Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)
Raspunsuri - Pagina 9
Rozi spune:
Sigur, faci optiunea cand iti depui dosarul pt CIC2. Sa vedem insa care sunt cele 12 luni care se vor lua in considerare in acest caz...
iriss27 spune:
Fetelor, eu i=am scris Laviniei Sandru e-mail, aseara si astazi am primit raspuns de la ea, ca o sa caute o solutie si pt cazul meu.
Va rog, ce mamici mai sunteti in situatia de atrece din CIC1 in CIC2, scrieti-i poate reuseste cumva in normele metodologice sa ne cuprinda si pe noi sa putem lua 85% din salariul dinainte de a naste primul copilas.
Cu cat vom fi mai multe, cu atat vom avea sanse mai mari. Mie mi s-a parut extrem de draguta, poate chiar ne ajuta!
Lavinia Sandru: laviniasandru@yahoo.com sau telefon 0729.139.100
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Dodo-pui spune:
Buna ,Marius ,cuma am mai spus la un moment dat sunt asistent personal al primului meu copil.Am o intrebare:
Din cauza ca ne-am schimbat domiciliul o sa-mi schimb locul de munca de la o primarie la alta,...din acest motiv e posibil sa nu fie continuitate 100%(ma gandesc ca e posibil sa apara vreo zi doua descoperite-desi sper ca nu)...e vreo problema in obtinera CIC pentru al 2-lea copil?
Multumesc astept raspunsul .....
Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu'Bodo
Varsta lui BB2
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
cool spune:
Dodo-pui
Sper sa nu se supere Marius (si nici tu) ca incerc sa iti raspund:
Art 4 alin (3)din Normele de aplicare OU 148/2005
" Īn calculul celor 12 luni prev#259;zute la alin. (1) se includ #351;i frac#355;iunile de lun#259; īn care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum #351;i cele īn care solicitan#355;ii s-au aflat īn una sau mai multe dintre situa#355;iile prev#259;zute la art. 1 alin. (2) din ordonan#355;a de urgen#355;#259;, considerate, īn īn#355;elesul ordonan#355;ei de urgen#355;#259;, lun#259; īntreag#259;.
(4) Prin frac#355;iune de lun#259; se īn#355;elege efectuarea a cel pu#355;in jum#259;tate din zilele lucr#259;toare din acea lun#259; īn care persoana īndrept#259;#355;it#259; a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat īn una sau mai multe dintre situa#355;iile prev#259;zute la alin. (7).
(5) Prin excep#355;ie, se accept#259; ca o singur#259; dat#259; frac#355;iunea de lun#259; s#259; fie constituit#259; dintr-un num#259;r mai mic de zile lucr#259;toare decāt cel prev#259;zut la alin. (4)".
Bbee spune:
Marius, foarte utile informatiile ... eu nu sunt insa pe deplin lamurita, te rog sa ma ajuti! Sunt insarcinata cu al 2-lea copil si nasterea ar trebui sa fie cu cca 3 luni mai tarziu decat finalul concediului de ingrijire a primului copil. Ce voi face in aceste 3 luni pentru a putea beneficia de indemnizatie? Ma intorc la servici in luna a 6-a sau pot solicita concediu fara plata sau medical?
Eseea spune:
te intorci la serviciu ( in acte) a doua zi dupa ce copilu' face 2 ani. in aceeasi zi duci medical, pentru vreo luna de zile, pana la 31 de saptamani, cand poti intra deja in prenatal. Asta tb sa faci.![]()
Mami de fetita
si de baietel
18+
roxanaz spune:
miha@ela
Trimis la - 23/10/2008 : 19:40:51
--------------------------------------------------------------------------------
Buna, Marius! Lucrez in invatamant si am nascut pe data de 1 iulie 2008. Cele 126 de zile de concediu le-am luat incepand cu acea data. Problema este ca dna secretara mi-a calculat pe lunile iulie si august plata pentru concediul de odihna si nu pentru cel medical. Cum pot proceda pentru a recupera si banii acestia? Daca ma intorc la scoala la sfarsitul celor 126 de zile pot primi in acelasi timp si recalcularea pt cele doua luni si salariul?
monaraus spune:
ROZI, inseamna ca eu ca PFA si ca salariat anterior nasterii copilului, am dreptul la 85% din veniturile obtinute ca PFA si din cele ca salariat. Corect? Am mai adresat intrebarea astea aici, dar nu a stiut nimeni sa-mi raspunda...
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Rozi
Ioana, ce surpriza! Sa-ti fie puii sanatosi! Ma bucur pt tine! Nu stiu daca intra si dividendele, iata o noua problema care trebuie clarificata si poate se prind si ei ca trebuie sa defineasca notiunea de "venituri" pe care au scris-o acolo... Obtinerea de dividende, de ex, nu intra in categoria celor care dau dreptul la CIC - nu sunt "venituri profesionale supuse impozitului pe venit", trebuie sa fie venituri obtinute din prestarea unei profesii/muncii, nu din obtinerea unor beneficii banesti din investirea unui capital. Sper sa fie mai bine facute normele decat proiectul de lege!! |
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum
Rozi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dicirstea Care ar trebui sa fie modalitatea prin care cineva (inspector ssm, adica de protectia muncii) ar putea lucra si in timpul CIC-ului? Am vazut ca nu se poate ca PFA, dar nu inteleg de ce ? Si-asa nu e o activitate zilnica ci doar 2 ore pe luna, prin contract. Sau sub ce forma juridica se poate presta o activitate in timp ce esti in CIC? |
Exact asta e problema: indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta un VENIT DE INLOCUIRE a celui realizat din munca, pt ca nu mai poti lucra, cresti copilul. Deci nu ai voie sa obtii NICIUN venit PROFESIONAL, din MUNCA, pe perioada cat cresti copilul - ori te ocupi de el, ori muncesti, statul nu sta sa faca distinctie intre a munci 2 ore intr-o luna sau 8 pe zi.
Venit profesional, din munca - sub orice forma juridica - salariat, PFA.. NU AI VOIE SA OBTII BANI PE MUNCA IN PERIOADA CIC!
Rozi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bbee Ce voi face in aceste 3 luni pentru a putea beneficia de indemnizatie? Ma intorc la servici in luna a 6-a sau pot solicita concediu fara plata sau medical? |
Exclus CONCEDIU FARA PLATA! Poti ajunge sa pierzi dreptul la CIC2!!!!!

Rebeca