Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Buna...Trebuie sa nasc in aprilie....Nu am intrat in prenatal,dar mi-am luat concediul de odihna pe tot anul 2009 ... De la servici mi s-a spus ca pot sa im iau toate zilele,dar in anul in care ma voi intoarce la servici nu voi mai avea dreptul la concediu...Mi s-a spus ca este platit integral tot concediul de odihna,chiar daca nu am lucrat tot anul...Am intrebat daca ma platesc doar zilele de concediu aferente perioadei in care am stat la servici si de la contabilitate mi s-a spus ca ma platesc pentru toate zilele luate chiar daca eu nasc in aprilie si nu o sa mai fiu la servici...Acum am inteles ca ma platesc doar pentru zilele de odihna aferente perioadei in care am fost la servici,iar pentru restul zilelor imi opreste din salar......Acum ma gandesc sa nu fi facut vreo prostie...Daca mi-am luat toata zilele de concediu pe 2009 afecteaza cu ceva dosarul ptr indemnizatie?...La servici m-au sfatuit sa iau toate zilele de concediu pe 2009,apoi sa bag prenatal,eventual postnatal daca nasc in timpul concediului de odihna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

NU TE AFECTEAZA CU NIMIC
legea spune asa cum am zis mai sus dar depinde si de regulile interne si de contractul colectiv de munca.deci nu mai iei concediu cand te intorci.

Mada 19+Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Eumada,multumesc...si plata se face doar pentru zilele de concediu aferente perioadei in care am stat la servici?

Mergi la inceput

da.eu de exemplu pentru ca stau in medical ca nu pot lucra din cauza problemelor cu sarcina si nu iau deloc concediu de odihna nici bani pe el adica prima de vacanta...asta e...bebeii sa fie sanatosi,nu?

Mada 19+Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xeloxel spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

MONY08 pentru concediul de crestere ingrijire copil dupa legea noua iti trebuie urmatoarele acte:
-cartea de munca in copie conform cu originalul de la angajator
-adeverinta tip completata de angajator cu veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului
-cerere tip
-actele tale si ale sotului de stare civila si ale copilului(certificat nastre,casatorie,livret de familie)original si copie
Toate formularele se ridica de la directia muncii din orasul tau.

concediul este 126 zile din care obligatoriu 42 de zile dupa nastere.

Eu lucrez in domeniu si te pot ajuta si cu alte informatii

Mada 18+Eva-Maria

buna, te rog mult sa-mi spui si mie, Directia Muncii in Bucuresti este impartita pe sectoare?multumesc frumos

xelo 30+

Mergi la inceput

mai am o intrebare: prenatalul si postanatalul se platesc doar o data pe luna? ( adica eu pana acum luam salariul de 2 ori / luna , de cand intru in prenatal voi lua bani o singura data pe luna?).Va multumesc anticipat pentru ajutor

xelo 30+

Mergi la inceput

nu stiu sa-ti raspund la prima..trebuie sate interesezi banuiesc ca da....sunt puncte locale.

conecediul teoretic se plateste in loc de salariu si ti-l dau intr-o singura bucata la lichidare deoarece se calculeaza odata pe luna la sfarsitul luni dupa ce pui pe el toate vizele,nu?

acuma depinde de ce inseamna la firma ta asta

logic asa SPUNE LEGEA DAR CE MAI E LOGIC IN TARA ASTA?

Mada 19+Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaeladm spune:

Citat:
citat din mesajul lui xeloxel

mai am o intrebare: prenatalul si postanatalul se platesc doar o data pe luna? ( adica eu pana acum luam salariul de 2 ori / luna , de cand intru in prenatal voi lua bani o singura data pe luna?).Va multumesc anticipat pentru ajutor

xelo 30+

O data pe luna.

Mergi la inceput

va multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri , am inteles ca depinde de firma unde lucrezi...In regula, caci asa cum spunea Mada, nimic nu mai e logic in tara asta, deci si la mine la firma nimic nu a fost vreodata logic, ceea ce inseamna ca trebuie sa-i intreb pe ei.
Mai am o intrebare va rog frumos: stiu ca dupa ce nasti patronul "e obligat" sa-ti plateasca un salariu mediu pe firma, corect spun?Exista vreo lege in acest sens sau...daca se simte patronul?( caci al meu e tare nesimtitor )

xelo 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
As vrea sa stiu si eu in ce conditii se poate lua concediu medical platit cu 100% din salariu?
Mai am 2 luni pana sa nasc si as vrea sa-mi iau concediul de odihna pe anul 2009 plus niste concediu medical caci nu prea mai pot sa stau 9 ore pe scaun la servici.
Evident ca m-ar avantaja un CM cu 100% din salariu, dar nu stiu cum pot sa-l iau (de la medicul de familie sau de la medicul ginecolog, cate zile etc)?
Mentionez ca lucrez la o firma cu circa 300 de angajati.
Multumesc.

Mergi la inceput