deces in spital
o ruda apropiata e in spital si din nefericire se va intampla ce nu dorim...
am fost avertizati ca sunt nu stiu ce proceduri,acte,bani,dureaza mult ...una peste alta dificultati la scoaterea rudei decedate din spital
stie cineva sa imi dea informatii?
va rog mult
va multumesc
31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(07 aprilie 2004)
Raspunsuri
filofteia spune:
Condoleante!
La noi s-a intamplat cu mama, in Constanta insa.
In primul rand am mers pe sectia unde a fost internata, vorbit cu medicul sef de acolo ca nu vreti autopsie. Apoi la morga am fost si am declarat/semnat ca nu vreau autopsie. Nu am dat nici un ban in spital. Cei de la morga aveau o firma care se ocupa de tot. Au venit m-au luat cu masina, am ales cosciugul (nu am platit mai mult decat la o firma normala) si am venit inapoi cu ei. Am dat ceva fetelor de la morga s-o imbrace ele,s-o aseze (nu era obligatia lor, de aceea a trebuit sa le platesc), in timp ce eu am fugit sa scot Certificatul de Deces, care se scoate de la Primaria unde a decedat, eu trebuia sa o duc intr-o comuna alaturata. Aici se platesc niste taxe, nu stiu exact cat, nu foarte mult.
Tot firma s-a ocupat sa depuna dosarul pentru ca tata sa ia ajutorul, ca mama era pensionara. Mi-a fost teama sa-l las pe tata ca si el avea un infarct de curand la activ, iar eu nu puteam ca trebuia sa ma intorc acasa.
Am vorbit cu preotul ca sa ne astepte ca o duceam direct in Capela la Biserica.
Suna morbid,dar stiu cum este cand nu stii ce sa faci si mai esti si singur.
Am uitat, prima data am fost sa vorbesc cu cei de la morga spitalului si ei m-au invatat cum sa procedez si mi-au spus ca nu se plateste nimic.
Ana_Alx spune:
filofteia iti multumesc mult pt raspuns
stai linistita nu suna morbid...asta e...sunt chestii care tb facute,stiu ca e greu ca parca zici ca numai de asta nu stai sa te ocupi dar trebuie...asta e....
cgeea spune:
In orice oras mai marisor exista firme de pompe funebre, care se ocupa de tot. Am un prieten care are asa o afacere si stiu de la el - am surprins niste discutii cu clientii - ca preiau problema din momentul in care a decedat persoana. Asa ca ia pagini aurii si cauta in orasul tau, sau intreaba prin cunoscuti.
Oricum, e bine sa stii ca exista aceasta posibilitate, de a se ocupa ei de absolut tot si tu sa vii doar la inmormantare.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre