In unul sau 2.... dar in 3?
Raspunsuri - Pagina 2
EllaX spune:
Zepellina, oamenii sunt diferiti. Si cand eram noi in liceu (acum am 32 ani), oamenii tot diferiti erau. Am avut colege de clasa in liceu care isi schimbau iubitii intre ele si apoi comentau impreuna, pe vremea cand eu inca nu ma sarutasem cu un baiat. Erau chefuri la care ieseau adevarate orgii. Daca intre timp nu vine un razboi (un prieten de-al meu spune ca razboiul e modul in care Dumnezeu reseteaza omenirea, cand o ia razna), copiii nostri vor prinde vremuri si mai "deschise" sexual, dar eu cred ca oamenii vor fi si atunci fideli (monogami, iubitori, responsabili) si... umblareti. In orice forma si-ar masca (sau nu) "mancarimile" de diverse parti , eu cred ca ei sunt tot din cei incapabili sa fie monogami.
Oamenii au dreptul sa aiba idei si fantezii si sa incerce sa si le puna in practica. Tu ai dreptul sa ramai la ideile si fanteziile tale. Atat timp cat nimeni nu incarca teritoriul nimanui, lumea merge inainte - mai sanatoasa, mai schiopatand, mai cu o boala cu transmitere sexuala...
Aaa... si eu ma tem pentru fata mea. Da' pe fata mea o cresc eu si o sa fie ca mine... si cum o vrea Dumnezeu.
Clover spune:
Omenirea a fost depravata dintotdeauna. Aia monogami si fideli sunt minoritatea.
Propunerea primita de tine ar fi foarte uzuala daca mai multe femei ar fi de acord cu ea. E o chestie care trece prin capul multor barbati.
Stanescu spune:
Pai, daca pe tine nu te intereseza, zici nu si gata.
Oamenii au moduri extrem de diferite de a se "gratifica" sexual. Cat timp asta implica NUMAI adulti care consimt, eu chiar nu vad nici o problema, indiferent ca e vorba de flori si sampanie sau bice si lanturi, indiferent ca e vorba de 2 sau 10.
Bedrosmart spune:
Citat: |
Ai inteles bine. Propunerea a fost alta. Mi s-a parut socant. Lui natural. Am vorbit cu o prietena si imi spunea ca a mai auzit la cei mai mici, acum.Ma gandeam ca sunt invechita, nici nu mi-am imaginat macar. "Cu cit esti mai entuziasmat de viata, cu atit mai multa bucurie vei gasi in ea." zepellina |
Esti "invechita" in masura in care conceptiile se schimba, evolueaza (din pacate, nu neaparat in sensul bun al cuvantului) si ceea ce acum 20 sau 30 de ani ramanea, pentru majoritatea, la nivelul de fantezie citita prin carti sau vorbita in soapta pe la colturi, acum e considerat ceva atat de "normal" incat ti se propune s-o faci ca si cum te-ai duce la o cofetarie in 3 (sau in cati or mai fi).
Mama, de exemplu, considera si acum ca este normal sa te mariti virgina (mie mi se zbarleste parul in cap la ideea asta teribila) si ca nu poti sa faci sex decat noaptea.
Iar una dintre cele mai incredibile scene de dragoste pe care am vazut-o a fost in filmul "Ghepardul" - Il Gattopardo, din 1963. Actiunea filmului se petrece in anul 1860. Personajul principal, un nobil italian(interpretat de Burt Lancaster), face la un moment dat dragoste cu sotia lui, cu care avea vreo sase copii, fiind ei casatoriti de vreo 20 de ani. Respectiva sotie e "echipata" cu o camasa de noapte pana in pamant, cu maneci lungi,prevazuta cu o gaura strategic amplasat in zona pubisului. Sotii nu se vazusera niciodata in pielea goala de-a lungul casniciei lor.
Deci asta era normalul la 1860, altul era normalul mamei in anii 70, altul normalul meu, sa zicem al anilor 90 (ca atunci aveam 20 de ani) si altul acum, in 2008. Vreau sa zic normalul generatiei respective.
M-am lungit, dar am vrut sa subliniez ca vremurile se schimba (repet, nu neaparat in bine sau spre binele cuiva). Asta nu inseamna, Domne fereste, ca trebuie musai sa ne modernizam cu forta. Fiecare are limite, prejudecati (absolut firesti), dar si nevoi sau fantezii proprii.
Si mie, de exemplu, mi se pare ciudat si "anormal" ca se fac astfel de propuneri atat de deschis, desi bineinteles stiu ca se practica sexul "multiplu". As fi si eu socata sa mi se propuna asa ceva, cred ca as ramane cu gura cascata. Si eu sunt invechita.
Si da, din pacate promiscuitatea asta indeparteaza pe tot mai multi tineri de ideea de monogamie si de familie in sensul traditional al cuvantului .
Inca nu imi pot imagina cum va arata societatea peste 20 sau 30 de ani. Sper totusi ca lucrurile sa nu evolueze in acelasi sens distructiv ca in ultimii ani, spre binele copilului meu.
Ca sursa principala de informatie gratuita (sau foarte ieftina)internetul face, zic eu, foarte mult rau. E bine sa fii informat, dar depinde si ce tip de informatie ti se pune nelimitat la dispozitie si depinde si cat discernamant ai in prelucrarea informatiilor primite cu atata usurinta (ma refer, evident, la copiii nostri).
Bedrosmart
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Clover Propunerea primita de tine ar fi foarte uzuala daca mai multe femei ar fi de acord cu ea. E o chestie care trece prin capul multor barbati. |
Ma indoiesc...s-or visa barbatii cu doua, trei, deodata...dar sa-ti duci nevasta, iubita, ...eu unul n-as face-o; daca-i vine si ei ideea sa mergem la un mascul?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ma indoiesc...s-or visa barbatii cu doua, trei, deodata...dar sa-ti duci nevasta, iubita, ...eu unul n-as face-o; daca-i vine si ei ideea sa mergem la un mascul? poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Uite, vezi, esti invechit.
Bedrosmart .
Eu nu pot decat sa sper ca o sa fiu cat mai deschisa la minte, sa accept si sa respect alegerea copilului meu cand va ajunge la maturitate, atata vreme cat sanatatea si viata lui nu sunt in pericol. Ca n-as accepta eu asa ceva, asta e alta poveste.
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Uite, vezi, esti invechit. |
Nu, nu sunt, dar mi-e frica sa aflu ce pofte o avea ala...poate vrea si...Brrr!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
Nu, nu sunt, dar mi-e frica sa aflu ce pofte o avea ala...poate vrea si...Brrr! poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Ahaa...asta e motivul principal pentru care barbatul nu propune nevestei o iesire in 3....ca ea ar vrea probabil sa stabilizeze balanta si ar putea intra la idei cu 3..adica ea si doi barbati!
Foarte tare Rufus!
Cea mai sincera remarca
Zepellina, faci asa cum doresti tu.Daca te atrage ideea da-i bataie,protejandu-te cum e normal, daca nu,refuza.
Mie nu mi se pare nici normal nici anormal.Nu e ceva nemaiauzit,nemaivazut.daca ne gandim la roma antica...propunerea asta e mic copil.
Nu intra in sfera normalitatii sau a anormalitatii,intra in sfera alegerii proprii.
Bedrosmart spune:
Citat: | ||||||
Nu, nu sunt, dar mi-e frica sa aflu ce pofte o avea ala...poate vrea si...Brrr! poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Problema e nu ce pofte o avea el, da' te-ai gandit ca ai putea afla si ce pofte o avea ea?
Off-topic: Adina, eu sincer sunt ingrozita de ce va aduce viitorul din punctul asta de vedere. Eu stiu (din auzite) ce poti sa gasesti pe internet in materie de sex sau violenta, dar iti spun sincer ca NU AM AVUT CURAJUL sa folosesc Google ca sa verific daca ce am auzit e adevarat. Si vorbim aici de extrema extremelor, vorbim de violenta maxima, vorbim de sex la nivel patologic.
Cum o sa reusesc insa sa-mi impiedic copilul sa caute si sa vada cu ochii lui, peste cativa ani, ceea ce eu n-am curajul nici sa-mi imaginez sau stiu doar din cartile de psihiatrie? Cum o sa pot sa-l feresc de ispita unor fantezii dezaxate, mai ales cand va fi la varsta adolescentei, deci lipsit de capacitatea unui adult de a deosebi binele de rau?
Sper sa gasesc cumva raspunsul la intrebarile astea.
Bedrosmart
Ancuta-Maria spune:
Bedrosmart, iti dai seama ca si pe vremea "gaurii amplasate in zona pubisului" gandeau la fel despre ceea ce noua ni se pare absolut normal acum?
http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.