Comori de nov-dec 04(186)
Raspunsuri - Pagina 16
gazzella spune:
fulguletz, nastere usoara
vezi ca dupa primul prunc la celelalte nasteri copilul se poate invarti total chiar in timpul travaliului, deci nu te speria
fetelor, da' mult mai scrieti, nu ca io n-as face-o
try, nu reusesc sa ma concentrez acum, cand am sa pot am s-o fac
roserb, da, gandim divers, si nu ne putem convinge reciproc pentru ca ar insemna sa ne anulam reciproc niste experiente, cum ar fi ale mele
adica eu, totusi, am reusit sa ma afiliez la acele grupuri sociale care sa ma multumeasca, pe care sa le multumesc
| Citat: |
| Faptul ca gradinita exista doar de nu stiu cate sute de ani mi se pare un argument nu prea bine selectat, atunci de ce folosim aragaz, de ce ne uitam la TV si de ce petrecem atata timp alaturi de calculator, ca astea sunt inventii si mai recente, si , dupa unii, si mai nocive. Eu gandesc ca nu trebuie sa regresam la stadiul primar , ci sa evoluam. |
nu este vorba despre nici un regres, roserb
eu vorbeam despre socializare, natura sociala la Om, modul in care se realizeaza socializarea la Om si nu am in vedere doar persoanele din Romania, Italia ci Omul ca si specie, deci chiar si persoanele din Africa neagra sau Sud America, care sunt cu toate fiinte sociale cu o peternica tendinsa sociala
si si acestea din "Lumea a treia" reusesc sa socializeze, chiar in afara gradinitei
cel putin mie asa-mi rezulta, tie nu?
ca putem adauga confortul socializarii e bine, chiar ideal, as spune
dar eu vorbeam despre socializare, nu despre confort
nu ai cum sa regresezi urmand natura umana, iar gradinita nu s-a nascut deodata cu Omul
deci eu nu cer regresul, ci progresul in respect fata de Natura umana, care nu e una de rupere, sciziune, durere cauzata initial de ruperea de matca, iar ulterior de durerea unei impuneri fortate a unei socializari care inceteaza sa mai fie socializare
si mi-am adus aminte de un articol:
Efectul globalizarii asupra sanatatii mintale a copiilor - Sami Timimi
si foarte pe scurt pentru a inchide argumentul despre socializare
eu nu cred ca se socializeaza in societatea noastra
suntem in foarte mare masura un grup de indivizi care au invatat sa traiasca unul langa celalalt fara sa comunice
socializarea e mai mult decat un grup de indivizi constransi sa traiasca impreuna
dupa asta chiar inchid calculatorul, ca altfel nu vad cum pot sa-mi vad de casa
http://www.consapevolmente.org/site/modules/news/article.php?storyid=112
stiu, e in it, intentionez sa-l traduc, dupa o sa dau referinte, asta ca vorbeam despre socializare si progres
o zi placuta va doresc!
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
ad_rianna spune:
Try uite asa cum spui tu, cu tudor daca incep sa-l cert apoi clar ca am luat-o gresit din start. Si depinde de starea lui, uneori imi spune ca s-a suparat si tzipa si el (cate imi aud eu din cauza ca cica eu sunt cea care tzipa si deci copiii tind sa faca la fel)…alteori incepe sa planga si se roaga sa-l iert. Cand recurg la faza cu ignoratul e tot dupa mine cu “mami te rog iarta-ma, de ce nu vorbesti cu mine, pe mine cine ma iarta?”. Daca il pun la pedeapsa sta acolo si plange pana ma duc inapoi la el si-mi cere iertare …si iaca asa mi se rupe sufletul ca nu e bine. Bianca e mai…tafnoasa asa, face pe suparata pana ma duc eu sa o impac. E in stare sa stea acolo cumintica in coltul ei, se joaca sau coloreaza dar doar daca-I adresez eu vreun cuvant isi cere si ea iertare. Apoi cum ma vede ca sunt putin trista sau incruntata ma intreaba: “mami dar acum ce am mai facut, ca nu am facut rele”. Mi se pare ca uneori copiii nu prea mai stiu ce sa creada. Probabil ca imi pierd eu rabdarea prea repede, ca ma astept la prea multe de la ei si ei nu sunt capabili, ca o fi din cauza varstei sau chiar nu vor, acuma nu stiu.
Si am mai observat ceva: bianca, da e mai bossy dar nu-I merge de fiecare data, are parte si de imbranceli din partea lui tudor, depinde si de dispozitia lui…insa, au mai nou stiluri diferite de joaca: bianca prefera sa se joace singura cu papusi, masini, ce-o fi. Le aranjeaza, vorbeste cu ele, deseneaza…dar singura, nu-l vrea pe tudor in preajma si chiar se enerveaza cand o deranjeaza. Tudor cu masini, papusi dar mai ales cu volanul, e preferatul lui, face curse in toata casa, parcheaza, vireaza, alea-alea. Dar el o cheama pe bianca : “hai sa mergem la mare cu masina” sau “hai sa parcam masinile” sau ce-o mai fi nascocind el, ea nu vrea si-l necajeste rau cu asta. Eu ma chiar enervez cand il aud cum o roaga “hai bianca sa ne jucam amandoi” si ea nu vrea, se joaca cu ale ei. Bine asta nu inseamna ca nu se joaca si impreuna.
Ce am inteles eu vis-à-vis de relatia mea cu ei e ca ar trebui sa o las eu mai moale…trebuie (cum ? ca inca nu am reusit) sa ma educ in sensul asta. Asta nu inseamna ca nu am niste temeri legate de evolutia lor. Sunt foarte diferiti de cum am fost eu copil, seamana mult la fire cu sora mea mai mica care mereu a fost “sefa”. Si vina probabil va fi tot a mea pt ca oricat as face eu caz de disciplina, educatie, strictete, etc. problema e ca tot eu sunt prima care cedeaza la lacrimile lor si la rugamintile lor : “mami sunt cuminte, iarta-ma”…..ce sa mai inteleaga bietii copii????
ionela roxana spune:
sper ca nu ne-ati uitat de finitiv infatisarile, ne reactualizam
![]()
http://community.webshots.com/user/ionelaroxana75
try spune:
Ce taior frumos are arisa. Iar de sub ochi in jos seamana tare bine cu tine, are aceeasi constructie osoasa a fetei ca si tine si in prima poza parca si zambetul era al tai.
Emily parca nu are asa de multe trasaturi japonici, dar e o scumpa ce mare s-a facut. nu-mi vien sa cred. La Arisa observi mai greu cresterea.
Mi-a placut clasa lor si ca au educator, nu educatoare.
Aseara fostam si eu la sedinta cu parintii: care n-are nimic in comun cu sedintele cu parintii pe care le stia meu in RO. Aici intra toti parinti isi copii in clasa, copii se joaca, parintii ii supravegheaza, casca ochii pe pereti, fac poze, fac cunostinte cu ceilalti copii/parinti, poti sa vii linistit cu frati/surori, iar educatoarea sta pe rand de vorba cu cate un parinte ca la o discutie intr-o vizita.
Mi-a zis ca se cam lungeste pe covor in timpul programului ca pare obosit (pai normal daca la ora taiai lemne pe el), ca pare ca nu intelege instructiunile ei si ca tinde sa-i copieze pe ceilalti copii (iarasi normal ca doar nu stie engleza) si ca se joaca singurel de regula, f frumos de altfel (iarasi normal, pt ca n-a fost in colectivitate pana acum). Dar o sa-si dea el drumul baiatu' mamii. Mi-a zis ca cedeaza in fatza celorlalti copii jucariile etc. ca nu e violent (iarasi normal pt ca a experiemtnat 2 ani cu frate-su si a invatat s acedeze, dar pe de alta parte asa se comporta el cand e intr-un mediu nefamiliar, cand o sa devina superrelaxat, sigur o sa aiba de impartit jucarii si cu copii de la gradi, pana atunci stiu ca se comporta exemplar).
try spune:
Va rog sa acordati votul vostru unui artist roman. Aiciaveti mai multe date.
E un simplu click pe a 10-a stea.
roserb spune:
Try, am uitat sa-ti zic sa ai grija cu tiroida, sa te investighezi si sa iei tratament, nu o lasa de izbeliste! Bine ca ai descoperit problema. Ar trebui sa ma caut si eu , ca-s cam nevrozata uneori (acum glumesc, m-am analizat si sunt ok)
Ma bucur ca ai aflat "de bine" despre Alex,nici nu ma indoiam ca o sa fie asa, o sa se acomodeze sigur si cu limba si cu toate celelalte , la cum il "vad" eu.
Pe noi ne-a tinut aseara doamna invatatoare vreo doua ore jumatate la consultatiile cu parintii de la scoala, adica dupa timpul asta am plecat eu ca nu mai puteam sta, era deja aproape 9 seara... I-a luat si i-a analizat pe fiecare, ne-a povestit despre fiecare copil in amanunt,a fost util, am mai aflat un alta; despre Bianca numai de bine, e cuminte , activa , etc, etc.
Am ramas insa socata de multi parinti care pur si simplu nu au facut nici cel mai mic efort sa-si pregateasca copiii pentru scoala, e ceva de groaza, mai mult decat atat , mu ii sprijina in chestii marunte, cum ar fi imbracarea unui manual sau a unui caiet in coperta, dezinteres total. Nu sunt multi de felul asta din fericire, culmea e ca sunt oameni ce par la locul lor si cu o situatie buna. Ba una dintre mamici radea nonsalanta cand invatatoarea i-a spus ca fie-sa fuge in jurul clasei in timpul orei ingnorand-o cu dsavarsire, ca mai si pocneste cate un copil, ca atunci cand o roaga sa raspunda ii spune ca nu are chef si pufneste dispretuitor. Eu nu inteleg si pace chestiile astea,dar ma rog...
Am votat si linkul cu pricina.
Ionela, nu-mi vine sa cred ce mari au crescut fetele! Sunt niste frumoase, iar uniforma Arisei chiar ca e foarte draguta, au reusit sa faca ceva haios din combinatia alb -negru, fara sa para foarte sobru, cum e la noi; felicitari pentru performantele la karate, e grozava!
Gazella, e clar ca tu nu accepti si alte puncte de vedere, si asta e calea pe care ai hotarat sa mergi, eu deci nu mai insist pe subiect. Nu inteleg defel ce vrei sa spui cu socializarea; asa pot spune si eu ca , de vreme ce ne folosim de tv , si celelalte ca sa ne facem existenta mai comoda, asa si gradinita e un adjuvant al socializarii. In general mi se pare ca bati prea tare moneda pe cresterea copilului "din carti".
Tot nu mi-ai raspuns ce o sa faci daca Felix va refuza sa mearga la scoala.
Roxana&Co
FELIS spune:
Deci... am citit si eu... mai pe diagonala... ca mult ati mai scris...
Oricum pe noi... ne-ati pierdut de mult...
Noi suntem la faza de cautat ochelari...
mi-am luat si 2 zile libere sa rezolv cate ceva, dar motiv principal sa ii cautam ochelari.... Nu am crezut ac va fi atat de greu... Mai intai ne-au shocat preturile... apoi cd ne-am obishnuit cu ideea ... nu am gasit din multitudinea de magazine si modele... ceva care sa ii vina cum trebuie la formatul ochilor lui...sa fie si specific varstei, ceva cu arc ... sau cu prindere la spate... si din material flexibil... In fine... mult de povestit... Mihai deja cd vede magazinele de profil... face stanga'mprejur si vrea sa o taie ... Sau daca e tinut de taica-su se rasuceste si o taie in 4 labe printre picioarele lu taica-su sa iasa din magazin... 
In fine...
Am votat si noi artisti... si am vazut 2 cucuiete fff frumoase...
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
FELIS spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ad_rianna Cand recurg la faza cu ignoratul e tot dupa mine cu “mami te rog iarta-ma, de ce nu vorbesti cu mine, pe mine cine ma iarta?”. Daca il pun la pedeapsa sta acolo si plange pana ma duc inapoi la el si-mi cere iertare …si iaca asa mi se rupe sufletul ca nu e bine. Bianca e mai…tafnoasa asa, face pe suparata pana ma duc eu sa o impac. E in stare sa stea acolo cumintica in coltul ei, se joaca sau coloreaza dar doar daca-I adresez eu vreun cuvant isi cere si ea iertare. Apoi cum ma vede ca sunt putin trista sau incruntata ma intreaba: “mami dar acum ce am mai facut, ca nu am facut rele”. |
Adrianna...
... m-ai terminat... sunt topita toata...
dupa ingerasii tai
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
gazzella spune:
roserb, eu pot sa accept parerile tale ca fiind ale tale, mai putin ale mele
pot chiar sa accept parerile tale ca fiind ale mele dupa ce ai reusit ca prin discutii sa-mi schimbi perspectiva
daca sunt decisa? in momentul de fata da, simt ca sunt pe strada cea buna, nu consider ca gradinita i-ar putea fi sanatoasa, dar asta nu inseamna ca nu am sa caut sa-l introduc in grupuri stabile de copii, deci ii favorizez si socializarea
referitor la ultima ta intrebare, anul acesta n-o sa mearga la gradinita
dar cum nu merge anul acesta pierde postul, deci nu va avea sanse sa mearga anul viitor tot la gradinita, decat direct la scoala daca va vrea si daca va dovedi ca poate (pentru asta cred ca de acum in sase luni am sa solicit un test de evaluare)
daca chiar nu va vrea atunci foarte probabil vom practica HS in Italia fiind legal
intentionez sa-i permit sa se integreze orican in mediul scolar, daca el o va dori mai tarziu
deci cred ca am sa tin sa fie constant in pas cu programa, chiar numai la un nivel minim
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)