecurator si deasupra presezi cu alt strecurator mai mic.. si le bagi in ulei incins pana devin crocante.cand sunt gata le pui pe servete de hartie sa se scurga si le pui deoparte.


rata cand este gata o scoti,tai fasii din piept cu aceste fasii ai sa umplii clatitele(sub forma de lumpii..adica sa fie ca niste plicuri) pui din abundanta codite de ceapa verde taiate fin pe lungime sau si bulette.
sosurile le cumperi..soya si un sos dulceag de preferat teriaky.
servesti clatitele cu sosurile.


dezosezi rata cat mai artistic ,tai carnea in cuburi.
oasele le pui la fiert cu un cub knor
daca ai timp poti face un consome clasic cu telina,morcov,ceapa,patrunjel.. pe care apoi il strecori,adaugi apoi cateva cuburi de carne de rata,sare,piper.
amesteci o lingura de amidon cu cateva linguri de apa rece si pui ingrosi consomeul.
bati un ou si-l adaugi supei mestecand continuu ca sa se rupa oul.
iei supa de pe foc si adaugi codite de ceapa verde fin taiate ...daca-ti place gingerul in supa ii poti pune si feliute de ginger.
servesti cu soya sos.


vegetalele trase:

incingi 1 lingura de ulei si apoi pui telina ,fasolea ,morcovul,si feliute de ginger,mai catre sfarsit adaugi si ciupercile,sare si piper.
separat mai amesteci o lingura de amidon cu apa si torni peste vegetale,amesteci de cateva ori si rastorni in cuiburle preparate anterior.


si uite asa se intinde o rata pe 3 farfurii
intrare ..clatitele
supa
si rata in cuib






Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

multam, suna tare bine

supa o faci cu oasele deja coapte?

o sa fac intr-o zi

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Da,cu oasele din rata care a fost la cuptor...e ca si supa de curcan de dupa TG-ving.



Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput