O parere,va rog frumos,daca se poate

O parere,va rog frumos,daca se poate | Autor: incognito

Link direct la acest mesaj

Posibil sa nu asez subiectul tocmai unde trebuie si imi cer scuze anticipat daca este asa,cu rugamintea de a-l muta dumneavoastra acolo unde considerati ca ii este locul.
Am mare nevoie de o parere ca sa stiu ce sa fac mai departe.
Este vorba de o problema de sanatate.Totul a inceput cam in urma cu patru saptamini.Initial a semanat cu o viroza-dureri articulare si musculare,oboseala accentuata,senzatie de usturime si durere in git.A aparut febra-38-38,8.Fara sa-mi fac analize medicale uzuale macar,in ideea sa nu mai pierdem vremea,la sfatul,indemnul medicilor cu care lucrez,am facut sase zile cefotax,2g/zi,intravenos,alaturi de antiinflamatorii-diclofenac,nurofen,antitermice-algocalmin.Am ramas cu subfebrilitate 37,5-37,8,durerile articulare s-au mai diminuat,cele musculare au disparut,inclusiv durerea de git.Pentru ca in antecedente,in urma cu opt ani am avut tuberculoza pulmonara lob superior sting,pasul urmator a fost radiografia pulmonara vazuta de pneumolog,care a afirmat ca este in regula,in sensul ca in afara sechelelor vechi nu este nimic(am prezentat de comparatie si radiografia de anul trecut,stiindu-ma cu aceasta problema imi fac anual examen radiologic).In ciuda antiinflamatoriilor pe care am continuat sa le iau dupa tratamentul antibiotic situatia s-a mentinut.
Pentru ca pe parcursul ultimilor 12-14 ani am prezentat episoade repetate in sezonul rece de articulatii mici (degete miini,degete picioare)inflamate adica tumefiate,calde,dureroase,plus o data de doua ori pe an la analize proteina c reactiva prezenta,ASLO pozitiv dar totdeauna factor reumatoid absent si vsh in limite normale,plus intr-un an (2001)anticorpi antinucleari prezenti cu titru omogen egal 40 ui-la momentul acela cu aceeasi situatie de afectare articulara simetrica,neinvestigat complet din neglijenta personala pentru ca mi-am revenit,m-am simtit bine si ca tot omul mi-am spus -Ei,pe naiba,hai ca nu am nimic!-mi s-a sugerat sa-mi fac acum iarasi acesti anticorpi antinucleari plus anti adn dublu catenar.Rezultatele le-am luat chiar azi:
-ANA(Hep2),IFA-cit,DIASORIN NEGATIV
-*dsDNA,CHEMI_cnt,DIASORIN 0,78IU/ml

Stiu ca printre dvs,sint multe cadre medicale,respectiv medici.Stiti cum e ,cind e vorba de tine,nu prea mai stii incotro sa te orientezi.
Credeti ca e in neregula si ar fi necesar sa ma prezint intr-un serviciu de reumatologie pentru consult adevarat si probabil,analize mai amanuntite?
Ca o mica alta paranteza,pentru ca imi amintesc acum,am uitat sa va mai spun ca in toti acesti ani-cam in urma cu vreo 12,mi s-a intimplat sa am o singura data o eruptie cutanata unilaterala care la momentul acela a fost considerata herpes zoster pe trigemenul facial.In plus,de la povestea cu tuberculoza sezonul rece il parcurg cu bronsite repetate.Iar pielonefrita e o alta gaselnita cu care ma mai bat din cind in cind,rar ce-i drept.Si cel putin de doua ori pe an mai parcurg perioade de subfebrilitate insotite de oarece dureri articulare si musculare dar le duc pe picioare si le pun pe seama muncii de la serviciu,muncii de acasa,problemelor emotionale.Dispar de la sine,fiind urmate de perioade in care ma simt bine.
Voi ce ziceti?Sa am rabdare si sa astept pentru ca v-a trece iarasi de la sine ori sa caut sa aflu acum despre ce poate fi vorba?
Cum vi se par cele doua rezultate?Sint motive sa ma alarmez?

Imi cer scuze daca nu am reusit sa fiu pe deplin coerenta in prezentarea mea si va multumesc mult.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

O radiografie de maini ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Nu am una recenta,am una veche din timpul unui puseu,vazuta sumar de un radiolog dar ar putea cred folosita de comparatie cu una care mi-ar fi facuta acum.

Multumesc.

Incognito

Mergi la inceput

Ah,si am uitat,am toate rezultatele de la analizele care le-am mai facut perioada aceasta plus biletul vechi de la prima analiza cu ANA prezenti in care dna.dr.reumatolog la care am fost atunci consemneaza situatia clinica de la momentul acela.

Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sa nu fie cumva un lupus sau o alta colagenoza (e nevoie de investigatii suplimentare).
Nu stiu exact daca valoarea acelui ADN dc este crescuta dar e musai sa mergi din nou la un consult reumatologic, cu toate analizele pe care le ai.

Ei stiu cel mai bine cum sa confirme un diagnostic si ce tratament trebuie urmat.

Dar te-as sfatui sa mergi cumva intr-o clinica universitara care sa fie dotata si cu aparatura si cu medici cu experienta

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Si eu tot la o colagenoza ma gandesc, eventual o colagenoza mixta cu elemente de lupus si poliartrita.
Complement ti s-a facut? Sumar de urina?HLG?FAN?
De fapt, degeaba te intreb, cel mai bine ar fi sa te adresezi unui centru mare de reumato , cu dosarul cu toate investigatiile facute pana in prezent. Iti recomand clinica de la spitalui Sfanta Maria sau cea de la spitalul Cantacuzino.

Mergi la inceput

Va multumesc mult de tot.Deci,e necesar sa ma adresez unui serviciu specializat,ceea ce voi face.
Va voi tine la curent.
Inca o data,multumesc.

Incognito

Mergi la inceput

Pot sa-ti recomand niste nume de doctori de la Cantacuzino, daca vrei.

Mergi la inceput

Daca poti sa faci asta,chiar te rog mult.
Drept iti spun ca nu cunosc pe nimeni,afara de doamna doctor la care am fost acum sapte ani,Dr.Carmen Zainea,de la Institutul de Reumatologie,cel asezat undeva in spatele hotelului Intercontinental pe niste stradute dar la momentul acesta nu stiu daca dumneaei mai lucreaza acolo,nici nu mai stiu daca Institutul mai este acolo.
Multumesc mult.

Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lupus , poliartrita reumatoida , raa, ceva colageoze , cam astea imi vine in minte.
Du-te la un doctor , ia-ti timp si fa-ti un consult cap-coada, inclusiv o ecocardiografie.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput