operatie deviatie de sept

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Marius,
medicina se practica diferit in sisteme diferite. De exemplu aici nu ai nevoie de perfuzie post-operator pentru ca odata ce te-ai trezit poti manca si poti bea. Fluide se administreaza inainte de operatie, cand nu ai voie sa bei cat si in timpul operatiei. Antibiotic primesti o doza intraoperator si atat. La 4 ore dupa operatie poti sa mergi acasa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am mai intrebat pe cineva care a fost operata la aceeasi clinica (dar nu la nas) si mi s-a spus ca i s-au pus perfuzii si inainte de operatie. Si crede ca i-au dat ceva de linistire, pentru ca prea s-a dus vesela in sala de operatie. Citez: "M-am dus spre sala de operatie ca la bal."

Acuma totul e sa nu-mi fie foarte sete. Daca ma hidrateaza intravenos, nici o problema.

P.S. E interesant sa aflu (pentru cultura mea generala) cum e aceeasi operatie pe continente/tari diferite.
Sunt mai linistita ca stiu in mare despre ce-i vorba. Doar ca nu pot dormi noaptea mai mult de 3 ore-3 ore jumate, eu care dormeam macar 7 ore legat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Gata - s-a operat!

Recuperare rapida iti doresc!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Si acum sunt acasa.
Incep o noua viata.
Numai ce m-am trezit din cel mai dulce somn de pana acum.
Aerul e de vina.

Mergi la inceput

Sa va povestesc pe scurt cum a fost.
M-am internat de dimineata, mi s-au luat analize, intr-o ora m-au si chemat in sala de operatie. M-am asezat singura pe masa de operatie (in prealabil avusesem o discutie scurta cu dr. anestezista)
M-au acoperit cu un cearceaf, m-au legat la aparate, mi s-a pus branula, apoi anestezicul pe care l-am simtit 2-3 secunde in vena.
"Nu va speriati, o sa ametiti putin".
Raspunsul meu in 2 secunde:
"Am ametit deja". :)
Si acolo s-a rupt filmul....

M-am trezit peste o ora cand am fost adusa cu patul in salon. Peste inca cinci minute am putut sa dau primele telefoane acasa.
Da, respiram doar pe gura, nasul fiindu-mi bandajat.
Lacrimile mi-au tot curs pana a doua zi, dar nu de durere...ci pur si simplu, aveam ochii injectati.

Dupa operatie m-am simtit foarte bine, nu dureri, nu ameteala sau greturi...am reusit sa ma ridic din pat la o ora si jumatate.
Deja la 4 ore dupa operatie ma plimbam pe hol.

Mi-am facut mai multe griji decat trebuiau. Totul a decurs neasteptat de bine.
A doua zi la pranz mi s-au scos mesele din operatie, un pic neplacut, desi si aici eram sub anestezie...insa a trecut.

Pot spune ca acum, la o saptamana, totul e bine.
Mai urmeaza sa mi se scoata firele de la operatie si voi fi ca noua!

Mergi la inceput

Acum ca s-a schimbat vremea, ma deranjeaza aerul rece ce-l inspir pe nas, in sensul ca-mi provoaca usturime. Insa e suportabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ia-ti un batic/sal pe gat si ridica-l pe nas.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Timp de 5 saptamani dupa operatie am avut un exces de sebum la nivelul nasului si in jurul lui.
In prima saptamana se instalase, din a doua a cunoscut o explozie de sebum (in ciuda gelurilor de curatare si a cremelor antisebum care la mine aveau efect maxim 1 ora si jumatate). Abia acum simt o ameliorare, reducerea sebumului cam la jumatate.

Din ce am mai citit si in alta parte, e un efect postoperator, la unii se manifesta asa, prin exces de sebum, la altii exact opusul, prin uscarea pielii, descuamari.

Mergi la inceput