Credit cu ipoteca
Buna!
Nu stiu daca aici e cel mai potrivit loc pentru postarea mea, dar nu stiam in ce alta parte ar fi fost mai bine sa-mi expun problema.
Cat mai pe scurt:
Am nevoie de o suma de bani (mai multi- macar 20.ooo de euro) pentru a-mi renova casa primita mostenire de la bunica mea si pentru a-mi cumpara o masina. Pentru asta, evident, trebuie sa iau un credit de la banca.Problema este ca eu si sotul meu avem salarii destul de mici, iar creditul trebuie sa fie pe o perioada cat mai lunga pentru ca rata lunara sa fie cat mai mica sa o putem plati. Singura solutie pe care o vad eu este un credit cu ipoteca pe casa, numai ca mie mi-e foarte frica de acest tip de credit. Concret: nu am incredere in institutiile din Romania, fie ele de stat sau private.
Dar cred ca nu am alta solutie.Vreau sa intreb daca cineva stie( a facut)un astfel de credit, care e mai avantajos(in privinta dobanzii) si la o banca mai sigura(ce utopie!). Sau daca pot lua un credit de 20.000 euro si fara ipoteca(desi nu cred). Am incercat sa citesc pe internet, dar nu am rabdare si parca totul e o varza acolo.
Casa pe care o am e unica mea avere materiala si ce ma face sa ezit mult in a o pune ipoteca e si gandul, ca Doamne fereste!, s-ar putea intampla vreodata ceva cu copilul sau cu noi si ar trebui sa vindem casa pentru a face rost de bani. Ce- am face intr-o asemenea situatie daca ea e ipotecata?
Nu stiu, sunt atatea probleme pe care mi le pun, dar dupa ce trec prin toate, ajung din nou la concluzia ca e musai sa punem casa cat de cat la punct. Si pt. ca e o casa veche, e nevoie de ff multi bani pe care trebuie sa-i investim in ea.
Ce ma sfatuiti sa fac? Pentru ca, de facut, trebuie sa fac ceva.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Raspunsuri
marius spune:
Faceti evaluarea la casa bunicilor si ipotecati exact casa respectiva. Nu este cazul sa puneti ipoteca pe apartament. Creditul de care aveti nevoie este un credit imobiliar pe 15-20 de ani cu garantie ipotecara pe casa pe care vreti sa o renovati. Conteaza a cui este casa in acte. Daca spuneti ca aveti nevoie pt renovare nu veti obtine credit pe termen lung. Daca insa o cumparati(in acte) este altceva. Desigur banii primiti de vanzator va ajung voua si renovati casa.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
Noa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Faceti evaluarea la casa bunicilor si ipotecati exact casa respectiva. Nu este cazul sa puneti ipoteca pe apartament. Creditul de care aveti nevoie este un credit imobiliar pe 15-20 de ani cu garantie ipotecara pe casa pe care vreti sa o renovati. Conteaza a cui este casa in acte. Daca spuneti ca aveti nevoie pt renovare nu veti obtine credit pe termen lung. Daca insa o cumparati(in acte) este altceva. Desigur banii primiti de vanzator va ajung voua si renovati casa. Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Andries spune:
Ok, ai o casa in propietate.
Daca vrei sa iei 20 mii euro fara garantie - adica imprumut de nevoi personale fara ipoteca - vei avea o dobanda foarte mare si vei avea nevoie de venituri oficiale mari.
Daca pui ipoteca pe casa, ai dobanda mai mica, dar te costa evaluarea casei (minim 6 milioane), actele si comisionul de acordare (eu zic ca minim 30 mil asa ...estimand grosier).
In principiu bancile nu doresc sa-ti vanda tie casa in caz ca ai o dificultate, ci sa-si recupereze banii, deci la o adica te mai intelegi cu ei ...important este sa ai venituri, job, etc.
Eu as face intai un calcul al nevoilor mele, pentru o renovare minima, care sa-mi permita sa traiesc decent, fara tv plasma sau combina frigorifica nu stiu de care, fara masina straina sau mai stiu eu ce. Si apoi as imprumuta strict banii aia, nimic in plus, daca va mai pica niste bani, mai faceti, daca nu, mai asteptati.
Dobanzile sunt mari oricum.
Andries
Noa spune:
Ai dreptate!
Si eu m-am gandit la varianta asta!
M-am facut mare!