Infasatul: din nou la moda

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Almyga, de acord cu ce-ai spus, dar faptul ca bebelusul tau este pus in rotobil la 5 luni, asta nu este bine pt.el. Intreaba pediatrul si vezi ce-ti spune. Eu stiam ca rotobilul se foloseste de la 8 luni, pt. a nu avea mai apoi probleme cu coloana (spatele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almyga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Almyga, de acord cu ce-ai spus, dar faptul ca bebelusul tau este pus in rotobil la 5 luni, asta nu este bine pt.el. Intreaba pediatrul si vezi ce-ti spune. Eu stiam ca rotobilul se foloseste de la 8 luni, pt. a nu avea mai apoi probleme cu coloana (spatele).

ai dreptate mare intradevar, dar micutul meu are 10 kg si e un neastamparat...dupa spusele medicilor, arata ca un copil de un an, sare in picioruse cand il tinem in brate, se rasuceste, nu vrea deloc sa stea in alta pozitie decat in picioruse...nu il las in premergator mai mult de 10 minute, sunt constienta totusi ca, nu e suficient de bine dezvoltata coloana, etc...dupa parerea medicilor, dupa 6 luni, ma pot astepta la multe alte chestioare din partea micutului, cum ar fi mersul in picioare...sper sa fie totul ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Buna,

Eu toata sarcina mi-am zis ca nu o sa ii infas pe ai mei nici moarta... ma tot certam cu mama care ma punea sa le cumpar scutece muuulte, ca o sa tot am nevoie... la naiba cu ele, tot a trebuit sa le folosesc!! Bebeii mei au 3 luni si tot dorm infasati si pana cam acum o luna, cand dormeau si ziua, stateau infasati mare parte din timp... dar asta numai pentru ca altfel nu dorm!! Tresar, dau din manute si se trezesc din 5 in 5 minute.... n-am avut probleme cu bubiele de la caldura, ca nu ii imbracam prea gros cand erau infasati...

Acum, de cand ziua mai mult se joaca decat dorm, ii infas doar noaptea si e mai bine. Si ziua mai fura cateva reprize de somn, de juma de ora sau doua ore, dar dorm neinfasati si daca se trezesc, adorm singuri. Noaptea, din pacate nu e valabil...

Caciulita nu le pun decat dupa baie, 3 ore. Asa, mai mult ca sa-mi iau o piatra de pe inima, ca in camera e suficient de cald.

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

Ce nu te darama te face mai puternic!

CRACIUNEII
Mai recente
poze cu gemenei dulci

povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Sunt perfect de acord cu tot ce spune gigimimi. Sunt medic si da, are dreptate in facultate nu se invata aproape nimic despre alaptare, doar asa in linii generale. Tot ce stiu despre asta am invatat singura: din propria experinta de mama, din ce-am citit singura si in urma cu 3 ani am participat la un curs de alaptare organizat de UNICEF. Asa e - bebelusi se desfac din paturici pt. ca nu sunt bine infasati, nu pt. ca le-ar displace, din contra infasati se simt in continuare ca in uter ( sa nu uitam ca au stat strinsi 9 luni ). Si nicidecum nu se recomanda infasarea aceea strinsa cu picioarele indreptate, cica sa nu fie cracanati ( acea pozitie era cu adevarat criminala predispunind la instalarea displaziei de sold ), ci mai degraba strins in jurul toracelui si peste minute, si mai leger jos.

Pe primul meu copil nu l-am infasat, ca cica sunt mama moderna si doar n-o sa-mi leg copilul - nu stiu daca de asta, dar a dormit totdeauna f. rau. Acum sunt din nou mama de bebe de 3luni, si inca din maternitate il infasez atunci cind doarme. Rezultatele sunt spectaculoase!!

Va recomand sa cititi in acest sens cartea "Bebelusul meu e cel mai fericit" - din pacate nu-mi amintesc autorul, dar e medic pediatru.

Mama lui Victor (12.09.2003) si a lui Dragos (04.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Autorul cartii "Bebelusul meu e cel mai fericit" este Dr. Karp.

Si eu am aplicat infasarea la Radu, cu rezultate foarte bune, in primele 3 luni. Am folosit o paturica subtire celulara, pentru a nu supraincalzi copilul, si important e sa nu isi poate misca manutele. Cand tresare in somn, isi arunca manutele pe spate, se sperie, are o senzatie de cadere, se sperie si mai tare, arunca mainile si mai tare... cerc vicios.
De asemenea leganatul si zgomotele puternice (foen, aspirator, trenuletzul de jucarie al fratelui mai mare) tot din "reteta dr. Karp au functionat de minune.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput