sarcina dupa chiuretaj

sarcina dupa chiuretaj | Autor: ionik76

Link direct la acest mesaj

E adevarat ca dupa un chiuretaj ramai mai greu insarcinata? In ianuarie am fost nevoita sa intrerup o sarcina la 10 sapt. pt ca la 8 sapt. am facut varicela si acuma ma simt din nou pregatita pt al doilea bb. Luna asta am facut-o din nou, pt prima data fara protectie, in perioada pe care am considerat-o fertila, dar nu cred ca s-a prins ceva, desi ma simt rau de vreo 2 sapt, numai ca testele de sarcina sunt negative. Dupa cat ma simt de vinovata pentru chiuretajul pe care pe care am fost nevoita sa-l fac, as innebuni sa nu mai pot avea copii. Ma obsedeaza gandul ca ma va pedepsi D-zeu in felul asta pt ca am luat viata unui suflet nevinovat si nu e zi in care sa nu plang si sa nu marog sa-mi mai dea o sansa, cu toate ca stiu ca nu merit. Nu insist aici asupra imprejurarilor in care am renuntat la sarcina, am scris despre asta de multe ori de atunci, dar ideea e ca nu ma pot obisnui inca cu decizia pe care am luat-o, nu ma pot ierta si am inca un ingrozitor sentiment de neputinta si revolta. Mi-am facut insa curaj sa mai fac un copil, sa trec peste teama ca s-ar putea intampla din nou ceva rau si imi doresc cu disperare un al doilea copil. Se poate insa intampla ca el sa vina mai greu sau poate niciodata? As vrea sa stiu daca a patit cineva asa, sau daca, dimpotriva, o alta sarcina a survenit destul de repede.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miruna22 spune:

eu nu cred ca trebuie sa te simti vinovata, ai luat o decizie influentata de fapte medicale! inceteaza sa te mai invinovatesti si priveste cu incredere in viitor!
cat despre sarcina dupa chiuretaj, nu este o regula....insa eu stiu exact contrariul si anume ca ramai foarte usor dupa!
si o sa-ti dau exemplu cazul meu: am facut chiuretaj in 27 martie pentru sarcina oprita in evolutie si in 15 august mi-a iesit testul pozitiv....dar au fost doar 2 luni de incercari, pentru ca primele 3 dupa chiuretaj ne-am protejat! iar la prima sarcina ne-am chinut 7 luni dupa ce am lasat pilulele, doar ca nu a fost sa fie!

hai, incearca sa fii mai optimista! succes!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionik76 spune:

multumesc, miruna22, pt. incurajari, dar adevarul este ca de cand am facut chiuretajul ma obsedeaza ideea ca ceva o sa se schimbe in corpul meu, ca n-o sa mai functioneze tocmai bine. Chiar am citit ca s-ar crea niste "denivelari", niste "aderente" pe mucoasa uterului care ar impiedica fixarea sarcinii. Si eu la prima sarcina am ramas dupa vreo 7 luni de incercari, desi nu stiu daca din cauza ca nu nimeream perioada fertila sau pt ca pur si simplu nu a fost sa fie, pt ca se spune ca se intampla atunci cand vrea Cel de Sus. Dar la a doua sarcina am ramas din prima, stiu ca era z 11. Si mie mi s-a spus de multi, asa, ca sa ma linisteasca, ca dupa chiuretaj ramai mai repede, dar am auzit si cazuri de fete care s-au chinuit chiar ani de zile dupa ca sa ramana. Si asta ma ingrozeste. Ca am deja 32 ani. Acum nu stiu, poate depinde de varsta sarcinii, de metoda prin care e facut chiuratajul - la mine, avnd deja 10 sapt, a fost metoda clasica, cu chiureta si anestezie generala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_md spune:

am pierdut o sarcina acum trei zile. Aveam 6 saptamani si s-a oprit in evolutie. imi doresc foarte mult un al doilea copil. nu pot sa nu ma invinuiesc pentru cele intamplate. as vrea sa trec peste dar nu reusesc. in cat timp as putea sa raman iar insarcinata oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Medici recomanda trei luni dupa un chiuretaj, ptr. refacerea endometrului. Mai tine si de DD fiindca au fost fete care au reusit sa duca sarcina la capat, ramand insarcinate imediat.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Anticorpii antispermatici, Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Am pierdut o sarcina la 6 saptamani. Am ramas gravida imediat dupa piererea sarcinii. Nu am avut nici o menstruatie normala intre sarcini.

Acum il astept pe baietul nostru in cateva zile :)

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si38+ AMR 15 zile pana la marea intalnire
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput