draga gudinde.am ovulatia in z 17 si duphaston iau din z 16.acum am aflat ca nu e bine sa iei inainte de ovulatie.dr meu nu m-ia zis nimic ca nu ar fi bine.tratamentul iau de doi ani si inca nu s-a produs minunea.acum sunt in ceata si nu stiu ce sa fac cu duphastonul?pot sa iau din ziua 18-19 imediat dupa ovulatie?
magdus - si eu am avut timp de doi ani acceasi problema. Am mers pe mana unui doctor care, pentru a obtine menstruatie imi dadea Duphaston din ziua 16. Deoarece substanta activa a duphastonului este progesteronul care luat inainte de ovulatie inhiba spargerea foliculilor, timp de doi ani eu nu am obtinut nicio sarcina.
Am schimbat medicul care mi-a monitorizat prin ecografii facute o data la doua zile, si imediat dupa ce a vazut ca am ovulat, mi-a dat progesteron.
Cu ajutorul acestei retete minune am scapat si de chisturile uriase care se formau din cauza duphastonului luat aiurea, si am si ramas insarcinata.
Sfatul meu este sa nu iei duphaston de capul tau pentru ca nu stii foarte clar cand se produce ovulatia ( asta se poate observa doar ecografic, printr-o monitorizare constanta. Eu de exemplu intr-o luna am ovulat in ziua 13 si in luna urmatoare am ovulat in ziua 31...)
Succes!
Alina
8+