l-am lasat plangand

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

lilia, am sa fac si eu asa, desi e tare greu sa ii lasi sa planga, azi dimineata, am stat cu ei pana ce au luat micul dejun, a fost o despartire tare grea
in cele din urma mi-au spus educatoarele ca s-au calmat si cand am mers dupa ei erau veseli
trebuie tarie si rabdare
numai bine

"daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." R. TAGORE
florina, mamica lui thierry si dara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maaria spune:

Si eu am avut probleme cu plansul la gradinita. I-am explicat de fiecare data ca va fi luat de mine sau de bona dupa somn (nici acum la 4 ani nu stie ceasul). Nu am plecat niciodata intr-un moment de neatentie de-al lui. I-am dat jucaria preferata cu el, am incercat multe dar ne-am oprit la una: dupa instructajul de dimineara (vine cutare sa te ia, sa fii cuminte, etc) ii cer un pupic de despartire si-l rog sa vina la geam sa-mi faca pa cand plec. De atunci n-a mai plans. Chiar si anul acesta dupa vacanta a functionat metoda.

spunea cineva mai sus de ritualul de despartire..acesta este la noi.

Sper sa mearga si la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

La 2 ani si 6 luni fetita mea era pregatita emotional pt gradi' asa ca am dus-o.Deoarece nu mai erau locuri la gradinita germana ,am dus-o la gradi de stat.Era fericita , si bucuroasa de fiecare zi de gradi.Pana intr-o zi cand mi-a zis ca a tras-o doamna, de par, tare si a plans>
Urmatoarea zi am dus-o mai mult impinsa decat convinsa, i-am explicat si doamnei ce si cum, am lasat-o doar doua ore , a ramas trista si speriata,iar de a doua zi nu am mai dus-o.Doamnei i-am zis ca Gianina ,mi-a povestit ca o fata mai mare a tras-o de par,ea a tacut ,dar cand am revenit dupa 2 ore ,s-a scuzat ,spunand ca s-a gandit la ce i-am spus si probabil cand ea a lipsit o ora ,au fost cuplate 2 grupe si astfel ea a elucidat povestea Gianinei
Urmatorul an, am dat-o la gradinita germana unde am rezervat loc din toamna,iar dupa prima zi de gradi,cand am mers sa o iau ,fata mea a inceput sa planga ,suparata,ca am venit dupa ea.
Pe parcursul anului au mai fost parinti care au chinuit langa copii,copii care pe fondul unor traume psihice de la celelalte gradinite,nu mai suportau sa stea fara sa stie ca mami e pe hol.O mamica, a stat 4 ore pe zi, timp de un an ,pe bancuta de la vestiar, pentru ca fetita ei fusese inchisa intr-un beci cateva ore, la aceeasi gradinita unde fusese prima oara fetita mea.Nu-s ce a avut mama aia in cap ,avand in vedere ca sora ei era presedinta tribunalului din oras..
In fine, eu cred ca totusi ceva nu e cum trebuie la gradi, din moment ce dupa prima zi, copilul , in loc sa fie bucuros ,plange din nou.
Chiar si sfatul unui pedagog de genul: fugi cand nu te vede, arata ca nu intelege si n-are habar de psihologia copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruscus

lilia, am sa fac si eu asa, desi e tare greu sa ii lasi sa planga, azi dimineata, am stat cu ei pana ce au luat micul dejun, a fost o despartire tare grea
in cele din urma mi-au spus educatoarele ca s-au calmat si cand am mers dupa ei erau veseli
trebuie tarie si rabdare
numai bine

"daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." R. TAGORE
florina, mamica lui thierry si dara

Bineinteles ca se calmeaza, toti fac asa. Recunosc ca desi plec si nu ma intorc, nu de putine ori am lacrimi in ochi cand o vad plangand.

Si ca sa zic o glumita.

Nu mai stiu daca am citit pe-aici pe forum, sau mi-a povestit o mamica, despre fetita ei care plangea amarnic in fiecare dimineata si ea incerca mereu sa o impace, sa mai stea un pic cu ea, sa ii vorbeasca, etc., dar cu toate astea fetita plangea mult in fiecare dimineata. Intr-o zi insa, mama fetitei bera foarte grabita si si-a luat rapid ramas bun de la fetita ( un pupic si la revedere).
Cand a venit seara sa o ia, fetita i-a spus " mami, azi dimineata cand am vrut sa plang tu deja nu mai erai, asa ca nici nu am mai plans"

Mergi la inceput