Copiluti de mai-iunie 2005 (84)
Raspunsuri - Pagina 16
Tdi spune:
A mers bine la noi, Aly a plans numai la inceput si la sfarsit, cand a auzit ca vin mamele sa-i ia acasa
. E tare simpatica cum imi spune "nu plange Alyssa, esti maie!"
si "Oh, mititico!"
.
Maine dimineata ma duc la dentist.
Pupam.
loreen spune:
Buna ziua,
Am zis ca inceperea unui nou an scolar sa fie reinodarea legaturii cu voi...mi-e asa peste mana sa o iau din loc dar sper sa ma adun dupa garduri si de pe drumuri si sa tin pasul cu voi...printre picatele mai stiu cate ceva cand vorbeam la telefon cu fetele...
Deci prima zi de gradinitza, dupa o saptamana de alergatura cu analize, rechizite, flori carate cu portbagajul la educatoare si asa mai departe, banuiesc ca stiti povestea bufului de Caragiale...
Am plecat cu Delia azi cu inima foarte grea...mititica parea entuziasmata si chiar cuminte pentru cata harmalaie a fost acolo ...slujbe popesti, jdemii de parinti si bunicii ...de bucata copil se dadeau la oferta cate 2-3-4 adulti.
Am pus copilul in clasa si-mi venea sa-l iau in secunda urmatoare de-acolo...am zis ca eu nu-s pretentioasa cu conditiile in care va sta fata mea 4 ore in ideea ca am mai trecut prin asa ceva cu ceva ani in urma, timp in care nu s-a schimbat nimic in Romania.
Dar tot am pretentie la curatenie si miros ...nu-i posibil sa puta adultii , in special femeile care deobicei au contact cu apa mai des, si sa mai stea si in clase cu copii sa strice aerul respirabil.
Delia era sa zicem incantata de clasa...locuri noi, jucarii altele decat are ea...in prima jumatate de ora si-a luat doua labe peste ochi de la alta fetita ( data viitoare si-o ia ma-sa de la mine, cu toate ca nu am sentimente rasiste, dar fac rost de ele). Nu stiu cum a decurs prima zi ca Delia era confuza la plecare...m-a vazut si s-a jelit 10 minute in bratele mele.Educatoare zice ca a mancat desi eu o rugasem sa nu insiste pentru ca nu vreau sa manance acolo.Apoi ca a ma plans dupa mine de cateva ori cand isi aducea aminte...
de la copil nu am scos nimic interesant...ba a mancat ...ba ii este foame si vrea ciorbitza...ba ca doamna nu-i da voie sa doarma acolo,desi i-am explicat ca ea va dormi acasa in patutul ei...
Oricum dormitul acolo e o adevarata aventura...nu au suficiente paturi pentru cati copii sunt, e foarte cald in clasa...
Una peste alta dezamagirea mea e prea mare...imi doresc cu disperare sa nu mai vrea Delia sa mearga ca sa o stiu acasa in mediul ei...
La Bianca eram mai linistita, poate unde si stiam ca ea este altfel ... Delia sufera daca nu se simte in singuranta si se vede asta pe fatza ei...
Nu stiu cum arata baile si bucataria si chiar n-as vrea sa stiu ...atunci sigur nu o voi duce pana cand o dau la scoala...este primul sezon fara alergii pe piele si tare mi-este sa nu o iau de la capat.
Acuma doarme linistita in patutul ei mov inainte de a merge la "nastica" (gimnastica)
La scoala totul a decurs normal ...chiar nu am avut emotii ...Bianca e mai mare decat speram si s-ar fi simtit oricum jenata cu mine acolo...
Sper ca toti copilasii nostrii sa treaca de prima zi de gradinita usor spre disperarea noastra...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Androix spune:
scriu repede si revin:
Filip a mers la gradi dimineata si l-am aruncat ca in cusca cu lei. L-am luat ca din oala, l-am schimbat in hainele de gradi si l-am bagat in clasa, l-a luat educatoarea si noi am facut stanga imprejur si am plecat. Nu tu pa, nu tu pupici nimic. Apoi am mers eu sa mai cumpar una alta ce mai avea nevoie si pe la unu si ceva am ajuns acolo sa le duc si am vorbit si cu educatoarea. Cand s-a prins ca a ramas singur s-a pus pe plans, rau de tot ca vrea la mami. Educatoarea i-a zis ca la gradinita ea e mama lui si din clipa aia a prins-o de fusta si nu i-a mai dat drumul. Nu mult timp ca i-a luat pe toti si i-a dus in "sala de joaca" unde au inceput sa se joace cu jucariile si intre ei si au uitat inclusiv Filip, si nu a mai plans. De manacat a trebuit sa-i dea cineva si nu a prea mancat decat cateva lingurite din fiecare fel, iar cand am ajuns eu dormeau. Erau cativa copilasi care misunau ca vor la pipi dar Filip dormea.
I-am lasat numarul meu de mobil in caz de ceva si dadea sa scrie pe el Stefan, zic asta e al doilea nume nu raspunde la el, Filip il strigam noi. Si educatoarea zice: aaa pai noi Stefan in sus Stefan in jos si el nimic, pai cred si eu
cred ca nici nu stie ca-l cheama si Stefan.
In concluzie prima zi a fost destul de bine, mi-a zis si educatoarea ca se astepta la mai rau dar m-a linistit ca se va obisnui pana la urma. Mai multa bataie de cap am cu socrii mei care se vaita de parca am dus copilul in lagar. Sa vezi acum ce-o sa-l mai alerge ma-sa mare cu mancarea prin casa.
Andutzy, multumesc de mesaj, va pupam si noi 
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
Danelutza spune:
Bun revenit Laura, m-ai facut sa zimbesc cind am citit povestea primei zile la gradinita.
Acum sa povestesc si eu. Domnisoara cica s-a comportat foarte bine, nici macar nu a intrebat de mami. am gasit-o in curte jucindu-se, ma rog statea linga o fetita mai mare, iar educatoarea se chinuia sa-i puna papuceii, desi i-am spus ca doar trebuie sa se uite daca-i pune corect. Pe urma am aflat de ce ii punea ea, cupilul meu avea doi papuci la fel, dar pentru acelasi picior
. Cu ea in brate, s-a dus educatoarea si mi-a adus-o cu doi papuci normali sa zicem, dar eu ca mama denaturata ce sint, n-am controlat, drept pentru care, noroc ca mai stateam la trancanit cu alte mame, s-a prezentat educatoarea cu un papuc in mina
, normal nr.26 cit poarta Isabella, ca era incaltata cu unul 26 si cu unul nr.28
. Deci, toate bune in principiu. M-a vazut, s-a apropiat de mami, nu mi-a dat nici un pupic, cica nu vrea. Cind am intrebat-o daca vrea si miine la gradinita, mi-a spus clar "nu"
, iar dupa cinci minute mi-a spus "da"
. Acasa a papat, s-a bagat sub plapuma si vorbea de una singura, "maeta bieni qui", o chema pe educatoare sa doarma cu ea
. Pentru mine a fost mai greu, ca am mutat si mobilele prin casa, una chiar am dus-o in podul casei, deh, am uitat ca n-am voie sa ridic.
Cit am mai stat gura casca, sa-mi astept barbatul, care a vrut sa vina si el la gradinita sa-si ia ploada, "am pus-o" de o invitatie la picnic pentru miercuri, cu copiii in parcul cu jocuri, iar acum trebuie sa-mi storc creierii ce sa pregatesc de papita. Asta-mi trebuie, daca am facut bunatati de ziua Isabellei si una m-a ochit
. Cred ca tura asta ar trebui sa bucataresc ceva sa nu le placa
, asta poate scap de alte invitatii ![]()
Gata, am raportat, pozele tot nu le-am pus in album, poate mai pe seara.

Elvetia in miniatura
Cloreta spune:
Hello,
Andra, multumim pentru mesaj,noi incepem abia pe octombrie.
Gabitza, sa fie sanatos si sa creasca marepuiul crestinat, la fel si Andrei. Ei, ai vazut ce baieti cuninti ai? Aus tiut ce e ceva important si s-au comportat bine. Mor de cocolosh cum se uita el la obiectiv, e asa de atent.
Fetelor, am citit de prima zi de gradi la cele care ati trecut prin focuri, ma antrenez pe voi:))
Danelutza, esti mortala da' lasa mutatul ca stii ce aipatit cumainile si nu uita ca vine toamna si frigul si o sa ai dureri.
Laura, mi-a murit telefonul![]()
Dupa cum v-am spus noi incepem pe 1 gradi, dar listele cu "admisi" se afiseaza pe 22 septembrie, ati mai vazut asa ceva?
Noi speram sa fim pe lista, te doare capul nu alta. Atat trag speranta ca o sa fie ok loculpentru ca se chinuie de 2 ani sa o termine, e facuta cu banuti din fonduri europene si se laudau ca o sa fie grozava. Si pe langa asta sper ca si personalul sa fie ok.
Teodora abia asteapta mititica, sa vedem cum va fi atunci.
Beatrice, fremoase chestii ai mai prestat
Am pus ochii pe ceva.
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
Aurasa spune:
Revin si eu, profund mirata de copilul meu. L-am luat la 16, dupa ce o zi am stat ca pe ace, am intors casa, am rasturnat-o, dar nu s-a legat nimic. Intru acolo, il strig, nici nu ii pasa ca sunt acolo, se juca. Domnisoara de dupa amiaza mi-a raportat ca a fost unul dintre putinii copii sin grupa care nu a plans deloc, a mancat si a dormit. La plecare, i-a spus "Pa, sa stii ca vin si maine". Mutulica al meu, care rar scotea o vorba cu altcineva. Acum se joaca si canta "Martinel e bucuros", ne-a povestit cat a "muncit", dar e "odihnit ca am dormiiit".
A spus ce a mancat, tot , cu amanunte, iar eu m-am intors de nauca din poarta sa citesc lista cu mancarica de azi. Exact cum a zis el.
Asteptam ziua de maine, sa vedem ce o mai fi.
Acum poza la repezeala de dimineata:
Prima zi la gradinita
Androix spune:
Aurasa, nu stiu ce e cu likul ala dar imi deskide o oferta sa fac printuri.
Al meu in skimb a zis clar ca nu mai vrea maine.
A mai plans si cand s-a trezit si mamaie nu s-a putut abtine sa nu rasara acolo cu o jumatate de ora mai devreme. L-a gasit la usa cu o fata de mare intristare si l-a luat acasa in timp ce copilul i-a declarat raspicat ca nu s-a jucat, nu a mancat, nu i-a dat nimeni apa si nu s-a imprietenit cu nimeni pentru ca nu-l intereseaza.
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
onixone spune:
Gabitza am incalcat regula daca am pus link cu hainele la forum?Adica imi iau avertisment?
Cum dau si eu anunt la Anunturi?
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Danelutza spune:
Oana mai bine trimiti link-ul in contul comun unde se pun si pozele, iar cine nu stie parola (adica eu
) iti cer pe privat. Deocamdata am vazut ce ma intereseaza si le astept cu interes
.

Elvetia in miniatura
gabitzam spune:
Oana, nu stiu ce sa zic, habar n-am daca iese cu reclama.
Vezi ca la punctul 2 de la 'cum comand' ai o greseala micuta de ortografie.
Pentru anunt la mica publicitate te duci in meniul din stanga, la "Mica publicitate".
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla