debransarea de la consumul de caldura in Brasov
Buna ziua!
am o garsoniera in Brasov si m-am lovit de o problema interesanta:
am tinut calorifere stinse chiar si pe perioada de iarna (am facut incalzirea cu curent electric) repartitoarele au inregistrat un consum egal cu 0 dar pe factura imi apar oricum niste sume enorme... administratorul spune ca ar fi legat de caldura pe care o primesc prin teava care duce apa calda la vecinii de sus. ok sunt de acord dar pentru asa ceva se poate plati chiar si 500 RON?
asa ca m-am gandit sa fac debransarea de la consumul de apa calda si de la incalzire si sa montez o centrala. dar pe net am citit chestii care m-au speriat ca nu se poate daca nu a facut nimeni debransarea in blocul meu pana la o anumita data si etc...
ma poate indruma cineva cum se poate face asa ceva?
multumesc
Raspunsuri
marius spune:
HG 1588/2007 - Norme metodologice de aplicare a Legii 230/2007
Art. 40. - (1) Daca sunt intrunite conditiile prevazute in actele normative in vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apa sau incalzire, atunci repartizarea acestor utilitati se stabileste prin decizia comitetului executiv al asociatiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie sa cuprinda prevederi cu privire la modul de citire, de calcul si de repartizare a contravalorii consumurilor respective.
(2) Daca toate proprietatile individuale din condominiu au sisteme proprii de inregistrare a consumurilor, asociatia de proprietari poate stabili modul de plata a cheltuielilor pe baza de conventie cu caracter individual, considerat ca un serviciu suplimentar, diferit de contractul de furnizare a serviciului, incheiat cu furnizorul serviciului cu acordul tuturor beneficiarilor serviciului respectiv. In toate cazurile plata consumurilor proprii nu scuteste nici un proprietar de la plata contributiei la cheltuielile comune.
Art. 41.
– (1) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza în functie
de indexul repartitoarelor de costuri conform normei tehnice si
metodologiei elaborate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.
(2) In cazul distributiei orizontale a energiei termice pentru incalzire, diferen#355;a intre consumul inregistrat de contorul montat la bransament si suma consumurilor inregistrate de contoarele individuale montate la nivel de apartament reprezinta consum comun si se repartizeaza proportional cu cota indiviza.
Cat priveste debransarea, ea este reglementata de Legea 325/2006. La art. 30-31 ai conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti cumulativ (din pacate, ai nevoie de acordul vecinilor de pe orizontala si verticala, precum si de cel al adunarii generale a asociatiei de proprietari...)
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa