PETITIE privind indemnizatia pentru cresterea copi
![](images/user_woman.png)
Ma adresez tuturor actualelor mamici si viitoarelor mamici din tara. Ar trebui sa ne unim fortele si sa cerem si noi niste drepturi pentru copiii nostri care cu voia lor sau nu sunt sortiti sa traiasca in actuala mizerie politica.
Considerati ca sunt suficienti cei 800 RON (600RON-indemnizatie + 200RON-alocatie de stat(copii pina la 2 ani) in conditiile in care s-a scumpit gazul, costa cat costa un pachet de scutece, o cutie de lapte praf, sa nu mai vorbim de medicamente si tetine si biberoane.....si cate si mai cate trebuie...?????
Copiii nostri nu pot iesi in strada sa faca greva, asa cum fac studentii, pensionarii, profesorii si altii...(sa nu se inteleaga grasit ca as avea ceva cu cineva)
Eu vin cu o propunere si astept si alte idei si pareri. Sa facem o petitie si sa strangem cat mai multe semnaturi pe care sa o trimitem mai departe in massmedia sau de ce nu si direct la guvern.
ESTE AN ELECTORAL SI SA PROFITAM DIN PLIN DE ASTA. DACA NOI STAM CU MAINILE IN SAN SI EI VOR STA LA FEL IN PRIVINTA ACESTOR PROBLEME.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andruskandu/andruskandu.jpg)
andruskandu spune:
Cauta pe forum, ca s-au mai facut asemenea petitii... rezultat 0!
Oricum, eu deja am semnat.
Andreea lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
olim spune:
alocatia nu e destinata platii gazului, curentului, asigurari case, masini, impozite, facturi de internet, telefionie fixa, mobila, excursii in dubai, sincer.
Noi in occident ne multumim cu 12-20 de saptamani de maternitate si cu alocatie 0 , si nu am auzit pe nimeni sa faca greva pentru asta. Eu cred ca facem copii pentru noi, nu pentru alocatie, ajutor, etc din partea statului.
Nu vreau sa supar pe nimeni, si imi cer scuze daca cineva se simte atacat,dar mai nou tot la 2 luni apare un subiect de genu.
Nu e usor sa cresti un copil, cheltuielile sunt mari, dar mai nou aproape lunar apar subiecte de genula sta.
Fratilor statul nu ne-a obligat sa facem copii, asa ca......
scuze inca odata
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Gabitza1977 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim alocatia nu e destinata platii gazului, curentului, asigurari case, masini, impozite, facturi de internet, telefionie fixa, mobila, excursii in dubai, sincer. Noi in occident ne multumim cu 12-20 de saptamani de maternitate si cu alocatie 0 , si nu am auzit pe nimeni sa faca greva pentru asta. Eu cred ca facem copii pentru noi, nu pentru alocatie, ajutor, etc din partea statului. Nu vreau sa supar pe nimeni, si imi cer scuze daca cineva se simte atacat,dar mai nou tot la 2 luni apare un subiect de genu. Nu e usor sa cresti un copil, cheltuielile sunt mari, dar mai nou aproape lunar apar subiecte de genula sta. Fratilor statul nu ne-a obligat sa facem copii, asa ca...... scuze inca odata ![]() ![]() Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex |
la voi in occident probabil ca sotul primeste un salariu care ii permite sa sustina financiar sotia si bebelusul. la noi in Romania, unde un salariu este in general de 200-300 euro, nu cred ca se aplica ce spui tu. iar cei ce isi doresc crestera acestei indemnizatii nu o cer pentru excursii in Dubai, ci ca sa ofere copilului lor un trai decent... asa ca mesajul tau este cel putin rautacios... ca sa nu spun jignitor.
iar daca tu prin "occident" intelegi doar Spania, gresesti foarte mult. intereseaza-te ce ofera, spre exemplu, Austria, mamelor aflate in concediu de maternitate si apoi da-ti cu parerea cum ca tot occidentul procedeaza asa.
Natasa spune:
Eu una consider ca ar trebui ca indemnizatia sa tina cont de salariul mamei din ultimul an de zile. Ai cotizat mult, primesti mult, ai cotizat putin, primesti putin. Cazurile sociale dramatice sa intre la alta categorie si sa fie judecate separat. Si tot dupa umila mea parere 2 ani de stat acasa cu plata sint prea mult!! Un stat bogat poate si-o permite (desi si dintre statele bogate putine fac gesturi d'astea), dar in conditiile in care in Romania nu-s bani de medicamente in spitale, nu stiu de ce mamele pot sta doi ani acasa (cu plata!!)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
crissteo spune:
Dar la noi in Romania este echitabil ca anumite clase sociale sa aiba venituri foarte mari-platite tot din bani publici, ex. parlamentari si deputati.
Sper ca nu se pune problema ca cineva dintre noi a facut copilul pentru bani, cred ca ar trebui sa ne gandim ca multe dintre noi mamele am muncit in ultimii ani, unele au invatat si au muncit din greu sa castige mai bine, nu vad de ce ar trebui ca perioada in care ai grija de primii pasi ai copilului trebuie sa fii persecutata. Oare daca statul ne da noua mamelor mai putini bani, se imbunatateste sistemul de sanatate?
Si eu cred ca mamele ar trebuie platite in functie de suma cu care au contribuit in ultimul an de activitate. In legatura cu perioada in care poti sta acasa cu copilul, cred ca e foarte bine sa poti sta 2 ani, e perioada in care se formeaza atasamenul copilului si e o perioada esentiala pentru dezvoltarea copilului. Si daca 2 ani e prea mult, asta decide fiecare mama, sunt multe mame care decid sa se intoarca mai repede la serviciu.
Daca noi nu facem eforturi sa fie mai bine pentru copii cine face?
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Gabitza1977
la voi in occident probabil ca sotul primeste un salariu care ii permite sa sustina financiar sotia si bebelusul. la noi in Romania, unde un salariu este in general de 200-300 euro, nu cred ca se aplica ce spui tu. iar cei ce isi doresc crestera acestei indemnizatii nu o cer pentru excursii in Dubai, ci ca sa ofere copilului lor un trai decent... asa ca mesajul tau este cel putin rautacios... ca sa nu spun jignitor. iar daca tu prin "occident" intelegi doar Spania, gresesti foarte mult. intereseaza-te ce ofera, spre exemplu, Austria, mamelor aflate in concediu de maternitate si apoi da-ti cu parerea cum ca tot occidentul procedeaza asa. |
Gabitza...take it easy draga mea!
1- salariu in Bucuresti de 200 de euro,in general? Unde? Ce functie? Cu ce studii?
2-statul e raspunzator de alte lucruri, si NU de dat bani mamelor ca sa-si creasca copiii! Nu facem copii bazandu-ne pe STAT. Facem copii dupa alte principii,parerea mea!Stim ca daca avem un copil va trebui sa renuntam la munca o perioada.Deci nu e big surprize asta!
Prea ne-am obisnuit sa cerem...si cerem si cerem de parca noi nu trebuie sa GADIM inaite de a face ceva.
Asa ca, mesajul lui OLIM este cat se poate de realistic si nicidecum rautacios!
Mi se pare inadmisibil sa ne bazam pe stat pentru a ne creste copiii!
3- Romania nu e Austria. Nu stiu care sunt de exemplu TAXELE pe care le platesc austriecii.Poate ne spui tu,daca esti asa bine informata.Apoi putem face o comparatie.
![](alcool.gif)
asi spune:
citat din mesajul lui andruskandu Cauta pe forum, ca s-au mai facut asemenea petitii... rezultat 0! Oricum, eu deja am semnat. Andreea ![]() ![]() |
Offtopic - am facut petitie pentru modificarea legii adoptiilor ,am dus petitia unde a trebuit si am reusit sa schimbam ceva.
Si eu cred ca indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa fie in functie de salariul mamei in ultimul an de contributie.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
delsim spune:
![]() Gabitza...take it easy draga mea! 1- salariu in Bucuresti de 200 de euro,in general? Unde? Ce functie? Cu ce studii? |
Gabi se referea la toata tara. Bucurestiul nu este toata tara.
Si da...si in Bucuresti, cu studii superioare, multi castiga 200 de euro sau pe acolo.Din pacate.
psj spune:
E putin ciudat pentru ca a crescut si salariul minim incepand de azi si legat de el si cuantumul celor mai multe amenzi. Inteleg si punctul de vedere al lui olim dar cand toate veniturile minime se modifica precum si alte categorii primesc sporuri importante nu e prea echitabil ca alocatia sa ramana constanta.
Cred ca sunt 2 discutii separate aici, una ca probabil este unul dintre putinele venituri neindexate de cativa ani si a doua care ar trebui sa fie formula de calcul.
Si daca nu va grabiti cu petitia pana la alegeri dupa aia slabe sanse sa mai dea cineva vreun ban dat fiind ca visteria va fi deja goala.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
psj spune:
PS am si eu o fetita de 8 luni si eu deja am reinceput lucrul din pacate. Eu as semna petitia daca o faceti pentru motivele expuse in mesajul anterior.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!