Conservare must?

Conservare must? | Autor: mcm

Link direct la acest mesaj

Cum as putea pastra must pentru o perioada mai indelungata? Am intrebat cateva cunostinte cum se opreste mustul din fermentatie dar nu a stiut nimeni o reteta sigura si incercata. Am auzit de aspirina, fierbere, congelare, amestecare cu vin dar nimic concret. Ati putea sa ma ajutati cu o idee?

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

mama mea il fierbea.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeMaitra spune:

mcm, noi congelam mustul de ani de zile. Nu se schimba gustul, nu i se intampla nimic. Faci must normal, torni in sticle de plastic si le pui la congelator. Eu zic ca e singurul mod de a pastra mustul fara a adauga conservanti, sau zahar sau mai stiu eu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

In timpul decongelarii cum se comporta? La metoda asta ma gandeam si eu dar nu cred ca voi avea spatiu in congelator.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Bunica mea punea cateva pastile de aspirina si un pic de zahar si se pastra deliciooooos pana catre Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu tot cu aspirina, reteta era o aspirina la 1 litru dar cum nu mai sunt aspirinele de alta data.... mai bine doua.
La mine a tinut, dar bineinteles la frigider.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

mama mea il fierbe si il pune in borcane cu capace de metal ermetic stranse. Sta si ani de zile asa. Si e dulceeee, de nu poti sa il bei fara apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Interesant, habar n-aveam ca poate fi pastrat. O sa incerc si eu, dar congelat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Eu nu am conservat niciodata mustul si nici nu m-am gandit ca se poate face asa ceva.In schimb am sa va povestesc cum am conservat must,departe de a intentiona sa fac asa ceva si....l-am consumat apoi cu o deosebita placere si,mai ales,bunadispozitie.
Intr-o toamna,era in sfarsit de octombrie,am primit de la vecinul de peste gard,un litru jumate de must,intr-un PET de plastic.Mustul era de soiul acela de struguri de in Dobrogea ii spune "capsunica".
In fine,am luat mustul foarte aromat,l-am bagat in frigider,pe usa frigiderului...si l-am uitat acolo....pana in primavara urmatoare,luna aprilie a urmatorului an.
Uituceala mea s-a datorat faptului ca m-am mutat din casuta de chirpica unde locuiam si era frigiderul cu pricina,in casa noua...proaspat construita,unde lucrurile erau noute...asa ca frigiderul cel vechi a ramas in chirpica.
Bun,si in aprilie anul urmator....cald si soare afara,hai sa vedem cati soricei si-au facut cuib in vechiul frigider...si surpriza:frigideul era inca in priza,functiona foarte bine si pe usa...sticla cu must.S-o desfac?Sa n-o desfac?Era beton,asa era de tare.Am desfacut-o si s-a comportat precum sampania.Si am baut-o,fetelor....impreuna cu cumnata mea...era atat de gustoasaaaaa....acidulata ca o sampania roze,putin piscacioasa la limba si cu un gust....imi ploua in gura cand va scriu...aromat de capsunica,ca si cand ieri ar fi fost turnat in sticla....Ce sa va spun?Dezmat de aroma pe limbile noastre...am topit rapid sticla de must si sincer ,n-am avut nici pe naiba cu burta pe urma...Asa ca zic si eu,metoda cea mai buna e sa fie tinut mustul la rece,la foarte rece....

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput