Permis de conducere pt. romanii din strainatate

Permis de conducere pt. romanii din strainatate | Autor: croitorualin

Link direct la acest mesaj

http://www.autospot.ro/articole/consilierul_tau_juridic/noi_modificari_in_codul_rutier.html

Cumnata mea care locuieste in Austria in cea mai mare parte a anului a venit in Romania sa dea de permis. Ideea e ca a gasit pe link-ul de mai sus ultimele modificari potrivit carora romanii din strainatate : "vor putea obtine permis de conducere in tarile unde domiciliaza atata timp cat indeplinesc conditiile de rezidenta" ??????

"In noua legislatie rutiera apare notiunea de rezidenta normala, pe langa cele de "domiciliu" si "resedinta". "Rezidenta normala" se refera la spatiul in care cetateanul locuieste in mod obisnuit (minim 185 zile pe an) si inlatura obligatia de schimbare a permisului de conducere atunci cand titularul isi schimba domiciliul"

Intrebarea este : in cazul ei care are ca si document de identitate pentru Austria - hauptwohnsitz (permis de sedere), iar in Romania buletinul si pasaportul pe care apar adresa de Romania, poate da de permis aici, in tara?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirmu spune:

Buna.Din cate stiu eu in primul rand trebuie sa treaca un an ,sa aiba un an experienta ca sa poata conduca o masina in alta tara.
Isi poate schimba permisul daca are rezidenta in tara resp si daca pe rezidenta are trecuta adresa unde locuieste ,pe noul permis i se v-a trece noua adresa.
Deci din moment ce are rezidenta se poate.

Mergi la inceput