Stie cineva cum se prepara orezul prajit - goba din restaurantele chinezesti? Sotul meu e mare fan, dar n-am nici o idee. Multumesc
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
va rog, chiar nu stie nimeni despre ce vorbesc?
pozele noastre
Gea, gasesti aici o prezentare a modului cum se face orezul prajit (fried rice in engleza). In principiu, orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca. Apoi se prajeste intr-un wok cu putin ulei si de cele mai multe ori un ou batut. Se pot adauga vegetale si/sau bucatele de carne. Si sos de soia.
Daniela
Wok-ul e obligatoriu?
..pana acum eu nu i-am vazut importanta in bucatarie, dar poate ma insel.
nici asta nu e
, multumesc rall.
Treaba asta de care zic yo e doar orez, fara nici o leguma, fara ou. In schimb e crocant. Si in menu la chinezesc chiar asa ii zice: goba.
Nu e expandat, ca ala seamana cu pufarinele. Isi pastreaza dimensiunile si forma, e un pic mai inchis la culoare, cam cum e orezul integral, si e CROCANT. Eu una n-am mai pomenit asa o treaba si nici nu ma taie capu' cum poate fi obtinut. Si nici sotul meu, care e de fapt bucatarul din casa, eu la bucatarie fiind muncitor necalificat ![]()
Asa ca mai caut, multumesc mult fetelor.
Si cand ajung la chinezesc din nou promit sa fac poze ![]()
pozele noastre
| Citat: |
| citat din mesajul lui daniella4 Wok-ul e obligatoriu? ..pana acum eu nu i-am vazut importanta in bucatarie, dar poate ma insel. |