orez prajit-goba??

orez prajit-goba?? | Autor: cgeea

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se prepara orezul prajit - goba din restaurantele chinezesti? Sotul meu e mare fan, dar n-am nici o idee. Multumesc

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

va rog, chiar nu stie nimeni despre ce vorbesc?

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Gea, gasesti aici o prezentare a modului cum se face orezul prajit (fried rice in engleza). In principiu, orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca. Apoi se prajeste intr-un wok cu putin ulei si de cele mai multe ori un ou batut. Se pot adauga vegetale si/sau bucatele de carne. Si sos de soia.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Wok-ul e obligatoriu?
..pana acum eu nu i-am vazut importanta in bucatarie, dar poate ma insel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Aici am descris cum se face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

nici asta nu e , multumesc rall.

Treaba asta de care zic yo e doar orez, fara nici o leguma, fara ou. In schimb e crocant. Si in menu la chinezesc chiar asa ii zice: goba.

Nu e expandat, ca ala seamana cu pufarinele. Isi pastreaza dimensiunile si forma, e un pic mai inchis la culoare, cam cum e orezul integral, si e CROCANT. Eu una n-am mai pomenit asa o treaba si nici nu ma taie capu' cum poate fi obtinut. Si nici sotul meu, care e de fapt bucatarul din casa, eu la bucatarie fiind muncitor necalificat
Asa ca mai caut, multumesc mult fetelor.
Si cand ajung la chinezesc din nou promit sa fac poze

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniella4

Wok-ul e obligatoriu?
..pana acum eu nu i-am vazut importanta in bucatarie, dar poate ma insel.

Wok-ul nu e obligatoriu . Doar ca alimentele sunt gatite altfel in wok, avand in vedere forma lui (conica cu un varf rotunjit de cele mai multe ori) care concentreaza caldura foarte bine. Timpul de preparare este mai scurt intr-un wok decat intr-o tigaie obisnuita. Si tot din cauza formei se foloseste mai putin ulei. Dar pentru un aragaz obisnuit trebuie folosit un inel special (wok-ul clasic neavand fundul plat, nu sta pe aragaz). Si flacara aragazului trebuie sa fie concentrata catre varful rotunjit al wok-ului, pentru rezultate bune. Dar, inca o data, e doar o modalitate de prajire/gatire.

Daniela

Mergi la inceput