varza creata

varza creata | Autor: dalina2x2

Link direct la acest mesaj

ce retete bune stiti cu varza creata?
Azi am mancat o mancarica foarte gustoasa din varza creata amestecata cu cartofi si chimen, plus alte condimente mai comune, asa.. (piper, sare..). Mi s-a parut delicioasa! (daca mi-ar fi spus cineva doar despre aceasta mancare mi s-ar fi parut o ciudatenie, dar a fost, intr-adevar, foarte gustoasa!)

imi mai puteti da si alte retet facute cu varza creata? (parca are alt gust fata de varza alba, obisnuita).

si Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

asa e .. parca mai dulce decit cea obisnuita

merge bine si cu macaroane ( paste) tot pe ideea retetei pe care tocmai ai pregatit-o : varza tocata se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu cartofii cubulete se scurg si se rastoarna in tigaie cu putin ulei, sare si chimen sau fara el. Se calesc 1-2 min maxim in tigaie si se varsa peste pastele fierte in apa cu sare si scurse bine .. se serveste asa simpla sau cu putina brinza rasa

oricum poti face cu ea tot ce faci si cu varza normala din Ro ( eu fac inclusiv sarmale, supa de varza, scazuta cu cirnati sau carne... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

wow!! supa scazuta, cu carnati?! Scrie-mi si mie reteta, te rog!

Mergi la inceput

scuze am scris un pic grsit erau 2 feluri diverse :
- supa de varza
- varza scazuta ( calita) cu cirnati sau carne

dar dc vrei retete de supe eu am facut du pa reteta www.reteteculinare.ro/forum/discutii/supa_chefliului-2945/?highlight=supa%20varza" target="_blank">asta dar cu varza dulce
si www.reteteculinare.ro/forum/discutii/supa_de_varza_dulce_cu_kaizer_afumat-2356/?highlight=supa%20varza" target="_blank">asta

de multe ori nu toc varza ci o las felii ( cum ai taia pepenele .. dc e fiarta bine este foarte moale sio o poti taia cu lingura .. mie imi place asa )
iar retete de varza cu carne sau cirnati sunt si pe aici pe Dc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu fac mincarica despre care am citit aici(cu cartofi si chimen) dar fac si o supa asa:
legume de tot felul(morcovi, patrunjel, telina, gulie, pastirnac) taiate cubulete, putina ceapa(de preferinta verde sau rosie dar merge si alba) toate intoarse putin in ulei, nu prajite, adaugat apa si apoi varza creatza taiata felii mai groase. se adauga sare, putin piper si putin usturoi zdrobit(daca va place), se pune la fiert. cind s-au inmuiat legumele se face un soi de "nu stiu cum se numeste" din faina cu lapte, nu foarte gros care se adauga in supa clocotinda. la sfirsit se adauga cremvusti sau polonez putin afumat(sau nu), taiat rondele si se mai lasa un clocot. cind am oprit focul pun din belsug patrunjel verde taiat marunt.
la mine copiii adora supa asta.

Mergi la inceput

Katik imi place supa ta cu cremvurst ... o sa o fac si eu neaparat .. in loc de sosul ala de care zici cu faina eu o sa pun niste smintina cu sau fara ou sau iaurt gros de tot ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

abia astept sa le fac...

alte retete mai stiti? Sarmale se pot face cu varza creata? au acelasi gust sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Eu numai cu varza creata fac sarmalele,si ies foaaaaarte buneeeeeee.

uite aici VARZA A LA CLUJ
si vezi ca mai ai o reteta la fsfarsitul paginei-VARZA DULCE CALITA

CE POFTA m-i s-a facut cred cao sa fca si eu o varza calita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

am uitat sa pun :-http://gastronomie.ele.ro/Varza_a_la_Cluj_--r1151.html

Mergi la inceput