Reteta prajitura desteapta(inteligenta)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
mireluta39 spune:
Am tot citit mesajele voastre si vreau sa va spun ca si eu fac prajitura asta de foarte multi ani si niciodata n-am gresit-o,iese perfecta,doar ca secretul consta in faptul ca adaug si un plic de budinca de vanilie.Contine amidon ce face prajitura pufoasa,nu se lasa niciodata,se separa crema perfect de cele 2 randuri de blat si arata ca un cremsnit.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cici Am facut si eu prajitura azi,dar ![]() Am gresit in primul rand cu tava pentru ca era foarte mare(diametrul) dar doar 3 cm inaltime.E gustoasa intr-adevar dar nu e nici pe departe pufoasa si crescuta ca in poza. |
Eu am aplicat reteta postata de mariussimiuc.
![](floare.gif)
Cici, vin si io cu tava mea mare si cu prajitura necrescuta. Acum, daca nu sunt singura, mi-a mai venit inima la loc si voi mai incerca. Se pare ca si factorul 'tava' e ff important.
![](icon_smile_big.gif)
Andacos, praf de copt?1?1?1?1? Eu nu am pus praf de copt, ca n-am vazut in reteta.
![](bang.gif)
http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui guzelnico Andacos, praf de copt?1?1?1?1? Eu nu am pus praf de copt, ca n-am vazut in reteta. ![]() http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png |
Ai dreptate,am scris eu aiurea,nu se pune praf de copt!Ma gindeam la turnata cu mere care o facusem cu o zi inaintea inteligentei!
![](icon_smile_big.gif)
Eu am facut o retzeta de pe culinar parca,cu 8 oua si un litr de lapte!
Dana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Dana,prajitura ce-am facut-o eu e aceeasi Marie cu alta palarie. Reteta initiala era cu un litru de lapte si 8 oua,dar mi s-a parut mult sa pun 8 oua la o prajitura.Nu de alta dar sa nu explodeze colesterolul.
Si nici tava asa mare nu am.
www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html" target="_blank">Miha papa tot
![](yum.gif)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti
![](icon_smile.gif)
![](floare.gif)
![](yum.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
![](cheers.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui guzelnico Cici, vin si io cu tava mea mare si cu prajitura necrescuta. Acum, daca nu sunt singura, mi-a mai venit inima la loc si voi mai incerca. Se pare ca si factorul 'tava' e ff important. ![]() |
Are si tava rolul ei, de buna seama.
Am scris undeva in urma,tava in care am copt, are 22 cm diametru.Cu compozitia rezultata am umplut tava pana la jumatate, poate un pic peste. Daca tava e prea mare si stratul de compozitie prea mic,nu are de unde sa creasca atat de mult,oricat ar fi ea de desteapta.
![](icon_smile_big.gif)
www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html" target="_blank">Miha papa tot
![](yum.gif)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti
![](icon_smile.gif)
![](floare.gif)
![](yum.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
![](cheers.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariussimiuc Are si tava rolul ei, de buna seama. Am scris undeva in urma,tava in care am copt, are 22 cm diametru.Cu compozitia rezultata am umplut tava pana la jumatate, poate un pic peste. Daca tava e prea mare si stratul de compozitie prea mic,nu are de unde sa creasca atat de mult,oricat ar fi ea de desteapta. ![]() |
Heeeeeiii, cu asa detalii importante, deja ma simt si io mai desteapta, nu numai prajitura.
![](punk.gif)
Multumesc, voi mai incerca reteta, cu siguranta.
![](floare.gif)
P.S. Sa stiti ca si asa, necrescuta, tot 3 straturi diferite avea, dar mai subtirele.
![](icon_smile_big.gif)
http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Cu siguranta data viitoare va iesi o minunatie.
www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html" target="_blank">Miha papa tot
![](yum.gif)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti
![](icon_smile.gif)
![](floare.gif)
![](yum.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
![](cheers.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Eu fac prajitura asta chiar foarte des dupa o reteta de la mama.
Nu am ratat-o niciodata dar pun ceva in plus.
Galbenusuri (9 bucati) +zahar+unt topit si racit +9 liguri faina+ lapte (temp camerei)+albusuri spuma + esenta vanilie + 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la o lamaie mare (uneori chiar 2). Nu uitati de un pic de sare in compozitie -intensifica aroma si gustul.
Eu zic ca lamaia e binevenita deoarece fara parca ar fi o placinta cu branza sau o pasca.
Secretul sta in coacerea prajiturii-cuptorul incins la maxim se baga prajitura , se lasa la foc mare 10 minute dupa care se reduce temperatura la foc mic (150grade)si se lasa acolo cel putin 1 ora (eu o las chiar si 1,5 ore).
Prajitura trebuie sa iasa in trei straturi cu 2 foi pufoase si crema de la mijloc un pic mai tare decat crema de zahar ars (fara zeama) -in nici un caz nu trebuie sa fie pufoasa toata ca un chec.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/natalia_nica/natalia_nica.jpg)
natalia_nica spune:
Acum am facut-o si eu (din 5 oua, 150 g zahar, 110 g unt, 550 ml lapte, 5 linguri faina, zahar vanilat - adica aprox. la jumatate din cantitati, pt ca am tava mica) si a iesit mirifica! Uitasem de gustul ei, caci nu mai facusem de ani buni. Multumesc ca mi-ati adus aminte de ea!
Mami de Denis (17.06.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)