l-am pus la colt....

l-am pus la colt.... | Autor: MIRCLAU

Link direct la acest mesaj

buna ziua
am si eu o nelamurire si as avea nevoie de sfaturile si parerile voastre:baietelul meu care are 3 ani a inceput gradinitaacum in 15 septembrie,ii place fff mult dar intr-o zi m-am dus si domnisoara educatoare mi-a spus "sa stiti ca astazi l-am pus la colt,la lovit pe un baietel si trebuia sa il pedepsesc"
initial nu am zis nimic chiar am fost de acord cu acest tratament gandindu-ma ca trebuie sa ii pedepsesca si ele cumva,sa nu isi faca de cap....
acum am luat o carte despre psihologia copilului si citeam ca nu este normal "pusul la colt" ca ar afecta emotivitatea si sociabilitatea copilului,in sensul ca s-ar simti exclus
voi ce parere aveti despre asta si cum ati reactiona voi intr-o situatie similara????
eu cand mi-a zis am spus ca sunt de acord acum daca ma duc cu cartea sa ii dau sa citeasca o sa zica ca sunt nebuna

MIRELA mami de andreas nazdravan

MIRELA mami de andreas nazdravan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Si daca il pedepsea altfel? de ex. il scotea din grup si-l punea sa stea pe un scaun mai indepartat sau pe hol, sau....oricum cand e pedepsit trebuie sa inteleaga ca pt 1-2 minute nu face parte din grupul celor cuminti!
Sunt grupuri distincte pt cei care sunt: recompensati, laudati si pedepsiti, trebuie sa faci cumva sa se simta o diferenta! Daca nu faci diferente intre comportamente nu vor stii niciodata de ce le mai impui reguli, daca tot la gramada sunt tratati!


37+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici

AMR 3 saptamani !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Eu l-as retrage pe loc de la o gradinita unde se practica astfel de pedepse, nu sunt de acord, nu le-am folosit niciodata acasa, eu - ca si mama, cu atat mai mult nu as fi de acord sa le foloseasca un strain. Si cand? In primele zile de gradinita, cand pt. orice copil este o perioada mai dificila, de acomodare, o trecere importanta la alta etapa.
Si educatoarea ce face? Bine ai venit, hai sa te introduc in atmosfera, treci la colt. Da, pt. ea e mai simplu, a rezolvat problema. Dar pt. copil cum e? Banuiesc ca este vorba de o grupa cu multi copii, altfel nu-mi explic, astea sunt metode de gestionare a grupurilor mari de regula, nu are nimeni timp de explicatii si filosofii la o grupa de 40 de copii.
La gradinita la fata mea de ex. se pun in piept buline rosii, pisici, tot felul de figurine, drept rasplata ca a fost cuminte (chiar daca nu a fost, tocmai pt. ca in prima luna sunt foarte permisivi cu copiii).
Pana se cunosc, pana se acomodeaza. Daca mergi pe ideea asta, cu rasplata, cred ca nu poate fi pedeapsa mai mare decat sa nu primesti si tu pisica in piept.
Nu e bine..


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si eu cred ca modalitatea asta(si nu numai)aplicata unui copil e o modalitate tipic comunista...inradacinata si aplicata din greu la noi...
azi il pedepseste la colt,maine il va plimba cu hartia prinsa de spate prin gradi cu "rusinea gradinitei"

eu n-am luat atitudine si copilul a avut de suferit...si acum e stresat cand aude de gradinita
ma gandeam si eu ca tb pedepsit cumva ca prea era hiperactiv
sau cel putin asa mi s-a spus....de fapt copilul avea prea multa energie si nu avea unde sa s-o consume!

parerea mea e ca tb sa discuti cu donsoarele astea sa aplice alte metode mai "democratice"......ca suntem in anul 2008,nu in anii '70...
sa vb cu parintii si tu sa hotarasti cum aplici sanctiunea....
tot ceea ce-i face rau puiului acum are repercusiuni mai tarziu,



Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

din pacate, nu cred ca se va gasi o gradinita in RO, unde sa nu se aplice astfel de pedepse.
MIRCLAU, poate ar trebui sa-i sugerezi educatoarei sa ii dea ceva de desenat, sau sa-l puna sa construiasca cuburile lego, ca pedeapsa, atunci cand copilul face anumite greseli.
sunt mult prea multi copii intr-o grupa si educatoarea doar una....la 25, chiar 30 de copii....asa ca nu ar trebui sa mai mire pe nimeni metodele lor!

eu, din experienta iti spun, am avut mereu probleme cu educatoarele, si am mutat copii de cateva ori, si vb de gradinite particulare, ma duceam si spuneam cum vreau sa fie tratat copilul meu acolo, ele ma ascultau, dar apoi....luau copii la ochi, si de cate ori aveau ocazia....iar despre mine spuneau ca sunt plina de pretentii!!!!

IO??? pretentii? ceream doar sa nu-l loveasca, sa nu-l puna la colt, sa vegheze daca mananca tot, sa-mi comnuice MIE, mai intai daca a facut ceva rau, lucruri elementare si normale!!!
am ramas cu gust amar de la gradinite si scoli, vb de cele particulare.


Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Propun metoda "time-out"- copilul sa fie scos din joc si asezat pe scaun timp de cateva minute - am scris mai multe dincolo, la subiectul identic de la "Parintii intreaba..."

Kariguld, nu cred ca-i buna ideea cu pedeapsa cu lego. Stiu o educatoare aici, in Germania, care pedepsea copiii punandu-i sa faca un puzzle greu si rezultatul a fost ca mai toti au prins aversiune fata de puzzle si nu mai vroiau deloc sa faca asa ceva acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

fetelor multumesc,acum m-am gandit sa va scriu si despre ce carte e vorba si sa va scriu si un citat cu ce cred autorii despre "pusul la colt"
deci cartea se numeste:comunicarea eficienta cu copii si este scrisa de:Adele Faber si Elaine Mazlish
"desi cateva voci autorizate in domeniul cresterii copilului recomanda calduros aceasta metoda,asoc.nationala pt educarea copiilor mici include"pusul la colt"pe lista masurilor disciplinare nocive,alaturi de pedeapsa corporala,critica,blamare si umilire.
Nu este greu de inteles de ce.Ca adult,poti sa iti imaginezi cat de inciudat si de umilit te-ai simti daca ai fi silit sa stai izolat,pt ca ai facut sau ai spus un anumit lucru.Oricum,s-ar putea sa iti fie greu sa iti inchipui ce se petrece in sufletul uni copil pus la colt in clasa.Pune-te in pielea unui copilas de 3-4-5ani.Imagineaza-ti ca te-ai suparatff tare pe un baietel din clasa,pe nume Jefrrey care te-a imbrancit sau ti-a vorbit urat sau ti-a inhatat ceva,incat pt a te razbuna ,ii dai un picior,sau il lovesti,ori il injuri,sau azvarli cu ceva in el.Imagineaza-ti 2 atitudini diferite din partea educatoarei ca reactie la gestul tau:
1.in primul scenariu educatoarea spune:Inceteaza!Nu-i frumos ce faci.Treci la colt imediat!!
In timp ce te duci spre colt nu este exclus sa gandesti:"Educatoarea nu e dreapta cu mine.N-a vazut ce mi-a facut Jefrrey mie.A fost doar din vina lui..."Sau:"Poate chiar sunt rau.Atat de rau inat trebuie sa fiu indepartat de langa ceilalti"
2.In al doilea scenariu educatoarea iti zice:Jefrrey te-a enervat ata de rau,incat i-ai dat un picior.Nu e voie sa lovesti cu picioarele.Spune-i lui Jefrrey in cuvinte ce nu-ti place la el...Poti s-o faci fff bine!"
D e data aceasta ,nu este exclus sa iti zici in gand:"Educatoarea a inteles de ce sunt furios pe Jefrrey.Nu ma lasa sa-l bat cu picioarele ,dar considera ca ii pot spune in cuvinte ceea ce simt.E posibil sa pot face asta"
Iata 2 tipuri foarte diferite de mesaje interioare.
Primul il convinge pe copil ca defectele lui sunt atat de mari incat e necesar sa fie indepartat din mijlocul societatii;al doilea il invata cum sa se descurce in societate--cu incredere si fara violenta..."
v-am scris doar o mica parte din ceea ce scrie in aceasta carte referitor la "pusul la colt"
acum as vrea sa imi spune-ti ce pot eu sa fac si cum sa ii spun educatoarei care este o fata ff tanara si nu as vrea nici sa o jignesc dar nici sa ramana copilul meu cu "sechele"pe mai tarziu
multumesc




MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Am citit si eu cartea "Comunicarea eficienta cu copiii" si cred ca este o catre foarte buna. Exemplul pe care-l l-ai citat si tu pentru rezolvarea unui conflict este relevant.

Dar la 3 ani nu stiu cat de mult poti sa-i spui lui "Jefry" IN CUVINTE ca te deranjeaza. Pentru varsta asta (si in contextul unei clase de 25 de copii la o educatoare) cel mai eficient ramane tot un "time out", ceva gen stai putin pe un scaunel pana-ti trec nervii si apoi "hai sa vorbim copii despre cum procedam cand cineva ne supara" - vi si-mi spui mie, nu ai voie sa lovesti, daca te-a lovit nu lovesti si tu, etc. Pana pricepe copilul ...



alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

am sa va rog sa continuati discutiile la celalat subiect identic: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127070
multumesc pentru intelegere,

Roxana

Mergi la inceput