Inadaptabilitate la gradinita si consecinte
Raspunsuri - Pagina 14
gazzella spune:
principe,
hai sa-ti spun ce am vazut azi
grupa 21 de copii azi, la o educatoare
baia este lipita de clasa cu usa deschisa
trei wc-uri micute, pentru copii, fara colac (+3 chiuvete micute)
doar pe unul l-am vazut ca s-a ridicat si-a mers la baie
atat
nimeni n-a facut caz, dupa s-a spalat, s-a sters pe maini (usa era intredeschisa) si s-a alaturat clasei
dar ca sa raspund concret intrebarii tale, inca nu ni s-a intamplat pentru ca la cumparaturi merg intotdeauna cu sotul, deci in caz de as avea cu cine lasa un al doilea copil
admitand ca as fi singura i-as introduce pe amandoi doar in holul baii, nicidecum in cabina rugandu-l pe cel care nu ar avea stimul sa astepte si probabil si explicandu-i de ce nu poate sa fuga pe culoar nesupravegheat fiind (le-am facut discursul "oameni buni, oameni rai" si ca eu tre' sa dau ok-ul cu cine intra in vorba cu cine mai putin) si amandoi sunt destul de colatorativi, de obicei
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
principe spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella principe, scuze :-(( eu as incerca sa reformulez cat sa nu-ti rezult prepotenta, dar zau ca nu stiu cum sa fac referitor la rastalmacire poate ca ai dreptate in masura in care eu incerc sa pun in tiparele mele de gandire notiunile aduse in fata de tine dar rastanmacirea aceasta nu a fost facuta din rea credinta ce sa spun? imi retrag ultima interventie raportata expunerii tale si astept completari sa stii ca eu m-am gandit mult la educatia aceasta morala si asteptam sa vad cum o vezi tu ca eu oricum as intoarce-o nu-i vad sensul decat in masura in care adultul se poarta in respect fata de copil, persoana in formare adica nu-i nevoie sa-i spui copilului "nu e frumos sa umilesti" ci doar suficient sa nu-l umilesti si cunosc comunitati in care functioneaza Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni) Am sa ma explic..acum trebuie sa ies. Promit ca revin explicatiile. |
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
monica70 spune:
GAZELLA fiica-mea se poate tine si 3-4 ore ziua daca e cazul,dar de exemplu de dupa amiaza pana seara cand merge de cel putin 10 ori la baie ,inclusiv pentru kk
Bea si multe lichide,dar e si placerea ei mai ales ca in majoritatea cazurilor o las singura.Ii place ei ritualul asta ... sters la ,tras apa,spalat pe maini etc. Dar nu o deranjeaza nici sa fie ajutata.Nici nu e asa pudica,ii place la nebunie sa fie inconjurata de copii,sa faca si ea ce fac ceilalti etc. Ea la tobogane chema tot timpul copiii sa vina sa faca "tlenuletzul" adica se insiaru unii in spatele altora si asa isi dadeau drumul .Deci de-aia e super incantata acum de mersul asta incolonat 
Ma rog,nici nu mai au rost atatea explicatii,efectiv unora le place sa despice firul in patru de te ia durerea de cap.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Ingrid S spune:
Eu chiar am facut precizarea ca la gradinita unde urma sa mearga fetita mea erau 15 copii, o educatoare (pe la 10 aparea si a doua) si o ingrijitoare. Nu se compara cu 25-35 de copii. Si, personal mi-ar displace sa stiu ca a mea ramane singura in sala, nesupravegheata, prefer sa mearga atunci si daca n-are nevoie.
Amoga, am zis mars fortat, pt ca asa se deducea din constatarile tale, ca si cand erau chinuiti copiii, nu din ce a spus Monica.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
eunice78 spune:
Din unele postari reiese ca la gradinita este exact ca la inchisoare: iar educatoarea este un fel de Bau Bau, sau un gardian pregatit oricand sa aplice metode tortionare din evul mediu.
Amoga, probabil, iti inchipui si ca educatoarele chiar urla la copii sa isi faca nevoile la comanda lor, nu?
asta e reactia mea la opiniile tale. Si nici nu ma surprinde ca sunt copii care plang la gradi, in conditiile in care unii parinti pot sa gandeasca asa ca tine. Oricum ai raspuns doar la ce ti-a convenit din ce am scris eu.
In alta ordine de idei, eu nu mai intru la acest topic, am incercat sa explic anumite lucruri, pe un ton civilizat, dar raspunsurile nu au fost deloc constructive. UNELE din raspunsuri.
Ma doare sufletul insa de cat de gresit interpreteaza unii ceea ce se intampla la gradinita. Desi eu nu mai practic aceasta meserie de mai bine de 10 ani..perioada in care am profesat a fost una din cele mai frumoase din viata mea. Chiar imi placea ceea ce faceam, imi pare rau ca unii terfelesc fara pic de respect aceasta munca. Daca nu erau salariile alea mizere..eram si azi la catedra.
PS. Ca tot ati vorbit de aramata..Eu am facut armata, si 4 ani, nu un an. Si am mers si incolonata, si am facut si sectoare si servicii aparent fara rost, am batut si pas de defilare, tot tacamul. Si iata ca nu m-am depersonalizat cum sugereaza unii ca s-ar intampla in armata...
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
monica70 spune:
EUNICE78 chiar mi-ar parea rau sa nu mai intervi,mai ales ca esti in tema cu subiectul.
Apropo si eu am o intrebare,care daca ma gandesc bine se incadreaza si asta la inadaptabilitatea la gradinita.In grupa la fetitza mea e un baietel care nu se adapteaza in sensul ca nu asculta absolut deloc,nu sta locului,bate copiii,le smulge jucariile,daca ei construiesc cu cuburi ceva merge si le darama tot ce-au facut,nici vorba sa stea "la coltz",de stat atent la activitati nici nu poate fi vorba.Asta o stiu deja din mai multe surse: intai l-am surprins eu de mai multe ori dimineata cand ii smulgea fetitei mele jucarii din mana - desi se aflau alaturi altele identice si si-ar fi putut lua altele si l-am vazut cum imbrancea alti copii.La prima sedinta ni s-a cerut expres sa nu aducem copiii,dar au fost 4 exceptii printre care si el - nu va zic ca abia ne-am inteles timp de o ora cu el alergand printre noi,aruncand cu jucarii,strigand etc.Educatoarele - ambele au incercat sa il mai calmeze dar nu aveau pe cine,au rugat-o si pe maica-sa sa il tina langa ea,dar ... pauza ,se pare ca ei putin ii pasa,oricum de cate ori l-a chemat nu a raspuns,parca nici nu intelegea ce i se spune
.Pe urma mi-au spus si ingrijitoarea / si educatoarea ca e tare rau /dificil. Educatoarea (cu experienta) chiar mi-a zis ca nu isi poate tine defel activitatile in asa conditii,ca va cere examinarea lui psihologica suspectandu-l de ADHD, sau cum ii zice.Eu le-am intrebat fiindca de trei saptamani fetita mea care se tot joaca de-a gradinita acasa,nu face altceva decat sa il strige pe nume pe baietel spunandu-i sa treaca la loc,sa nu mai impinga pe X ,sa nu bata pe Y,sa faca aia sau ailalta, sa stea cuminte etc. Si mi-a dat raportul inca din prima zi ca e acolo un "baietel lau pentlu ca impinge copiii" ,apoi am aflat zi de zi cine a mai batut si ce "plostii" mai face ...
Intrebarea mea e: daca il vor examina si vor constata ca ceva nu e in regula si ca nu se pot desfasura activitatile in prezenta lui si mai mult,ca e periculos pentru ceilalti copii,pot sa il dea afara de la gradinita (de stat) ? Chiar nu imi convine sa il stiu in preajma fetitei,mai ales ca e in permanenta asa agresiv.In plus nu-mi convine nici ca nu pot desfasura lectiile cum trebuie din cauza lui,chiar as vrea sa invete acolo ceva fetitza.Nu mai zic ca or fi si educatoarele in asa hal de stresate de nu mai dau randament cum trebuie nici cu ceilalti! Eu dupa numai o ora in sedinta aia imi venea sa il ...
In locul maica-si clar il luam pe sus si ieseam de-acolo!!!
Aaa si uitam: educatoarea i-a zis mamei baiatului ce se intampla ce si cum ,iar aia i-a spus sa ii dea la fund
Educatoarea era tare indignata ...
Asa ... si acum veniti cu texte ca trebuie lasat sa-si dezvolte in voie personalitatea acolo,dar dati-mi voie sa nu imi convina sa si-o dezvolte spargandu-i capul copilului meu ... E greu sa fi pe faza secunda de secunda si intre 5 copii,darmite intre 25 si un astfel de copil e chiar PERICULOS.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
amoga spune:
| citat din mesajul lui principe As intreba si eu cum procedati voi cand sunteti singurele cu copiii... in aeroport sau la cumparaturi sau in x situatie,iar unul are nevoie la baie? |
Incerci cumva sa sugerezi ca a fi intr-o gradinita e ca si cum ai fi intr-un aeroport, sau intr-un magazin?
Nu de alta, da' eu n-am vazut pina acu' parinti care sa-si lase copiii prin aeroporturi sau magazine in seama lucratorilor de la ghisee, si sa plece linistiti la lucru sau pe unde or mai fi avind ceva de rezolvat.
O paralela mai nimerita mi s-ar parea a fi cum procedezi cu pruncii cind te afli in vizita la un amic, si unul dintre ei solicita o vizita la toaleta. Imi inchipui ca nu te grabesti sa-i inghesui pe toti in vana, dupa care sa-l iei pe cite unu', pe rind, si sa-l intrebi daca are sau nu ceva treaba de rezolvat...
A.M.
amoga spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Eu chiar am facut precizarea ca la gradinita unde urma sa mearga fetita mea erau 15 copii, o educatoare (pe la 10 aparea si a doua) si o ingrijitoare. Nu se compara cu 25-35 de copii. |
Nu e o problema de numar de copii per capet de educator, ci doar de capet de educator :-). Nu vad ce e atit de greu de inteles ca e aiurea sa bagi copiii in toaleta, fie ca vor, fie ca nu.
| citat din mesajul lui Ingrid S Si, personal mi-ar displace sa stiu ca a mea ramane singura in sala, nesupravegheata, prefer sa mearga atunci si daca n-are nevoie. |
Asta ai fi tu; eu m-as astepta la altceva.
| citat din mesajul lui Ingrid S Amoga, am zis mars fortat, pt ca asa se deducea din constatarile tale, ca si cand erau chinuiti copiii, nu din ce a spus Monica. |
Da, da, da... Mersul la toaleta incolonati e intotdeauna o spontana manifestare a vointei si bucuriei copiilor. Nu e nimic fortat aici, nu se-ntimpla niciodata ca vreun copil sa-si doreasca sa continue sa faca ce se-ntimpla sa faca inainte de a se da semnalu' de plecare a tlenuletului...
Am priceput acu'. E spre binele si la solicitarea copiilor -- n-are nimic de-a face cu comoditatea supraveghetorilor.
A.M.
gazzella spune:
| citat din mesajul lui monica70 Asa ... si acum veniti cu texte ca trebuie lasat sa-si dezvolte in voie personalitatea acolo,dar dati-mi voie sa nu imi convina sa si-o dezvolte spargandu-i capul copilului meu ... E greu sa fi pe faza secunda de secunda si intre 5 copii,darmite intre 25 si un astfel de copil e chiar PERICULOS. MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006) "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele." www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank"> |
ma indoiesc ca cineva ar veni cu texte cum ca-i corect sa-ti expui copilul ca sa-si dezvolte un altul personalitatea
de unde inteleg ca pana acum ai inteles ca in mod neaparat celor care li se permite sa-si dezvolte personalitatea sunt asa...un fel de mici monstri..sau?
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
amoga spune:
| citat din mesajul lui eunice78 Amoga, probabil, iti inchipui si ca educatoarele chiar urla la copii sa isi faca nevoile la comanda lor, nu? |
Nu. Dar nici n-as fi din cale-afara de mirat sa aud ca se mai intimpla si chestii d-astea.
citat din mesajul lui eunice78![]() asta e reactia mea la opiniile tale. |
Atunci incearca sa nu ma citesti noaptea, ca s-ar putea sa-ti trezesti vecinii :-).
| citat din mesajul lui eunice78 Si nici nu ma surprinde ca sunt copii care plang la gradi, in conditiile in care unii parinti pot sa gandeasca asa ca tine. |
Uau! Asta e o mostra de rationament logic? Adicatelea, unde-i legatura intre copiii care pling la gradinita si modul in care gindesc eu?
A.M.