fsh prost
buna fetelor,
va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine.
M-am operat anul trecut la tutunaru, mi-a scos trompele, si mi-a zis sa iau legatura cu dr matei pt fiv. Asa am si facut. Dansa mi-a dat un set de analize care nu mi-au iesit bine si, timp de un an, am tot luat tratamente pana cand, in final mi-au iesit bine. M-am intalnit cu dansa si mi-a dat alt set de analiza. Pana aici bine si frumos. De acum incepe frumusetea. M-a programat sa-mi citeasca analizele, dar nu a venit (mentionez ca nu sunt din Bucuresti, ci de la 250 km distanta, si mai am si serviciu). M-a mai programat alta data la cabinet la Tutunaru, n-a venit si m-am reprogramat saptamana viitoare. Atunci Tutunaru m-a chemat pentru a-mi face simulare de embrio-transfer si pentru a-mi spune pasii urmatori. Am fost, mi-a facut simulare si atat. Degeaba am insistat sa se uite pe analize, sau sa-mi spuna ce sa fac mai departe, ca mi-a zis sa revin in doua zile (adica maine). Parca totusi nu-mi venea sa plec, asa ca am mai ramas sa discut cu fetele care asteptau sa intre. La un moment dat am auzit ca vine si dr Matei, asa ca am ramas sa discut cu dansa. Am asteptat pana a plecat toata lumea, si m-au primit din nou. Initial mi-au zis ca totul e bine si mergem pe clasamentul clasic, dar cand a vazut nivelul FSH-ului, m-au pus sa-l refac, sa nu ingrijorez, ca poate mai putem face ceva. Si atat. Nu s-au mai uitat si pe celelalte analize. Asa ca eu sunt in plop.
Va rog, ma puteti ajuta?
Valorile FSH-ului sunt:
femei:-faza foliculara: 3.5-12.5
faza ovulatorie: 4.7-21.5
faza luteala: 1.7-7.7
menopauza: 25.8-134.8
Eu am 15,36
Ce inseamna asta? E mult, e putin? De ce nu sunt in regula? Analizele le-am facut in a 2-a zi a ciclului.
Sunt disperata pentru ca nimeni nu-mi spune nimic. Parca am o gaura neagra in fata.
PS Scuze pentru eventualele greseli de scriere, dar sunt extrem de obosita
Raspunsuri
cipcirip spune:
Alexa, catzi ani ai? FSH arata rezerva ovariana shi pt zi 2 e cam mare, deci itzi tb o stimulare mai puternica. Pe ciclu natural tu ovulezi?
Cirip
LAVINUTZA spune:
Buna! eu zic sa nu disperi - repeta analiza pentru ca poate sa difere destul de mult de la o luna la alta. In plus, daca tu ai ciclu regulat si ovulatie , poate fi vorba si de altceva decat rezerva ovariana scazuta.
Nu-mi vine sa cred cum se comporta medicii astia cu noi - 
nu dau nici o explicatie , pleaca cand vor- incredibil!! si eu eram speriata pt ca am avut valori de 13.7 si 14.3 dar am inteles ulterior ca depinde si de cabinet si de unitatea de masurare- si cand i-am zis dr din Germania la care am fost a zis ca nu crede ca e cazul sa disper....
Eu am 30 ani, ciclu regulat si ovulatie
Ms,
Lavinia
alexa_1001 spune:
am 31 de ani. Ciclul il am regulat de un an, de cand iau anticonceptionale. Acum vreo doua luni am avut probleme, adica m-a tinut 2 saptamani. Mi-a venit cu o saptamana mai devreme, ceva maro, dupa care a venit normal.
Nu stiu daca ovulez. Cum ar trebui sa aflu? Probalil se vede ca habar n-am despre chestiile astea. Niciodata pana acum, de cand am inceput controalele, laparo, analize (adica de vreo 2 ani), nu m-am simtit atat de demoralizata. Mai ales ca nu vad in fata mea decat un mare VID.
Nu stiu nici daca celelalte analiza sunt bune, pentru ca nu s-au mai uitat pe ele. Asta a fost pe prima pagina.
Ce inseamna rezerva ovariana mare?
felicia_ spune:
of, Alexa... in 2 ani, acum e prima data cand ti se spune sa faci fsh-ul? sau alte analize hormonale? Tu ai fsh-ul mare, care ar putea indica rezerva ovariana scazuta (asta inseamna ca nr de ovule e in scadere). Cu aceasta rezerva ovariana ne nastem, si ea scade in fiecare luna.
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra