Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema la care nu gasesc rezolvare si de aceea apelez la voi , la cele care poate ati trecut prin astfel de situatii sau care cunoasteti mai bine legile si puteti sa imi dat niste sfaturi si directive.
Lucrez ca as univ in cadrul facultatii din Pitesti, o facultate cu un sistem juridic de 2 bani din pacate. Incepand cu 1 oct voi reincepe activitatea dupa 2 ani de CIC iar intre timp sunt din nou insarcinata, avand o sarcina cu risc. Doresc sa reincep activitatea, desi as putea sa inru in concediu medical ptr aproape 2 luni, dar este si nevoie de mine acolo si eu vreau sa imi reiau activitatea insa cu o norma mai mica daca se poate.
Problema care o am eu este ca rasunsul pe care l-am primit eu de la ei a fost ca nu imi pot micsora norma intrucat nu stiu de unde sa micsoreze, in cadrul activitatii mele intrand orele efective de predare, alte activitati (cam de secretariat) si activitati de cercetare. Pe motiv ca nu au mai avut un astfel de caz nu vor sa imi dea nici o indicatie unde si cum sa ma adresez.
Am vazut pe prima pagina modelul de cerere, insa as avea nevoie de mai mult ajutor, de trimiteri la articolele in care sa se specifice clar ce drepturi am ca gravida cu sarcina cu risc si la ce activitati pot avea dreptul sa renunt ptr micsorarea normei de lucru.
Muluesc anticipat tuturor celor care imi vor da un sfat.
Mamica lui Rares (15 oct 2006),