flocoane
Buna fetelor,
Am 29 de ani, am fost la oftalmolog, din intamplare, si mi a gasit astigmatism si miopie -2 cu -2,5
apoi am fost la o luna in Ungaria si mi-au zis -4 si -4,5. Cu ochelarii primiti in tara vad "binisor" dar nu cum ar trebui - e drept ca sunt -1,5 la ambii ochi, dar cu ce mi-au scris in Ungaria vad totul aiurea, imaginile bondoace si ametesc. cred ca sunt prea tari... ce o fi diferenta asta la masurarea cu dioptronul....
In plus, eu de pe cand eram in generala vedeam niste carcei in campul vizual, acum s-au inmultt in ultimii ani. Nu ii vad decat cand ma uit la lumina sau la ceva alb. Sunt asa numitele puncte fudds sau flocoane. Voi aveti asa ceva?Am citit tot soiul de minuni despre dezlipire de retina samd, si cum is mai prapastioasa de felul meu, m am speriat.
Pupici
Raspunsuri
miki68 spune:
S-a mai discutat despre flocoane aici
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
ioana1751 spune:
Da, am vazut. Ma gandeam ca poate stie cineva ceva nou despe ele. Si poate primesc si un sfat legat de dioptrii si diferenta intre masuratori. Dar daca nu se poate, nu se poate
miki68 spune:
Diferenta intre masuratoarea dioptriilor nu ar trebui sa existe. Dar asta numai daca dioptroanele sunt reglate dupa acelasi standard. Data fiind diferenta mare a celor doua masuratori (inadmisibila din punctul meu de vedere), parerea mea e sa ceri o a treia opinie, daca se poate de la un cabinet oftalmo cu referinte bune in sensul asta.
Cat priveste riscul de dezlipire de retina (de care zici tu ca te temi), el exista la orice miop, dar nu din cauza flocoanelor (eu "le vad" de peste 30 de ani), ci din cauza traumatismelor ochiului sau a tensiunii oculare mari. So, relax!
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
ioana1751 spune:
Sarmana.
esti o dulceata. Incerc sa relax... dar... huh... tensiunea oculara n a vrut nimeni sa mi o masoare ca au zis ca nu e cazul. Ce ti e si cu drii astia.