Polidin

Polidin | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Un medic de familie (nu al nostru), la o discutie intamplatoare, mi-a recomandat Polidinul pentru intarirea sistemului imunitar, atat pentru noi cat si pentru cei mici.
Intrucat medicul nostru este plecat in concediu (abia a plecat, deci mai dureaza...), v-as ruga sa va spuneti parerea despre acest lucru. Credeti ca este bun? Trebuie facute investigatii anume inainte de a face acest vaccin? Pe net (prospecte) am citit numai lucruri bune, insa...
Daca este asa de bun pe cum se zice, ce doza este recomandata la copii? Mentionez ca unul are 5 ani si 2 luni, celalalt 2 ani si 3 luni. Asta nu pentru a ma apuca de capul meu sa vaccinez copiii, inainte de a merge la medic, insa am nevoie sa imi fie trimis din Ro si trebuie sa stiu din vreme ce "cantitate" e necesara. Atunci cand va fi si medicul nostru aici, daca ne da "unda verde", as prefera sa il am deja, ca dureaza destul transportul.
Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

in primul rind eu mi-as pune problema de necesitatea acestui imunostimulator(de exemplu, eu i-as da baiatului inainte sa intre in colectivitate, altfel nu vad de ce, cel putin in cazul nostru)

apoi avind in vedere ca stati in china as vorbi cu doctorul de-acolo sa vad daca nu cumva pe-acolo sunt alti germeni care bintuie, ca atunci cu ce ma incalzeste sa-l imunizez pentru ceva cu care e putin probabil sa intre in contact?

daca totusi te hotarasti, eu as lua in calcul, macar pentru copii, o alta varianta de imunostimulator care sa nu necesite cite o injectie in fiecare zi nu stiu cite zile. de ce sa-i chinui daca exista si altele care se inghit si care fac acelasi lucru?
in ro sunt cel putin vreo 7-8 variante

si daca tot ramii la polidin, doza e scrisa in prospect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc pentru raspuns. Despre imunostimulatoarele de pe plan local pot spune ca nu au avut NICI UN EFECT!!! iarna trecuta i-am avut pe amandoi mai mult bolnaviori decat sanatosi (imi venea sa imi iau campii) asa ca de-asta m-am gandit la ceva "de acasa". Nu mai pun prea mare baza pe medicina locala. Medicul pe care il astept sa se intoarca din concediu este tot in Romania, adica nu unul de pe plan local, si o sa va dau un exemplu DE CE:
Fetita s-a nascut aici, iar cand am intrebat pediatrul cand incepem profilaxia rahitismului, s-a uitat la mine ca la un extraterestru si mi-a zis perplex: noi nu facem asa ceva! (de parca ar fi fost ceva rau). Am insistat ca vreau sa fac asta, iar el mi-a zis ca pot sa ii dau vitamina D "PE PROPRIA-MI RASPUNDERE!".
Asa ca am cerut acasa vigantol, am cautat jurnalele de cand baiatul era mic, si i-am facut profilaxia pe proprie raspundere.
In concluzie, prefer sa ii intep cateva zile (cu plansul de rigoare) dar sa ii am pe urma sanatosi, decat sa ii protejez de injectii si sa ajung cu ei la perfuzii (ni s-a intamplat).

Mergi la inceput

incercam sa spun ca exista in ro imunostimulatoare cu aceleasi chestii care se dau pe gura, la asta ma refeream. daca vrei iti dau lista, sa-ti alegi, sa-ntrebi...
plus ca daca ati tras-o iarna trecuta aveti sanse mari ca anu' asta sa fie bine, primul an e mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc, Farah! Ti-as fi recunoscatoare pentru lista despre care spui. Eu m-am aruncat direct la Polidin pentru ca despre asta mi-a zis doctorul respectiv. Daca gasim imunostimulatoare eficiente care sa fie si usor de administrat.... o ce vis frumos...
A, si mentionez ca la noi urmeaza a treia iarna aici, dar cea de anul trecut a fost cea mai crunta. Cred ca si faptul ca baiatul era la gradinita (primul an), deci in colectivitate, a avut o mare importanta. Si cum e lesinat dupa sora mai mica si se joaca numai
"nas in nas", iti dai seama ca i=am avut pe amandoi bolnaviori.
Pupici si multumesc inca o data!

Mergi la inceput

rhibomunyl
lantigen
luivac
broncho-vaxom
irs 19
mai sunt vreo 2 dar nu reusesc sa-mi aduc aminte .
cauta pe net si vezi care crezi ca ti s-ar potrivi, eventual sfatuieste-te si cu un dr, daca ma apuc sa scriu la fiecare avantaje-dezavantaje tre sa scriu 3 pagini si oricum le gasesti in prospecte pe net

Mergi la inceput