hiperprolactinemie (3)
sincer nush in ce zi.k de asta am si fost la doctor ca nu'mi venise de pe 10 sau 15 ianuarie si era deja 12 martie.
analize am mai facut:proteine totale serice: 7.19 (6.3-8.3), glicemie 70 (70-115), TGO(AST) 19(4-32) TGP(ALT) 20(4-31) T3-Triiodotironina 102(81-178) T4-fractiune libera 1.4 (0.8-1.9) TSH 3.4(0.17-4) LH 44.7(0.5-10.5) FSH 8.0 (1.2-9.0) Estradiol 114.4(27-246)
Progesteron 0.1 (0.95-21) Prolactina 8.4( 1.0-27) calciu ion seric 4.2 (3.6-5.0) calciu total seric 9.7(8.8-10.2) mg 2.26(1.9-2.5) sideremie(fier seric) 62(37-170).Voi ce parere aveti.sufar eu de adenom hipofizic hipersecretant? Ca eu sunt fffff confuza si nici ce sa mai cred nush........
Raspunsuri
Angellique spune:
quote:
Originally posted by gabynovac
sunt studenta in bucuresti asa ca pot sa zic k aici lociuiesc.
la mn prolactina are valoarea de 8.4 in cond in care val normale se incadreaza intre 1.0-27.eu cred k stau ff bn la capitolu asta.nici macar nu e aproape de limita maxima.asa cum ziceam LH-ul e mai mare 44.7(0.5-10.5 fiind val normale).diagnosticul de adenom hipofizar hipersecretant mi se pare prea mult in cond in care am citit pe forum k acesta se descopera la examen de RMN sau CT.de cand iau bromcpriptin ma dor si sanii ingrozitor,in special cel stang.eu nu am avut dureri asa de mari niciodata.ca metoda contraceptiva folosesc prezervativul care pot sa zic e sigura si buna.iar diagnosticul mi-a fost pus de medicul endocrinolog
Gaby,valoarea progesteronului este foarte scazuta,ceea ce arata ca nu ai ovulatie.Probabil ca asta e si cauza pentru care te dor sanii.
6+
mara80 spune:
diagnosticul tau se pune in urma realizarii unei analize numite rmn nu numai dupa valoarea hormonilor!
mara
giulia17 spune:
buna fetelor.ce mai faceti?eu am fost in sesiune si nu am avut tim,p sa mai intru.intre timp mi am recoltat prolactina,am fost la parhon si e tot sub limita.acum iam dostinex 1 la 14 zile si in septembrie merg sa ma programez la tomograf.sper ca sunteti bine toate.sanatate
Ramonika spune:
buna fetelor,
mi-am facut dozarile hormonale in ziua 21 de ciclu si mi-a iesit prolactina 60.3 (valori normale 2.39-25.15), dar progesteronul in limite normale 16.56 (valori normale 4-25). oare pot ramane gravida?
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
staviri spune:
buna fetelor cine stie sa-mi raspunda si mie va rog daca ai probleme legate de glanda tiroida ai voie ac aluat cineva dintre voi yasmine? e adevarat ca sanii cresc de la ele?va pup
giulia17 spune:
salut.Ramonika eu am avut prolactina 28 si mi a datr dr brocriptin si mi a zis sa am grija ca pot ramane f repede gravida.la mine nu mai e cazul am deja 2 copii dar cred ca e posibil si la tine.ai mai incercat ?staviri nu am auzit de yasmine,mie mi au crescut sanii si mi au curs cand am intrerupt tratamentul cu brocriptin ca nu ma simteam bine dar cum am luat dostinex a fost mult mai bine.acum am 1 an de cand i au si sunt bine.azi am repetat prolactina si astept rezultatul ca sa merg la parhon.va pup
dymomo77 spune:
Ramonika Din cate ma pricep eu(si eu am aceeasi problema) sansele de a ramane insarcinata cu prolactina asa mare nu ai(am auzit si de exceptii dar...). Prolactina marita inhiba ovulatia. La mine prolactina era dubla, am facut RMN si am adenom hipofizar pt care fac tratament cu dostinex. Dupa 5 saptamani de tratament a scazut sub limita dar tb sa continui tratamentul 6 luni dupa care repet RMN-ul. In timpul tratamentului cu dostinex si o luna dupa nu tb sa raman insarcinata asa ca... Mergi la un endocrinolog bun si vezi ce e de facut. Bafta
p3ric0l spune:
Salutare la toata lumea.Sunt nou venita pe acest forum si ca toata lumea de aici am si eu o problema.Am 22 de ani si de cand mi`a venit CM (pe la 11 ani) NICIODATA nu a fost regulat.Cea mai lunga perioada de pauza a fost 1 an.(am scris corect si nu exagerez).In rest venea 1 luna ,pauza 3 venea 2 luni pauza 5…si tot asa.Am fost la tot felul de doctori si toti ziceau ca sunt tanara ca se regleaza...mi s-a mai spus ca stresul si alimentatia sunt factori care influenteaza acest lucru. Dupa multe aventuri, un endocrinolog din Tm mi`a recomandat 4 medicamente (BROMOCRIPTIL, EUTHYROX, ORGAMETRIL, PREGNIL) dar cand am citit efectele secundare la aceste medicamente am zis ca e nebun si am refuzat sa iau.In final am ajus la o doamna doctor ,excelent endocrinolog, din cate am auzit, care mi-a pus diagnostic Hiperprolactinemie de etiologie neprecizata....Analizele mi`au iesit prost FSH- 6.4 PROGESTERON- 9.32 PROLACTINA- 100.Pe baza rezultatelor mia recomandat Dostinex si Duphaston.Problema mea care este... Am citit tot ce a`ti postat pe site legat de efecte secundare ale medicamentelor si mi s`a facut rau instataneu...par, crestere in greutate, pb la ficat, voma. In plus mi s-a recomandat Dostinex 1 an.Nu stiu ce sa fac ...sapt asta joi trebuie sa incep tratamentul....ce ma sfatuiti sa fac ...sunt disperata mai ales ca in familie p linie materna toate femeile inclusiv mama mea au murit de cancer cu punct de plecare ovarian sau col uterin...Va multumesc ....
dymomo77 spune:
Eu zic sa lasi deoparte faza cu cancerul ca nu e cazul. Si mama mea a murit tot de cancer si eu sunt mai atenta cu sanatatea mea dar nu tb sa exagerezi.Ideal ar fi sa faci un RMN pentru a vedea cum e hipofiza(pentru ca prolactina e mare dc valoarea maxima a laboratorului e 25 si tu ai 100 e de 4 ori mai mare). RMN-ul insa e f scump si nu stiu dc poti gasi unde sa il faci gratuit sau macar o parte sa il suporte Casa de Asigurari. Eu am adenom hipofizar descoperit la RMN(prolactina era aproape dubla), fac de 2 luni tratament cu dostinex(de la care nu m-am ingrasat si nici pilozitatea nu a crescut). Ideea unui tratament de 1 an cu dostinex mi se pare insa hazardata. Eu tb sa fac tratament 6 luni(pt adenom). Am refacut prolactina dupa 1 luna si a scazut sub limita si tb sa fac din nou dozarea pt prolactina la 3 luni si apoi la 6 dupa care refac RMN-ul. Asa ca nu prea inteleg de ce endocrinologa ta iti da din start tratament 1 an. Daca nu ai nici o leziune la nivelul hipofizei de ce sa nu opresti administrarea dostinexului dc prolactina scade la valori normale?????
Daca totusi incepi tratamentul ai grija la protectie pt ca e posibil ca acum ovulatia ta sa fie inhibata(din cauza prolactinei marite) si in urma tratamentului cu dostinex sa revina la parametrii normali si sa ramai insarcinata. Anticonceptionalele sunt interzise pe timpul tratamentului cu dostinex.
p3ric0l spune:
dymomo77 multumesc de sfat... o sa vb cu doctorita mea de familie pt rmn sa vad ...nu e problema pt ca am unde sa`l fac . treaba cu dostinexul mi`a zis endocrinoloaga...ca daca nu intra in normal prolactina trebuie sa fac tratament prelungit
Am mai luat ceva ceaiuri, tincturi inainte si nu au ajutat .Cel putin in cazul meu nu.acum astept sa vad ..azi am luat prima jumatate de Dostinex si is ok...sa vedem .