Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE - (36)
Raspunsuri - Pagina 20
mada23 spune:
fa Lushica...baga-ti mintile in cap, cum adica sa iei pauza,doar ce ai venit , ce butoi
l-am spart gata ..nu-i..te ling io cat vrei
la rani adica, numa sa nu pleci, tin in mine ca-s mama ranitilor si nu vreau sa intristez fetele mele
, glumeam asa imi e firea , tampix ce vrei, bag capu' ca strutu, nu vezi cade una, se ridica alta, stai aici ca toamna asta avem treaba multa, te log io mumos 
, hai ca gasim solutii si pt tine si pt mine.te tzuc de iti sar ochianele
fetele au nevoie de tine de mine, noi de ele nu trebuie sa plecam da-o incolo de soarta ca o schimbam noi![]()
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"Dumnezeu va face orice pentru tine, doar daca Ii dai o sansa "
voteaza, nu se stie cand ai nevoie www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">
si www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">
georgia_c spune:
alooo martieniiii .. lucicus ... cum sa pleci zana ?acus ca am vinit si io ..cand am inceput si io sa ma rup in figuri , cu diverse povesti cu si despre diphe , tu vrei sa pleci ?... pei si pe noi cui ne lasi draguta mea ?...
deci lasa butoiul ,fugi de langa el ca e periculos , si daca vrei diphe , baga zana , ca o cura de smotoceala la sos , nu are ce sa-i strice
.. ii mai scuturam de praf ..sa nu care cumva ..numai bine facem o spirala de-aia missa si la injectatele cu diphe ...sa vedeti voi dixtractie .. o sa-mi sara ochii de cat o sa ma jelesc , presimt io asa .. mircea radu bre o sa fie prietenul meu cel mai bun .. si tu vrei sa pleci ..sa ratezi o adevarata stea in mijlocul crizelor ... nu pleci nicaieri ..vorba lui mada ... ne lingem in grup (ranile ) nu va mai ganditi la prostele
... si tot nu plecam .. oricum io mai rabd o taruca si daca nu apare ioanatugs ... strig ..cand o sa auda moderatorii ce frumos stiu sa rag .. o scot din pamant din iarba verde .... deci ne-am ineteles , da ?
te astept la o jelanie mai pe seara , pe mess daca chair ai chef de discutii 

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
mariaraluca spune:
Dragele mele dragi,

Lucialu, pup fata sa-i treaca
.
Cum sa tragi spre butoi ? Nu te lasam noi, draga mea
.
Sunt putin emotionata pentru ca scriu prima data aici, dar mi-am luat inima in dinti pentru ca am simtit ca acum ai nevoie sa fim alaturi de tine cum si tu ai fost alaturi de noi cand am avut nevoie. 
Despre mine, nici nu stiu cum sa incep...
In zece ani de casnicie nu am ramas niciodata insarcinata, am fost la multi doctori, nimeni nu gasea explicatie. Am ajuns la doctorul Tutunaru in 2007 si i-am povestit ca nu am ramas decat o singura data insarcinata, dar era inainte de casatorie si am considerat ca sunt prea tanara si o sa mai si alte ocazii... cu care nu m-am mai intalnit. Acea sarcina era tot cu sotul meu, dar pe atunci eram doar prieteni. In acel moment Tutu mi-a spus ca ceva nu este in ordine si ca cel mai bine ar fi sa fac laparoscopie. Dupa multe alte intamplari am ajuns sa fac laparoscopia pe 23.04.2008.
Rezultat: ENDOMETRIOZA
Mi-a spus sa fac tratamentul cu dipherilin trei luni, dar nu-mi garanteaza ca dupa aceea voi ramane
. Deci am luat hotararea de a mai incerca natural, luand vitex, Omega 3, vitamine.
Acum sunt foarte descurajata si ma gandesc ca nu am facut o alegere buna in acel moment 
La mine mai este si varsta inaintata si uite asa ... daca ma gandesc la toate pic cu totul.
Georgi
si apreciez fata pentru curaj. O sa treaca repede cele trei luni, o sa te ajutam noi 

.
Lilisor iti doresc din tot sufletul meu sa te ajute Dumnezeu sa treci peste toate problemele si sa traiesti cu speranta ca va veni ziua cand iti vei tine BB-ul in brate. Asta sper eu pentru mine si iti doresc din tot sufletul si tie. Te asteptam 

Boo te-am urmarit tot timpul si iti simt lipsa. M-am bucurat nespus cand l-am vazut prima oara pe bebe Alex. 

Pup toate fetele dragi 
romanitza spune:
Buna fete dragi,
Nu am mai avut chef de nimic in ultima perioada, nici nu am mai scris... mereu cand se apropie momentul sa imi vina, ma apuca plansul si jelitul.... Sperante mari in fiecare luna si ma dezumflu de fiecare data. Si de data asta, m-am incapatanat sa fac un test inainte de data venirii CM si bineinteles ca a iesit negativ 

Plus ca in ultimele saptamani, am tot aflat de cunostinte care fie sunt insarcinate cu al doilea copil, fie au nascut pe cel de-al doilea...
Ma doare si faptul ca nu am printre prietenele de aici pe nimeni cu care sa vorbesc si sa ma inteleaga... Si oamenii reusesc foarte usor sa te raneasca...
Dar ies eu din starea asta de spirit! Trebuie sa ies!!! Imi pare rau ca va supar si eu prin ce scriu, dar chiar nu stiu cu cine sa vorbesc, cui sa scriu...
Singurele persoane care ma fac sa fac viata mai in roz sunt fetele de aici care nu s-au lasat, au luptat si au reusit in final! Felicitari fetelor, sunteti nemaipomenite!
Iar celor care lupta ca si mine, aveti toata admiratia mea!Sunt sigura ca intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, vom deveni si noi mame...
Liliana, nu fi trista, o sa iasa soarele si pe strada noastra.Iti doresc sa te ajute Dumnezeu sa reusesti intr-un fel sau altul, pentru ca meriti din plin.
Luci- esti una dintre cele mai optimiste persoane pe care am cunoscut-o! 

Pupici fetelor mada,fireyes, georgia_c, aerlilian, mariaraluca si celorlalte fete de aici
Felicitari mamicilor de aici Boo, Ralu, Anca, Monica
Sunteti balsamul de optimism pentru noi!
mada23 spune:
Mariaraluca...ma bucur ca te-ai hotarat sa scrii
, nu ma bucur ca ai diagnosticul asta nesuferit...da mergem inainte ...te asteptam mai des acu ca ai spart gheata 
Romanitza..nu ne superi, din cauza asta ne-am strans aici, ca cei din jur nu ne inteleg durerea, si sa fii sigura ca vom reusi , DD are grija de asta 
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"Dumnezeu va face orice pentru tine, doar daca Ii dai o sansa "
voteaza, nu se stie cand ai nevoie www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">
si www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">
mariaraluca spune:
Fetele mele dragi, am primit de la o prietena aceasta "Lectie !" si nu pot sa nu o impart cu voi:
Un barbat era satul de a mai merge la munca in fiecare zi iar sotia lui sa stea acasa. Voia sa vada cu ochii lui ce se petrece in timp ce el muncea din greu la birou, zicand astfel: Doamne eu merg la servici in fiecare zi si muncesc 8 ore pe zi, in timp ce sotia mea sta fara nici o grija acasa. Vreau ca si ea sa stie prin ce trec eu zilnic, asa ca, te rog, permite-mi sa facem schimb pt o zi. Amin!
Dumnezeu, in minunata sa intelepciune, i-a indeplinit dorinta.
Dimineata urmatore, destul de sigur pe sine, barbatul se trezi in pielea sotiei sale. S-a ridicat, a gatit micul dejun pt partenerul sau de viata, a trezit copiii, le-a pregatiti hainele, le-a servit micul dejun, le-a facut pachetele pt scoala, i-a dus la scoala, a venit repede acasa, a adunat toate hainele si a dus hainele la spalat, s-a dus la banca, s-a dus la cumparaturi si din nou acasa ca sa lase cumparaturile; apoi a plecat sa plateasca cheltuielile lunare. Revenita acasa a curatat cutia pisicii si a imbaiat cainele. Era deja ora 13. A facut paturile, si a adunat alte rufe, a aspirat in toata casa, a sters praful si a spalat bucataria.
A fugit apoi la scoala dupa copii cu care, pe drum, a intrat in discutii contradictorii. Acasa a pregatit din nou laptele si biscuitii pt copii si s-a ocupat de ei pt ca sa isi faca temele. Apoi si-a instalat masa de calcat si a inceput sa calce uitandu-se cu coada ochiului la TV.. La ora 16:30 a inceput sa curete cartofii si sa spele legumele pt salata, a gatit carnea de porc si a pregatit mancarea de cina. Dupa cina, din nou, a spalat toata bucataria, vasele, a adunat din nou toata hainele, a facut baie copiilor si i-a pregatit pt culcare. La ora 9 era deja extenuate datorita trebulilor din timpul zilei, dar pt ea ziua nu s-a terminat inca…
era asteptata in pat de sotul sau pentru a face dragoste, lucru pe care le-a facut cu brio, fara ca sa aiba plangeri din partea partenerului.
A doua zi barbatul s-a trezit si imediat a venit in genunchi inaintea lui Dumnezeu si I-a zis: Doamne, nu stiu la ce m-am gandit cand am cerut sa fiu in pielea sotiei mele…am gresit asa de mult sa o invidiez pe sotia mea crezand ca sta degeaba acasa toata ziua… Te rog, te rog mult, dar te rog, fa schimbarea la loc cum eram! Amin!
Dumnezeu in infinita Sa intelepciune i-a replicat: Fiule, cred ca ai invatat o lectie buna si bucuros as face schimbarea inapoi…dar vezi tu…va trebui sa astepti 9 luni…noaptea trecuta tocmai ai ramas gravida si va trebui sa si nasti….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Va pup
si va trimit
la fiecare
crisis81 spune:
mariaraluca am citit povestea ta, de altfel destul de asemanatoare cu a mea.
In urma cu aproape 6 ani cand eram la inceputul relatiei cu sotul meu, nu din ignoranta ci dintr-o greseala (s-a spart prezervativul), am ramas insarcinata. Nu eram la ovulatie, m-am dus oricum imediat si m-am spalat bine bine si am zis ca nu are cum sa se intample din atata lucru. Aaaaa, am uitat sa va spun: luam anticonceptionale, dar am folosit prezervativ ca uitasem sa iau una la ora care trebuia si am luat-o cateva ore bune mai tarziu, si asa..... pentru siguranta am pus si guma. Dar cand DD vrea poti face orice. Asa ca dupa 10 saptamani mi-a iesit testul pozitiv. Urlam si ma dadeam cu capul de pereti
pentru ca imi doream acel copil, dar nu puteam sub nici o forma sa-l aduc pe lume. Sotul meu avea 18 ani atunci (e cu 4 ani mai mic decat mine) si eram la inceput de relatie, iar eu incercam sa ma conving ca nu are cum sa iasa ceva bun la o asemenea diferenta de varsta desi eram indragostita. Asa ca dupa 5 zile am facut avort. Au fost 5 zile in care amandoi nu am facut altceva decat sa mangaiem burtica si sa
non stop. Dupa aceea am avut o perioada in care daca vedeam un bebe, o mamica cu burtica, un carucior ma bufnea plansul instantaneu si ma gandeam ca DD ma va pedepsi cu siguranta pentru ce am facut. Acum ma gandesc ca daca as fi stiut prin ce va trebui sa trec ca sa am un
poate as fi ales altfel chiar daca asta ar fi insemnat o altfel de viata.
Am visat mereu amandoi sa putem oferi copiilor nostri totul si ne-am luptat pentru asta. Acum sunt
dar asta pentru mine nu este o certitudine ca voi avea un
. Am crezut ca voi simti o bucurie imensa cand voi afla o asemenea veste si ca vom sarbatori acest moment. Dar nu, viata m-a invatat ca daca ma bucur prea tare de ceva nu ma voi bucura prea mult timp. Ma uit la ce scrieti si va impartasesc tristetea si dezamagirea. Si imi spun: "eu nu ar trebui sa am starea asta, pentru ca eu sunt
"..... ASA SI????? Am mai fost
si ce???? Am spus la foarte putina lume tocmai pentru a nu trebui sa trec prin ce am trecut anul trecut cand am fost
.
Prietenii iti pot fi in anumite momente cei mai mari dusmani pentru ca, intentionat sau nu, iti repeta obsesiv: "Puneti mana si faceti un copil ca timul trece" sau "Da voi cand aveti de gand sa va apucati?" de zici ca te apuci sa framanti o paine. Altii, cu copii, care iti stiu povestea iti pot spune "Tu n-ai de unde sa sti asta ca nu ai copii". Zau??? Nu mi-am dat seama

. Si eu care credeam ca am vre-o trei deja. Ma bucur ca mi-ai amintit.
Asta este viata, astia sunt oamenii si situatiile prin care toate trebuie sa trecem. Si desi parca totul este impotriva dorintei noastre, continuam sa speram. Eu mi-am promis ca voi fi mama. Nu mi-am promis ca voi naste un copil, dar mi-am promis ca voi fi mama. As vrea ca fiecare dintre voi sa fie constienta de faptul ca va fi MAMA. Poate nu azi, poate nu maine, poate nu anu' asta si nici cel viitor. Dar MAMICI veti fi pentru ca perseverenta invinge orice obstacol.
M-am intins ca o placinta si am scris fara sa ma gandesc la formulare asa ca sper sa intelegeti. Nu va pot spune sa nu va mai ganditi la un copil ca va veni, pentru ca as fi absurda ci doar sa fiti sigure ca el VA VENI!

Cristina
4+"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...
aerlilian spune:
Cu mine...lucrurile stau asa:OD 21,4 si OS 23,1 iar e 4,5.A zis ca e posibil sa facem IA maine.Valorile astea sunt de z8!!!Problema este ca a aparut un chist,eu cred ca de la monstruozitatea de folicul de luna trecuta!Dar el m-a cam speriat ca a zis ca s-ar putea sa fie ori hematic,de luna trecuta,ori endometriozic.Si m-am speriat tare...Cum dracu,ca anul trecut cand am facut laparo nu era nici urma de endo.Si daca ar fi sa fie de endo,aparea asa,intr-o luna?Nu se vedea si luna trecuta?
Cris ,nu crezi tu ca pesimismul si teama asta s-ar putea sa-ti faca rau?Nu vrei tu sa devii un pic mai pozitiva?Stii bine ca nicio sarcina nu seamana cu alta,da?Sarcina asta de acum va fi minunata,o vei duce la termen si vei avea un copil frumos si sanatos!!!Auzi,si...asa...off the record,cumva sotul tau are ochii verzi sau albastri?Ca asa se vede in poze...Iti dai seama ce copil frumos vei face?

Lucic ,ce te-a apucat fata mea?Iar ma superi?Iar vrei pauza de forumeala,ca sa strig dupa tine pe toata harta?Nu vezi ca e nevoie de tine aici?Nu vezi ca ma bantuie chistul?Ma lasi asa?
crisis81 spune:
Chistul pot sa pun pariu ca este un folicul nespart. Un chist endometriozic apare si se dezvolta foarte greu. Eu l-am depistat in iulie ("o usoara inflamare a ovarului") si l-am operat in ianuarie cand avea 6 cm. Deci de la o luna la alta.... nici o sansa. Am citit eu multe
Lucicule te rog eu nu pleca. M-ai ajutat atat de mult si nu pot sa mi te imaginez trista si retrasa in carapace. Viata e grea si urata, dar nu mereu. Trebuie sa vezi partea buna din ea. Noi te iubim si te vrem printre noi!

Cristina
4+"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...
lucialu spune:
Dulcineele mele scumpe si dragi...ALOOOO am zis o pauza MICA,sa ma dumiresc si eu...deci sunt racita categoric si in plus si sosul e.E racela undercover,fara muci si fara raguseli...el are carcei pe spate iar eu azi frisoane si un fel de febra tot sub acoperire...si corse tipa ovarele ca la nebuni si umarul stang...va mai amintiti de celebrul umar?
Asa ca acu se cauta baba si se doftoriceste si pe ea si pe jumatate,parte-n parte sa nu fie cu suparare...si ma dor alea ca sunt cele mai sensibile,adeca punct de referinta ca Sighetul Marmatiei pt temperaturi

Asa ca ne lingem noi,dar eu va sfatuiesc nu acum
sa nu va dau virusache subversiv...nu e cu drag de toaleta dupa o portie de prune,dar nici misto nu e
Viu zilele astea gramada peste voi sa vaz stele diferelite
ori inseminate
!

Adeca Georgix
ce vreai sa spui ca mi-s verde si cu ochii mari si mica?Pai m-oi fi prins cand eram in halat pe tronul meu behaind
,dar ma jur ca eram doar un om nimic neterestru.
Intre timp deci trebi sa moara omu'
ca sa va provoace la o descutie Mariaraluca
si Romanitza de Canada

Sa nu va mai aud cu varsta ca chiar dispar!Doamnelor va rog frumos,daca mama lu Stefan...aaa tanti aia si altele ca dansa or facut copii spre 70 si uite sunt ghine si cu pohta de schimbat scutece,tine-le DD sanatoase acum daca tot s-au varat in hora sa joace cat au nevoie bb-isorii,apoi atunci noi suntem fragede ca mielutele,verginale si nevinovate,da?Mariaraluca nu-ti mai cauta vina si nici regrete nu-si mai au rostul,nu-ti intuneca fruntea de ganduri chinuitoare...Si asa ai umblat dupa un doctor nu pseudodr...10 ani!!!Insa am sa-ti spun ceva:pe principiul nu am timp la dispozitie sunt fete care refuza dipherelynul...iar daca nu le iasa pasienta intr-un an incep sa aibe regrete ca nu l-au facut,ca bla,ca na!Tu stii ce si cum,dupa ce pove tu acolo daca dl dr T ti-o spus asa inteleg ca situatia nu a fost roza la burtica...mai gandeste-te sa nu iti para rau,timpul poate sa treaca si altfel si eu una merg pe ideea mai bine fac tot ce a depins de mine sa nu imi reprosez nimica mie.Nu sh ce sa zic,diphe e naspa adeca perioada si eu am fost un fenomen in sine...bun de circus,la raftul cu ciudatenii
,dar o trecut pana la urma.(m ramas cu ceva sechele pe la creieras,dar nu se pune
)Eu nu sunt de luat in calcul...pt ca nu am incercat sa facem BB imediat dupa Diphe...i-am pus pe altii "mai merituosi" pe primul loc si nevoile lor.Deci am ratat din vina proprie si personala
Ia incolonarea aici in randul marsuitoarelor pana in panzele albe...
Mada
are dreptate cade una se ridica alta,umar la umar nu ramanem in urma de cadem.Greu maica greu...dar nu imposibil
Va dati seama cum o caram pe Maduta
intre noi,cand ea vara capu'n nisip brusc si neanuntat?![]()
Crisis
nu pot decat sa fiu de acord cu Aerlilian.Ce a fost a fost,ce va fi depande intr-o oarecare masura si de mataluta...nu oferi cu jumatati de masura pe baza de spaima teribila...samburelu din burtica tre sa te simta deschisa toata pentru el...stiu ca asta inseamna vulnerabilitate,dar ti-ai asumat riscul de cand ti-ai pus in cap sa il chemi sa se aseze langa inima ta...asa ca lasa prostiile(si zau ca apreciez tot
,in alte conditii te lasam sa ne mangai ,dar acum nu ai voie,nteles?!!).Stai cu noi daca avem stari bune care sa nu te afecteze,altfelu vezi-ti de sosior(am vazut ca le-a apucat mancarimile pe unele sa te tachineze,ca-i frumos
si-l tii la fereala
...mei mei unguroaice cu inimi zburdalnice
)si de-o tabla si de-un film bun si relaxant,orice face bine la morelul mamicii,da?

Focuseaza-te pe licuriciul
din tine si pe tine,ca amu ni asta e imp. Nu pt asta te-ai zbatut si facut km de te-apuca nebuneala?
Aerlilian
stie el ce spune,lasa-te pe mana lui si nu te stresa nainte de vreme...totul se intampla repede la foliculasi si endometrul e micutel...plus reactia ta la Closty si nu de azi de ieri...Closty e slab si totusi reuseste sa te deregleze intr-un chip ciudat pt mine profana-ntre ale medicinei.Esti pe maini bune si daca ajungi la laparo fii sigura ca daca este ceva de gasit dansul stie cel mai bine sa gaseasca.Dar pana atunci cumintica faci ce spune si nu-ti pui cenusa in cap ca ne suparam,da?Poate se sperie rau ceva pe-acolo acuma si vine si BB la IA-ul asta![]()
![]()
Eu iti tin pumnii!
Eu m-am trezit pt o schimb haine strampirate si o noua doza de medicamente.Ne vedem cand poci si deci sa stiti ca mi-s motivata
Eu spun sa va bucurati si sa profitati de perioada de gratie![]()
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...