reducerea programului de lucru

reducerea programului de lucru | Autor: totulii

Link direct la acest mesaj

buna, as dori sa stiu pana CAND se poate acorda reducerea programului de lucru pentru femeile care alapteaza si au dorit sa se intoarca inainte de terminarea CIC fara ca salariul sa sufere modificari? multumesc

mama de serban pavel(28.11.2007)
poze

povestea noastra

http://picasaweb.google.com/BicaSerban/DiversificareInVersiuneFuturista POZE NOI
http://video.google.com/videoplay?docid=-1055353380504549316

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lenca spune:

eu sunt in acelasi caz ca si tine
am fost la mine la serv la resurse umane si am intrebat si mi s-a raspuns ca este valabil pana cand bb face 2 ani si nu tine de faptul ca alaptez sau nu;
la noi in companie chiar e trecut in Contractul Colectiv de munca pe 2008 faptul ca dc mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serv au voie sa ceara program redus de lucru fara a ne fi afectate drepturile salariale
vezi dc la voi la companie nu e trecut astfel de articol, dc nu poti cere acest drept cf Contr Colectiv De munca la nivel national pe 2008 care prevede si acest articol.

Elena , mami de 2 printese: Georgia -Elena(23.06.2004) si Silvia -Cosmina(04.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Fetelor , eu am o intrebare : urmeaza sa semnez contract cu un angajator , baiatul meu are 8 luni si va avea 9 cand voi incepe serviciul . Cate ore de lucru/zi trebuie sa prestez , 8 ? Multumesc foarte mult de orice raspuns .

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

virgo conform legii, si daca iti doresti si tu, poti lucra 6 ore. asta insa s-ar putea sa nu-i convina patronului si sa-ti faca vant .. din pacate, asa e in Romania ..

dar, poate te intelegi cu patronul si vei lucra numai 6 ore, lucru putin probabil avand in vedere ca esti nou intrata in firma ..

bafta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

virgo conform legii, si daca iti doresti si tu, poti lucra 6 ore. asta insa s-ar putea sa nu-i convina patronului si sa-ti faca vant .. din pacate, asa e in Romania ..

dar, poate te intelegi cu patronul si vei lucra numai 6 ore, lucru putin probabil avand in vedere ca esti nou intrata in firma ..

bafta!

Multam , Elle , e o chestie de negociere . Din fericire firma nu e deloc romanesca . Vroiam sa stiu doar ce spune legea . In cazul in care ajungem la o intelegere si ramane sa muncesc 6 ore in loc de 8 , se renegociaza si salariul , nu ?

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui virgo

Citat:

bafta!

Multam , Elle , e o chestie de negociere . Din fericire firma nu e deloc romanesca . Vroiam sa stiu doar ce spune legea . In cazul in care ajungem la o intelegere si ramane sa muncesc 6 ore in loc de 8 , se renegociaza si salariul , nu ?

Mami de Matei Cazimir

nu, salariul ramane intreg! si eu ma intorc pe 20 octombrie la job, voi lucra 6 ore dar voi lua banii intregi. acum, avand in vedere ca tu nu ai semnat inca contractul, e posibil ca patronul sa-ti ofere un salariu un pic mai mic cand va auzi de program de 6 ore .. daca tu aveai contractul deja semnat, nu avea voie sa-ti diminueze leafa. ai putea sa semnezi contractul si apoi sa-i precizezi de cele 6 ore

aha .. si mai e un aspect, firma e inregistrata la noi, in romania? ca daca nu e, atunci adio cele 6 ore ..

bafta!

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

bafta!

Mami de Matei Cazimir

nu, salariul ramane intreg! si eu ma intorc pe 20 octombrie la job, voi lucra 6 ore dar voi lua banii intregi. acum, avand in vedere ca tu nu ai semnat inca contractul, e posibil ca patronul sa-ti ofere un salariu un pic mai mic cand va auzi de program de 6 ore .. daca tu aveai contractul deja semnat, nu avea voie sa-ti diminueze leafa. ai putea sa semnezi contractul si apoi sa-i precizezi de cele 6 ore

Firma e inregistrata in RO . N-as vrea totusi sa le fac bucata , am sa merg cu cartile pe fata si le zic din start ca am copil de 9 luni . Si am sa le amintesc si ce spune legea in conditiile actuale . Sper sa ajungem la o intelegere .

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

bafta!

Mami de Matei Cazimir

Firma e inregistrata in RO . N-as vrea totusi sa le fac bucata , am sa merg cu cartile pe fata si le zic din start ca am copil de 9 luni . Si am sa le amintesc si ce spune legea in conditiile actuale . Sper sa ajungem la o intelegere .

Mami de Matei Cazimir

ok, bafta!!

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns totulii spune:

totusi eu sunt nelamurita.mie cei de la resurse mi-au pus in fata OU 96 DIN 14/10/2003 ARTICOLUL 17 CARE PREVEDECA ANGAJATORII SUNT OBLIGATI SA ACORDE SALARIATELOR CARE ALAPTEAZA, IN CURSUL PROGRAMULUI DE LUCRU, 2 PAUZE PT ALAPTARE PANA LA IMPLINIREA DE [/u[u]]1 AN A COPILULUI. la cererea mamei pauzele pt alaptat vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu 2 ore zilnic.
noi contractul de munca nu il avem cacai au fost smecheri si nu l-au facut. ei tb sa-l faca.
atunci eu ma raportez la cel de la nivel national?
marius tu ce zici?

mama de serban pavel(28.11.2007)
poze

povestea noastra

http://picasaweb.google.com/BicaSerban/DiversificareInVersiuneFuturista POZE NOI
http://video.google.com/videoplay?docid=-1055353380504549316

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Buna!
Si eu as vrea sa stiu ce perioada avem dreptul la reducere de program. Eu m-am intors deja la servici din iulie si le-am spus ca vreau program de 6 ore cat alaptez (asa auzisem ca am dreptul). Acum, eu deja am intarcat-o pe Daria de vreo luna, dar totusi nu vreau sa revin la vechiul program ca mi-ar fi ff greu. Am citit in ctr colectiv de mca la nivel national art 17 cf caruia avem dreptul la program redus pana la 2 ani. Acum intrebarea mea ar fi, daca firma la care lucrez nu are intocmit un contract colectiv de mca pe unitate, atunci pot beneficia de aceasta reducere?
M-a bagat in ceata pct 5 al art. 17 "(5) Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate."
Multumesc!

Poze
Poze Daria
Poze botez
Cum creste Daria
www.youtube.com/results?search_query=dariamihaela&search_type=&aq=f" target="_blank">2 FILMULETE

Alina de printzesica Daria Mihaela (12.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Adresati intrebarile la topicul potrivit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126680

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput