Buna seara, am si eu nevoie de niste sfaturi. Urgent.M-am mutat si vreau sa fac modificari apartamentului. Fara autorizatie. De ce? Fiindca este multa alergatura si necesita mult timp. E urat din partea mea, dar... Modificarile constau in desfiintat debara si desfiintat un perete. Tot ce se darama nu este zid de rezistanta. Sigur. Acum: pot sa ma apuc de modificat si, in parale, sa umblu sa-mi scot autorizatie? Sau trebuie sa am intai hartia si apoi sa daram? Asta ar fi imposibil fiindca mesterii nu pot sta in casa 4 luni pana iese autorizatia... In cazul in care sunt "prinsa" si platesc amenda sunt obligata sa zidesc la loc sau am la dispozitie un termen de a intra in legalitate? Daca platesc amenda si nu fac nimic apoi, ce se intampla? Mai platesc o amenda?
"Binevoitor" poate fi orice persoana? Vecinii mei sunt de treaba dar...am niste "prieteni", care nu locuiesc in zona, si ii vad in stare sa-mi faca o surpriza.
Dupa cat timp de la data modificarilor se prescrie ? Multumesc
Ai www.eafacere.ro/aa_item.asp?aaCatID=31&aaID=97" target="_blank">aici si www.fml.ro/fmlpage/fmlpage_main/documents/legislatie/psi/L%20453%20din%202001.doc" target="_blank">aici legislatia care reglementeaza disciplina in constructii. Cel de-al 2-lea link cuprinde modificarile aduse legii 50/91, inclusiv sanctiunile. Cat despre sfaturi, nu-ti zic decat ca "unde-i lege, nu-i tocmeala".
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei