Despre gaini si cotetele lor... Aveti?
Intrebare, intrebare pentru cine are:
- cum dresezi puii si pe ai mari sa intre in cotet?
- care cotet e mai placut pentru dansii? Naturel cu pamant pe jos sau fancy cu podea de scandura? Motivati alegerea, rogu-va!
Iar daca are careva cotetul pus in panta, sa-mi spuie daca i-l ia apa dupa 3-4 zile de ploaie siroaie sau daca i s-au inecat gainile.
Multumesc si va astept si cu alte sfaturi galinacee.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
valentinag spune:
Mi,se obisnuiesc singuri sa intre in cotet,nu trebuie sa-i inveti tu!Noi avem fancy,cu scandurasi este pe teren plat,deci nu-s ce sa zic daca il ia torentu sau nu!
Ps,am uitat sa motivez domneala cu scandura se curata relativ usor,il speli cu furtunul cu apa,daca are pamant jos,puii isi mai fac nevoile si se mocirlesc acolo,plus ca-i greu de curatat!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Tdi spune:
Iti zic situatia de la bunici, io n-am oratanii deocamdata.
- puii ii prinzi si-i bagi manual in cotetz pana se invata, gainile ar trebui sa intre singure seara cand isi cauta loc de dormit.
- ideal e cu scanduri ca sa poti curata usor, cum a zis valentinag, trebuie curatenie temeinica si dezifectat periodic altfel se umplu de paduchi
- banuiesc ca merge sa-l tii in panta, il fixezi bine sa nu-l ia apa
- la gaini le place sa scurme in pamant si sa-si faca baie cu el, asa isi curata penele...ar trebui sa aiba un spatiu unde sa fie si pamant pe jos.
- te sfatuiesc sa nu le lasi libere, ar trebui sa aiba o curte a lor altfel e dezastru ca fac kk peste tot, scurma si se urca pe toate cele.
- cocosul sa fie unu si bun, altfel se bat incontinuu daca sunt mai multi.
Daca imi mai amintesc ceva iti zic. Succes!
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Mi,se obisnuiesc singuri sa intre in cotet,nu trebuie sa-i inveti tu!Noi avem fancy,cu scandurasi este pe teren plat,deci nu-s ce sa zic daca il ia torentu sau nu! Ps,am uitat sa motivez domneala cu scandura se curata relativ usor,il speli cu furtunul cu apa,daca are pamant jos,puii isi mai fac nevoile si se mocirlesc acolo,plus ca-i greu de curatat! "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Mai da' noi n-avem nici o gaina, cum stiu ale batrane unde sa intre cand s-or trezi in curte ? Sotu zice sa le momim cu mancarica presarata pe drumul spre cotet.
Hai sa te mai intreb... L-ati cocotat pe cateva caramizi sau podeaua e direct pe pamant?
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tdi Iti zic situatia de la bunici, io n-am oratanii deocamdata. - puii ii prinzi si-i bagi manual in cotetz pana se invata, gainile ar trebui sa intre singure seara cand isi cauta loc de dormit. - ideal e cu scanduri ca sa poti curata usor, cum a zis valentinag, trebuie curatenie temeinica si dezifectat periodic altfel se umplu de paduchi - banuiesc ca merge sa-l tii in panta, il fixezi bine sa nu-l ia apa - la gaini le place sa scurme in pamant si sa-si faca baie cu el, asa isi curata penele...ar trebui sa aiba un spatiu unde sa fie si pamant pe jos. - te sfatuiesc sa nu le lasi libere, ar trebui sa aiba o curte a lor altfel e dezastru ca fac kk peste tot, scurma si se urca pe toate cele. - cocosul sa fie unu si bun, altfel se bat incontinuu daca sunt mai multi. Daca imi mai amintesc ceva iti zic. Succes! Teddy si Alyssa (05.05.05) |
Multumesc de ideea cu puii!
Ah, da, uite la pamant de "baie" nu m-am gandit. Avem iarba si pietris. Cred ca fac prastie florile, asa-i?
Dar spuneti, daca va amintiti... cum ii feresc de "predatori"? Citeam pe undeva ca pana si serpii dau tarcoale, sa nu mai vorbesc de raconi, opossumi si alte lighioane.... Mai vrem si doi catei...
Take joy! (poze)
Tdi spune:
Aici nu sunt ratoni, opossumi si taratoare deci nu stiu cum ne aparam de ei...puii sunt vanati de ciori si ulii, mai o vulpe, mai cainii vecinilor
Daca le faci curtea lor, ingradita cu gard de sarma si eventual cu plasa de protectie pe deasupra aunci sunt in siguranta, si ele si florile tale!
ML spune:
Ai dreptate, asa vrea si sotul. Eu caut alternative, nu-mi place sarma. De fapt el vrea sa faca un fel de cusca mare care sa-i... conduca spre cotet, plus cotetul protejat de plasa de sarma...
Ei, mai astept solutii si "diverse" pe tema, daca va mai trec prin minte... Multumesc, draga mea!
Take joy! (poze)
olympia spune:
E bine sa nu stea direct pe pamant(gainile pot urca pe un fel de scarita),e bine sa aiba podea, va fi ferit de umezeala si mai durabil. Trebuie dat cu var pt dezinfectie si poate avea o ferestruica pentru aerisire, acoperita cu plasa de sarma deasa sa nu intre lighioanele. Sunt destui predatori si in Romania, de ex. dihorii. Eu nu am gaini, dar tocmai am demolat un cotet vechi din curte.
Acum ca tot ai deschis subiectul mi-am amintit de un vecin care avea cotet etajat cu gratar-plasa in loc de podea si cadea gainatul intr-un fel de sertar Recuperat gunoiul asta se dilueaza cu apa si se foloseste ca ingrasamant
.
Ramona J spune:
ML, uite un site interesant, poti cumpara si cotet!
www.omlet.us
Mi-ar fi placut sa am gaini, cred ca HOA s-ar lua cu miinile de cap! Gasisem odata pui pe Craigslist.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
valentinag spune:
Pai asteapta sa se oua Rufus!
Mi,ale noastre sunt puse pe caramizi cotetele si ingradit cu sarma locul unde stau!Anul asta am avut probleme cu pisica vecinilor care ne-a mancat vreo 3 puicat au fost mai mici,acum s-au facut buni de pus la gratar
Sa le faci si cuibar Mi,sa se invete sa oua acolo,o sa le placa copiilor sa se duca sa adune ouale!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea