renuntarea la indemnizatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Da.
Cererea pt stimulent am facut-o in 2006, cand era 3 mil. S-a facut apoi impartirea in 2 mil alocatie cu 1mil stimulent, insa mie mi-au virat in continuare 3 mil pe card, plus alocatia copilului de 2 mil.

Poate a gresit.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Se poate sta acasa cu copilul pana implineste acesta 2 ani cu renuntarea la indemnizatia de crestere a copilului?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Marius - si eu am suspectat acelasi lucru, dar este problema lor.

Monaraus - da, si eu am facut la fel. Pur si simplu nu depui dosarul la primarie pentru indemnizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Marius - si eu am suspectat acelasi lucru, dar este problema lor.

Monaraus - da, si eu am facut la fel. Pur si simplu nu depui dosarul la primarie pentru indemnizatie.

In momentul in care se vor prinde (daca se vor prinde) va deveni si problema ta, pentru ca va trebui sa dai banii inapoi (art. 21 din OUG 148). Decizia are titlu executoriu, poate fi atacata pe contecios, dar nu vad cum s-ar sustine refuzul returnarii.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Sa vedem...
E totusi cam problema lor, eu cand am depus dosarul l-am depus pt 3 mil in cont. Daca nu isi fac treaba cum trebuie, nu stau eu sa-i trag de maneca si sa-i invat.

Oricum, inca sper ca asa trebuia sa primesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

slabe sanse sa descopere, desi... cand e vorba sa iasa in paguba sunt multi mai atenti decat cand iesi tu in paguba si ei in castig...

MARIUS (sau cine stie) - inca o intrebare te rog, am aflat ieri ca in CCM-ul nostru de la firma unde lucrez full-time e specificat sa ia mamicile care sunt in CIC un anumit procent din salariu, ceea ce e super bine.
Totusi, avand in vedere ca eu nu voi lua indemnizatia, oare mi se mai dau procentele respective? sau numai pentru cele care au aplicat pt indemnizatie? ce crezi?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Nu prea cred ca procentul ala are legatura cu indemnizatia, e pur si simplu o facilitate pe care ti-o da firma ta.
Deci, parerea mea (fara nici o justificare legala in spate, de retinut ) e ca ai dreptul la acei bani, daca esti in CIC, indiferent ca ai optat sau nu pt indemnizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

asa ar fi logic...
insa... ma gandesc sa nu ceara la servici o hartie ceva, sa dovedesti ca iei indemnizatia... sper sa nu...
inca nu vreau sa intreb la munca, pt ca cei de aici nu stiu de al 2-lea job si ca as renunta la indemnizatie, plus ca... cel mai important... inca nu sunt gravida... dar lucram la asta...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

N-au de ce sa-ti ceara vreo hartie cu indemnizatia, mi s-ar parea un abuz.
E absolut treaba ta daca traiesti din indemnizatie, dintr-o dobanda la banca de 1000 eur / luna sau dintr-o mostenire din Cucuietii din Deal. Ei nu au treaba decat cu acea cerere de intrare / iesire din CIC. Ce faci tu mai departe cu banii sau cu timpul tau, te priveste strict si personal. Atata vreme cat e legal.
Oricum, la urmatorul contract de munca, daca il faci fiind in CIC, inspectorul de munca de la ITM iti va cere o declaratie prin care confirmi pe proprie raspundere ca nu ai optat pt indemnizatie.

Parerea mea

Mergi la inceput