Sunt copiii nostri ...mai altfel?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Te inteleg, si eu am avut tot felul de temeri...la 2 ani, baiatul meu stia toate literele alfabetului german, insa spunea aceleasi 7-8 cuvinte pe care le spunea si la 1 an, adica niciun progres. Acum are 2 ani si 10 luni, turuie in romana si italiana (nu pronunta toate cuvintele f corect, dar face fraze, nu propozitii) iar daca il intrebam in germana, raspunde, insa in propozitii foarte scurte.
Mai ai putina rabdare, or sa vorbeasca in curand.

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Carmi, sa-ti traiasca poliglotul !
Te pomenesti ca daca se intalnesc dumnealor baietii nostri, vorbesc pe limba lor de nu intelegem ce spun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Lara stia tot alfabetul pe la 18-19 luni ,la fel si cifrele de la 1-20 plus toate figurile geometrice .Le-a invatat singura de la televizor si o jucarie electronica.Dar nu le stie in ordine .Nu este nimic iesit din comun in zilele noastre .

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

b.nica, imi dau seama ca esti ingrijorata. Fetita mea la 2 ani nu vorbea aproape deloc, doar cuvinte fara sa poata lega o propozitie. Era foarte tacuta. Normal ca imi puneam semne de intrebare mai ales ca vedeam in jur copii de v arsta ei care turuiau in propozitii. Pe la 2 ani si 4-5 luni parca a explodat vocabularul ei, ne-am si mirat cum dintr-o data stie atat de multe. De fapt ea stia dinainte insa cred, presupun ca se temea sa se exprime. Ei, de atunci vorbeste aproape intr-una.

Fiecare copil e unic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Asa ca dumnealor la 2 ani,recunosc fara greseala toate literele alfabetului si toate numerele pana la 10 dar nu vor sa pronunte niciun cuvant.

Eu in calitate de parinte care a trecut prin asta ti-as spune sa nu stai linistita .Exista in continuare tendinta de a linistii parintii cu "al meu nu vorbea si acum turuie".Si daca nu va turui ,fara ajutor ,nici la 5 ani ?Nu exista garantii .Faptul ca nu sint autisti nu exclude alternativa de a avea probleme de limbaj chiar si la 5 ani .Intre autism si normalitate sunt multe trepte care se pot numi oricum ADD ,dificultati de invatare ,si multe altele care au ca simptom intirzierea limbajului .
Ce as face eu in locul tau cu ceea ce stiu acum ?As intra un pic pe cele doua site-uri despre autism ,nu pentru ca ar fi autisti ,ci pt ca acolo este adunata informatie extrem de valoroasa.As citi un pic despre PECS ,ABA ,as cauta niste fete tinere sa ma ajute ,si as incepe sa lucrez zilnic cite un pic .Acum e cel mai propice moment dupa parerea mea de a aborda o intirziere de limbaj .La 4-5 ani daca ai nesansa de a nu recupera de la sine e mult mai greu.Aici se face logopedie in aceste situatii insa in Ro am inteles ca nu se poate la doi ani .
Referitor la intrebarea ta ,cu ce este deosebit in comportamentul acestor copii ,o sa iti spun ca la al meu n-am remarcat absolut nimic pina la doi ani cind am inceput sa imi fac griji ca nu vorbeste .Am vazut zilele astea niste casete video aduse din Ro cu el pina la doi ani .Era un copil vesel ,mereu rizind ,curios ,sociabil ,incintat de prezenta celorlalti ,cu o evolutie motorie excelenta ,s-a ridicat in picioare la 6 luni ,a mers la 7 luni si a inceput sa fuga la 8 luni .De asemenea la 2 ani a inceput sa foloseasca calculatorul ,la 2,5 ani se juca singur la calculator ,la 3 ani isi descarca jocuri insa nu incepuse sa vorbeasca nici la 3 ani
Ce am remarcat desosebit acum uitindu-ma la filmele acelea a fost starea neobisnuita de agitatie ,distractibilitatea,faptul ca nu intorcea capul cind era strigat atunci cind era zgomot de fond in schimb se intorcea atunci cind era liniste ,lipsa de indeminare in a apuca jucariile (motricitatea fina).Deci niste semne erau,chiar mai multe decit am descris eu, insa eu ca parinte neinformat nu aveam cum sa le recunosc.Acum le stiu si le-as recunoste chiar si la alti copii.
Am uitat sa spun ca fiul meu nu are autism insa are ADD si a avut intirziere de limbaj recuperata pe la 4-5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Haideti ca mi-ati bagat fieru` incins in inima.Pai fiica-mea la 20 de luni sa spunem ca stie maxim 40 de cuvintele,numai 10 care le spune destul de clar!Asta inseamna ca ceva nu este in regula?Nu stie sa numere,nu stie alfabetul,nici in romana,nici engleza,nici alta limba...Mi se par unele exagerari aici,dar in fine,poate sunt doar eu socata...Poate veti spune ca noi nu comunicam cu Pitica,ca avem o bona venita de pe coclauri,ca sa dau fuga-fuga la medic...Nu,nu-mi fac probleme,nici nu ma duc sa o iau la bataie,nici pe tacsu` nu-l alerg prin casa ca nu mi-a daruit un copil geniu,si nici pe mine nu ma invinovatesc cu absolut nimic...Este un copil fooooarte normal,plin de viata,intelege atat cat poate intelege un copil la 20 de luni,face nevoile la olita,ba nu,o mai scapa si pe covor,inca bea lichide din biberon,nu mananca singurica friptura cu furculita si cutit,nu face pe secretara inca,si nici La Vulturi nu l-a memorat...Hai sa fim seriosi?/!!La 18-19 luni,tot alfabetul?Numara de la 1 la 20? Probabil ca-i voi rupe o ureche,de ce sa fie ea codasa??De maine Pitagora tata,nu mai tine...
Fetelor,sincer,ne cam intrecem pe noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Lorenyy, sincer mi se pare ca ai fost rautacioasa. Poate citesti subiectul pe care l-am deschis pe tema copiilor precoce.
E o fetita din parc (ca sa nu zici ca imi laud progenitura) care la 1 an si 9 luni vorbeste in fraze destul de complicate, cat se poate de inteligent si inteligibil. Fiecare copil are 'specialitatea' lui sa zicem, altfel n-ar exista copii care sa citeasca la 3 ani. Nu stiu ce ti se pare asa de necrezut, sunt sigura ca n-are niciun rost sa vin sa spun aici ca fiica-mea numara pana la 100 daca ea nu-l stie nici pe 1, nu crezi(nu ca ar fi cazul de asa ceva deocamdata)?

b.nica, parerea mea e sa nu te lasi pe-o ureche. Investigheaza atat cat e posibil fara sa afectezi linistea lor. Cum se comporta cand ii rogi de exemplu sa duca ceva la gunoi si alte lucruri de acest gen? Nu spun absolut nici un cuvant sau pur si simplu doar cateva pe care nu le leaga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

b.nica, si Andrei al meu a avut o vreme cand voia sa vada doar filmuletele cu pricina, probabil aceleasi, cu literele si cu cifrele, cateodata si cel cu culori. A inceput sa vorbeasca extrem de tarziu, dupa 2.5 ani, desi recunostea toate culorile, cifrele, si cam jumatate din alfabet. Acum are 3.3 ani, merge la gradinita de 3 luni si si-a dat drumul la vorba incredibil. Spune stalcit, uneori inteleg doar eu, dar vorbeste, in fiecare zi mai mult.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bnica, ce varsta au copilasii tai?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Amethyst,sincer imi cer scuze,nu am vrut sa fiu rautacioasa,dar cate cazuri la 1 milion sunt de acest gen??Sunt bebelusi care la 5 luni deja merg de-abuselea,la 14 luni inca nu merg in picioruse...Altii la 10 luni alearga,unii la 16 luni spun ptr prima oara"mama,tata",si crede-ma,cunosc atatea cazuri,nu"vorbesc" din auzite,fiecare copil este atat de diferit,nepotelului meu la 4 luni i-au aparut primii 2 dintisori,fiica-mii de abia la 9 luni.Fiecare parinte isi vede plodul cel mai frumos,cel mai inteligent,toti vrem ca la 2 ani deja copilul sa recite Scrisoarea a3a,dar sa nu exageram totusi,nu?Sa lasam copiii sa fie copii,sa nu grabim lucrurile,sunt parinti care deja la varsta de 1 an angajeaza profesori de desen,de canto,cand de fapt micutii nici nu au facut 3 pasi legati.Si eu pot spune de fiica-mea ca este atat de inteligenta,stie litera A si C, cifra 1,dar asta nu inseamna ca stie tot alfabetul,sau ca face inmultiri sau scaderi fara calculator...
Inca o data,mii de scuze in caz ca am ofensat pe cineva...

Mergi la inceput