Clinica la Viena
Buna dimineata, puteti sa ma ajutati cu referinte despre clinicile din Viena care accepta pacienti din Romania pentru efectuarea unei operatii de scoatere a colecistului ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
Raspunsuri
Farah spune:
uite aici ceva: www.akhwien.at
accepta pacienti din ro, dar procedura e destul de alambicata.
daca te intereseaza in mod deosebit spune sa intreb o prietena care-a fost acolo detalii
Sasha.p spune:
Da, ma intereseaza personal. Daca poti sa ma ajuti cu informatii
Multumesc pentru link, incerc sa descifrez ceva ca e in germana mare parte.
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
rall spune:
Sasha.p, poti folosi www.google.com/translate_t" target="_blank">Google Translate pentru traducere automata
Farah spune:
ramasesem datoare cu niste detalii...
din pacater nu pot sa ajut foarte mult exact cu inceputul, adica contactul, prietena mea a ajuns acolo printr-un lung lant de cineva care cunoaste pe cineva samd. mi-a zis in schimb ca mai toti aia de-acolo se descurca in engleza, asa ca eventual sa dai un tel la nr ala de pe site si sa intrebi.
apoi a tradus in engleza toate documentele medicale si le-a trimis pe mail la dr de-acolo; pe ea a pus-o sa mai faca niste investigatii aici, le-a facut, le-a tradus si trimis si pe-astea, apoi a programat-o peste ceva vreme(presupun ca aici depinde si de boala in sine). cind a fost s-a dus acolo, de la aeroport s-au dus cu taxi-ul ca altfel nu se descurcau cu limba.
cica e un spital suficient de mare cit sa te duci cu microbuzul de la o sectie la alta.
aproape toata lumea (doctori si asistente) stiu engleza cit sa te intelegi, doctorii mai bine, inteleg ca nici tu nu stii germana.
pe ea care a fost insotitor la copil a costat-o spitalizarea(sau cazarea) cam 1 000 euro pe zi, mi-a zis ca daca ar fi stat in oras o costa tot pe-acolo. ti-am dat cifra ca sa-ti faci o idee, presupun ca la adultul spitalizat nu e aceeasi poveste, dar oricum se plateste statul in spital.
si mai costa interventia chirurgicala propriu-zisa, nu stiu cit, depinde de operatie, ea oricum p-asta n-a platit-o ca a fost cu formular E112.
nu stiu in ce masura te-am lamurit, sper sa fi fost de ajutor cit de cit.
sanatate!