va rog mult sa ma ajutati
acum ceva vreme postam un subiect aici,la legislative,unde explicam ca sunt profesoara,ca am nascut de curand,iar contabila nu vrea sa mi acorde acel salariu bonus,la care am dreptul.stiu ca m ati lamurit atunci,mi ati dat nr legii,i l am dat contabilei,dar azi mi a spus ca ea nu sta sa caute pe net,sa i aduc eu legea scoasa de pe net.eu am tot incercat sa caut in monitorul oficial,dar nu ma pricep deloc,in plus,cu 2 copii mici si cu o durere insuportabila pe care o am de la o necroza facuta de la o injectie dupa ce am nascut,nu pot sta f mult la calculator.daca ma puteti ajuta cu linkul,pe care sa l accesez eu si sa l copiez,v as fi f recunoscatoare.
Raspunsuri
marius spune:
CCMN art. 66 il gasesti la mine pe site - Pagian legisativa
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
monalac spune:
marius,am intrat pe pagina ta legislativa,dar nu pot accesa nimic...adica imi apar tot felul de denumiri,dar cand vreau sa dau click pe ele,sa citesc despre fiecare in parte,nu pot sa accesez...of,cred ca nu ma pricep...
marius spune:
http://www.romleas.ro/legi/CCMN/2007-2001/index.html
Pagina legislativa
monalac spune:
MARIUS,in art 66 nu scrie clar ca am dreptul la un salariu bonus.daca ii voi da asta contabilei sa citeasca,va spune ca nu scrie negru pe alb ca am dreptul la acel salariu.am vazut la un alt subiect,tot aici,la legislative,care se numeste//doamnelor profesoare//,sau ceva de genul asta,ca pt bucuresti,in contractul colectiv de munca,scrie clar ca angajatele care au nascut beneficiaza de 2 salarii bonus.unde sa ma interesez eu de contractul colectiv de munca din giurgiu?
marius spune:
Si daca ai vazut clar atunci de ce nu iei acel paragraf? Intreb si eu...
Pagina legislativa
paisacodruta spune:
Buna,
Nu e vorba se 2 salarii , ci un salariu mediu pe unitatea de invatamnt.
E vorba de articolul 51 litera C .
printeaza contractul colectiv de munca si anexeaza-l la cerere specificand acest lucru , ca dreptul iti revine conform art.51 lit c
Si eu tot in invatamnt lucrez si am beneficiat de acest drept fara probleme...sunt obligati sa il dea
O seara frumoasa , refacere rapida
ART. 51
Īn afara; de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca; mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
monalac spune:
MARIUS,am explicat de ce nu iau acel paragraf-pt ca eu sunt din giurgiu,iar acel paragraf face parte din contractul colectiv de munca la nivel de bucuresti.
PAISA CODRUTA,da mi tu te rog un link,sa pot copia exact de acolo ceea ce mi ai scris tu.
off,oare chiar nu reusesc sa ma fac inteleasa?
paisacodruta spune:
Imediat il caut si ti-l trimit...
http://www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=115&s=Instrumente%20de%20lucru&aid=875
De aici poti sa il tragi in calculatorul tau si sa il scoti la imprimanta...
Eu nu cred varianta de 2 salarii si nici contract separat pe bucuresti sau alte judete deoarece in invatamant orunde ai lucra tot la stat esti angajat si nu se dau decat acelaesi drepturi pe plan national...nu conteaza judetul ...
Sigur beneficiezi de un salariu mediu pe unitate ...asta e scris negru pe alb in contractul colectiv de munca
marius spune:
Am confundat eu subiectul. Scuze. Tu ai intrebat de salariul bonus art. 51 intradevar insa in ultima vreme am tot raspuns vis a vis de compensarea venitului din indemnizatia de maternitate fata de venitul brut realizat (acel 15%) art. 66. Ok Scuze!
Pagina legislativa
monalac spune:
MARIUS,nu i nicio problema.e bine ca am lamurit o acum.
PAISA CODRUTA,iti multumesc mult.