In gradina, cum recunosc pepenii verzi COPTI?
Sotul meu spune ca trebuie sa fie galbeni la fund. Musai asa? Mai sunt si alte semne, ca as baga cutitul intr-unul?!...
Take joy! (poze)
Raspunsuri
ionica spune:
atinge-i putin la coada ,daca se desprinde de pe vrej (plamta),inseamna ca-l poti manca!!
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2e24f4e077ae85fcc02ed7&utm_source=otm&utm_medium=text_url
ML spune:
Adica atunci cand vrejul se usuca si pepenele sta sa cada, e copt? Multumesc, la vrej nu m-am uitat!
Take joy! (poze)
crista-s spune:
eu stiu cum se aleg la piata si poate ca e identic si pe cimp ii bati cu palma si dc suna a gol sunt copti dc nu se aude sunet "dogit" sunt castraveti
dulcetica spune:
Eu zic sa-l iei oricum,ca daca e frig afara nu-ti mai arde sa maninci pepeni.Sau la voi nu e frig?
Cineva mi-a spus ca trebuie zgiriata coaja cu unghia si daca nu se ia inseamna ca e bun.Eu incerc tot ciocanind si daca zice intra,atunci il tai.Cred ca e dragut sa ai pepeni personali!
ML spune:
Ba s-a facut si la noi, azi. Sper sa mai avem parte de soare si zile frumoase...
Nu stiam de zgariat, interesant. Ii mai las o zi, doua si ma duc in vizita sa le ciocan la poarta . Cred ca multi o sa ramana de caruta, poate ii duc sa se imprieteneasca cu gogonicile.
Take joy! (poze)
crista-s spune:
ML pe linga cei cu gogonele poti incerca si " pickled watermelon rind " ( sunt multe retete pe net variatiuni pe aceesi tema - cu tot cu poze )caci merita efortul ... eu am facut numai un borcan dar la anu' mi-am propus sa fac mai multe. Asta dc va plac muraturile dulci acrisoare pe baza de otet. Sau tot numai cojile se pot pune si in saramura ( partea alba cu putina parte rosie) poza
ML spune:
Da, stiu ca americanii mureaza coaja. Am sa caut retete si ma hotarasc in functie de ce ramane in gradina. Poate va mai intreb, n-am pus nici cu coaja nici intregi si nici n-am mancat pana acum.
Take joy! (poze)
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crista-s eu stiu cum se aleg la piata si poate ca e identic si pe cimp ii bati cu palma si dc suna a gol sunt copti dc nu se aude sunet "dogit" sunt castraveti |
Uite ce zice un expert, nea Oanta:
“Sa nu va luati niciodata dupa codita aia a lui, dupa vrej, ca e uscata, ca va pacaliti.
Oricarei lubenite, la 2-3 zile dupa ce e recoltata, i se usuca codita, ca nu mai are ce seva sa traga, nu mai are tita mamii, cum zic eu.
Ii ciocanesti la unghie. Le dai bobirnace si al de are sunetul mai plin si mai gros e copt.
Ca sa faceti comparatia deschideti un pic gura si dati-va bobirnace sub git. Daca sunetul lubenitei e ca si cel scos din git, gata!, e coapta.”
de aici:
http://www.jurnalul.ro/articole/130854/cum-se-fabrica-pepenii-de-dabuleni
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daniela_b Ca sa faceti comparatia deschideti un pic gura si dati-va bobirnace sub git. Daca sunetul lubenitei e ca si cel scos din git, gata!, e coapta.” de aici: http://www.jurnalul.ro/articole/130854/cum-se-fabrica-pepenii-de-dabuleni Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii |
. Asta n-am mai auzit. Tot ca ciocaneala trebuie sa fie...
Pana la urma am inhatat unul, pe cel mai mare. Codita era bine mersi, la ciocanit suna a "copt" si la zgariat nu se lua. La taiat n-a parait, nu s-a despicat singur si inauntru era... deja copt un pic prea mult. De dulce fuse dulce, da' roz carnuliu nu rosu, rosu cum ne asteptam. Am fost un pic deceptionati (de culoare), in rest ni s-a dus drept unde trebuia.
Multumesc de sfaturi. Va mai intreb peste un timp si despre dovleci
Take joy! (poze)