medical ingrijire copil dupa cele 126 de zile?

medical ingrijire copil dupa cele 126 de zile? | Autor: Shobo

Link direct la acest mesaj

Pt Marius sau cine stie, cu multumiri:

cate zile de medical ingrijire copil pot lua dupa cele 126 zile de maternitate? din a 127-a zi am avut medical boala obijnuita pt mine vreo 2 sapt si apoi medical ingrijire copil, cu cod 09 de la un chirurg pediatrie. legal, cat timp mai pot continua cu medical pe ingrijire copil?

multumesc

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

stie cineva?

Marius, ai vreo idee te rog asupra nr-ului de zile medical in acest caz?

mii de multumiri

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ai dreptul la 45 de zile de concediu medical cod 09 (ingrijire copil bolnav pana la varsta de 7 ani) PE AN. Medicul de familie poate da max 14 zile pt acceasi afectiune, iar cel de la ambulatoriu sau spital inca 30 (vad ca astea adunate fac 44, nu 45 . (art 49 si urmatoarele din normele aprobate prin ordinul 60/2006). Nu se aduna cu cele pt tine, nici cu cele de maternitate (126). Imi pare rau ca nu ti-am vazut intrebarea pana acum, dar intru ocazional, din pacate. Sper sa-ti mai foloseasca informatia.

Edit ca sa trec exceptiile, cand se pot acorda mai mult de 45 de zile anual:
"Art. 54. - Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant."

Mergi la inceput