Despre gaini si cotetele lor... Aveti?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ia uite ce-i mai merge gura! Karligutzo, m-ai zapacit.

Nu prea ma pricep la pusul ingrasamantului (cred ca sotul stie. Da, vine si ceva zapada. Pai si ce daca arde pamantul?! Si asa nu mai ramane nimic in gradina peste iarna.

Ia spune, cocosul nu te ciocanea cand te duceai sa iei ouale? Copiilor mei de asta le e cam frica. He, he, sa-ti spun drept, mie mi-e si mai frica!

De ce trebuie cuibarul sa fie intr-un loc ferit de lumina?

Ah, am citit pe siteul Ramonei, ca pot haladui si-ti fac oua prin vecini. Cum le invatati sa stea acasa?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

ML pai daca arde pamantul, arde pamantul si nu culturile de pe el... cred ca e putin prea toxic gainatul respectiv daca e pus direct pe pamant, si de aceea ar afecta pamantul care vorba aia trebuie sa fie numa' bun cand vin culturile in primavara... ma rog, vorbesc ca sa nu tac, pentru ca nu stiu nimic stiintific demonstrat!

insa cu tinutul gainilor acasa, si nu la vecini sunt cateva metode: gard de jur-imprejurul curtii gainilor, suficient de inalt cat sa nu zboare, iar daca si asa au "capacitatea" sa zboare peste gard, le taiati aripile (adica doar varful penelor de pe aripi - cu o foarfeca - practic le tundeti putin )

Cocosul intr-adevar era "dusmanul" nostru cand mergeam sa luam ouale, dar nu pentru ca se prindea cocosul ca noi ii luam ouale, ci pentru ca asa avea el chef sa sara pe noi cand intram in curtea gainilor... cel mai bine, copilul tine in mana o matura si tine mana ridicata, si-asa nu se mai apropie nici cocosul, nici gainile de copil... vezi daca tine metoda asta incercad-o chiar tu!

la cuibar trebuie un pic de umbra pentru ca gaina trebuie sa aibe si ea putina intimitate ... pe bune, asa le indemni si spre "ouat" ca daca nu au cuibarul ascuns undeva ele isi cauta singure locuri ascunse (umbroase) si vei gasi ouale prin buruieni (la bunica aveam livada, parau, iaz, buruieni pe langa iaz, gramezi de lemne, etc... si daca gainile scapau din curte, sigur le gaseam ouale pe langa vreo gramada de lemne sau intr-o "scorbura" facuta in stogul de fan); deci alta explicatie nu stiu sa-ti dau decat ca gainile prefera astfel de locuri pentru operatiunea facerii oului.

nu cred ca de data asta am fost mai putin guraliva, asa incat mai bine nu ma mai provocati ca nu ma mai opriti...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hmmm... poate ai dreptate cu arsul.
Ah, am sa vad ce-o mai iesi, sotul nu vrea sa le imprejmuiasca, ba chiar spera sa-i incetineasca pe vecinii vitezomani de pe ulita .
Ce-au mai ras copiii de ideea cu matura. Nici mie nu-mi displace.
Ei, se vede ca si dansele au "nesting instict" cum spune americanu' vis a vis de mamicile gravide.
pt. tine si celor care si-au luat inima in dinti; va mai caut cand le cumparam, adica pe la primavara.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput