yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 4
Alexia27 spune:
Simona, ce importanta are ca la impartasanie tu mananci paine si eu azime, ca pe seful catolic il cheama papa si pe ala ortodox patriarh? Tu vorbesti aici de ritualuri (care sunt facute de oameni) nu de religie. Crestinismul e unul, abia la marea schisma s-a divizat in ortodoxie si catolicism, si divizarea asta au facut-o oamenii dupa considerente proprii, fiecare a dat o alta interpretare a aceleiasi carti care sta la baza acestei religii: Biblia. Oamenii au proclamat ortodoxia "aia buna", dupa cum si catolicii (tot oameni) isi "revendica" dreptatea. Si cand e vorba de oameni bagati in ecuatie, totul e relativ.
Eileen Nicole
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simonacip Blackpantero, tocmail asta incerc sa subliniez ca nimeni nu opreste pe nimeni sa vada care e religia salvatoare, nu? Nu trebuie sa raminem cum ne-am nascut pentru ca asa s-a nimerit. Avem o mie si una de surse de documentare, fapte, minuni, etc...Cine ne opreste?Cind vrei o slujba mai buna, te perfectionezi, te apuci si inveti,ceri un sfat cuiva care cunoaste etc. Cind faci o lucrare mai importanta la fel, iti iei eventual un meditator sa te ajute ...SI tot asa. Dar cind e vorba de sufletul nostru de ce nu faecm acelasi lucru(+ un duhovnic bun, e la fel de important ca si documentarea..? Simona, mami de baieti David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Pai si daca te poti muta de la o religie la alta nu e gresit sa arati cu degetul spre alte religii considerand ca practicile lor sunt diavolesti?
Daca mai tarziu te convinge cineva sa aderi la hinduism? Atunci va mai fi yoga o practica diavoleasca? Intelegi ce vreau sa spun?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
simonacip spune:
Alexia, toate ritualurile cum le spui tu trebuie sa se regaseasca in Biblie, altfel orice inovatie devine erezie. E demonstrat ca la Cina cea de taina Iisus le-a impartit paine dospita apostolilor. In c epriveste Papa sau Patriarhul, n-am nici o nemultumire legata de numele in sine ci de perceptie. Papa este vazut ca Suprem, Sfint, etc..dar el este tot om, are greseli, cum ar putea el sa anuleze pacatele asa, pe baza unor indulgente? Tu privesti divizarea religiilor ca pe o simpla etapa...Acum daca e sa ne luam dupa ce spui tu de ce e asa greu sa se uneasca acum? pentru ca sunt diferente majore aici, peste care nu se poate trece asa usor. Catolicii au avut intotdeauna dorinta de a infrumuseta totul, azimele in loc de paine dospita, icoanele sculptate, orga cu muzica ei inaltatoare. Ei uita ca nu asta e important, nu in asta consta frumusetea slujbei, frumusetea o cauti in sufletul tau. Toate aceste inovatii te pot si distrage la un moment dat de la ascultarea si simtirea slujbei asa cum trebuie.
Am sa repet: orice interpretare este erezie! De aceea au aparut sectele. Ele tot asta sunt o interpretare a Bibliei. De ce s-o interpretam noi? Trebuie doar s-o luam ca atare..
Blackpantero, aici nu e vorba de politica, ci de sufletele noastre. Cand ai descoperit religia adevarata e normal sa o adopti. Pe mine nu m-a convins nimeni ca ortodoxia e cea mai buna. m-am convins eu citind si experimentind. Yoga este o practica diavoleasca nu pentru ca sunt eu ortodoxa si asa vreau eu, ci pentru ca practicind-o intri in legatura cu duhurile rele. odata ce te-ai supus lor, le dai drepturi asupra ta. Iti recomand marii initiati ai Indiei si parintele Paisie, iti recomand Monica fermo, iti recomand sa citesti cazuri de convertire a celor care au practicat Yoga si au inteles ce inseamna aceasta...
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
anky spune:
citat din mesajul lui simonacip Alexia, toate ritualurile cum le spui tu trebuie sa se regaseasca in Biblie, altfel orice inovatie devine erezie. E demonstrat ca la Cina cea de taina Iisus le-a impartit paine dospita apostolilor. In c epriveste Papa sau Patriarhul, n-am nici o nemultumire legata de numele in sine ci de perceptie. Papa este vazut ca Suprem, Sfint, etc..dar el este tot om, are greseli, cum ar putea el sa anuleze pacatele asa, pe baza unor indulgente? Tu privesti divizarea religiilor ca pe o simpla etapa...Acum daca e sa ne luam dupa ce spui tu de ce e asa greu sa se uneasca acum? pentru ca sunt diferente majore aici, peste care nu se poate trece asa usor. Catolicii au avut intotdeauna dorinta de a infrumuseta totul, azimele in loc de paine dospita, icoanele sculptate, orga cu muzica ei inaltatoare. Ei uita ca nu asta e important, nu in asta consta frumusetea slujbei, frumusetea o cauti in sufletul tau. Toate aceste inovatii te pot si distrage la un moment dat de la ascultarea si simtirea slujbei asa cum trebuie. Am sa repet: orice interpretare este erezie! De aceea au aparut sectele. Ele tot asta sunt o interpretare a Bibliei. De ce s-o interpretam noi? Trebuie doar s-o luam ca atare.. Blackpantero, aici nu e vorba de politica, ci de sufletele noastre. Cand ai descoperit religia adevarata e normal sa o adopti. Pe mine nu m-a convins nimeni ca ortodoxia e cea mai buna. m-am convins eu citind si experimentind. Yoga este o practica diavoleasca nu pentru ca sunt eu ortodoxa si asa vreau eu, ci pentru ca practicind-o intri in legatura cu duhurile rele. odata ce te-ai supus lor, le dai drepturi asupra ta. Iti recomand marii initiati ai Indiei si parintele Paisie, iti recomand Monica fermo, iti recomand sa citesti cazuri de convertire a celor care au practicat Yoga si au inteles ce inseamna aceasta... Simona, mami de baieti David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Simona,te rog frumos sa te abtii de la astfel de afirmatii aberante,te-am mai rugat o data.Defapt,habar nu ai cu ce "se maninca"yoga si nu are rost sa vorbesti aiurea.Yoga,in primul rind nu este o religie.Hai ca este prea de tot..nu se afla nici un moderator prin zona ???
Alexia27 spune:
citat din mesajul lui simonacip Tu privesti divizarea religiilor ca pe o simpla etapa...Acum daca e sa ne luam dupa ce spui tu de ce e asa greu sa se uneasca acum? Simona, mami de baieti David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Pentru ca e vorba de putere, influenta si mai ales, bani. Multi bani. Nu au nici un motiv sfant de a sta divizati, ci unele foarte pragmatice si...lumesti.
Si cu asta, STOP JOC, ca suntem de mult off topic
Eileen Nicole
hannen spune:
Neatza,neatza,am auzit ca ma strigati!
N-am citit decit pe sarite!
Alexia,Coranul recunoaste toti Profetii din biblie si vorbeste de altii,multi mai multi dar nu sunt numiti.
Scrierile islamice(alte surse decit Coranul) sustin ca#12288;Dumnezeu ar fi trimis peste 1000 de profeti.Cam asa ceva,sper sa nu gresesc.
Noi il consideram pe Adam primul om si primul Profet.Eva,consoarta lui nu are in viziune islamica nici o vina pt. faptul ca au mincat din pomul interzis.Nu stim ce pom,nu se vorbeste despre el.
Adica nu poarta ea singura vina,este vina amindurora,Adam si Eva,sau mai mult a lui Adam
Coranul vorbeste de Moise,Solomn,David,Ioan Botezatorul,Lot,Aaron,Avraam,Isus...you name them,all!
coranul vorbeste despre familia Mariei,Imran!cum ea a fost daruita la batrinete parintilor ei si cum mama ei a "juruit" copilul templului.Dar copilul care ei au crezut ca va fi baiat,a fost o fata(fetele nu slujeau la templu) insa Dumnezeu zice "dar o fata nu-i precum un baiat" in sensul ca fata ce avea sa se nasca ,va fi cea aleasa sa-l nasca pe Isus.
Imi scapa ce s-a intimplat cu familia ei,insa unchiul ei ,Zaharia a fost cel care i-a cistigat custodia si a incredintat-o templului(culmea,a fost acceptata) si toata viata (pina la virsta cind l-a avut pe Isus) si-a petrecut-o in rugaciune.
Apoi stiti povestea,un duh i-a vestit ca va ramane insarcinata...in viziune islamica,duhul cel incredintat cu transmiterea mesajelor este Gavriil.(apropo,stim si de mihail)
si asa s-a nascut Isus,din fecioara Maria,prunc care a vorbit din fasha dupa ce Maria s-a intors cu el la neamul ei si au acuzat-o a fi desfrinata.Ea a primit de la Gavriil sfatul de a tine post(fara sa vorbeasca cu nimeni) ,asa ca Isus a vorbit pt. ea.
Ce sa va mai povestesc?
Ma duc sa-mi beau cafeaua matinala(3:49 a.m)
Un sfat de la al meu sot "the only way is to be yourself! "(numai TU decizi daca sa crezi sau nu,si in ce sa crezi)
scuzati greselile de spelling,abia vad tastatura.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
Aa,am uitat ceva!
Noi musulmanii,consideram ca exista doar un sigur dumnezeu.Noi nu-L numim,dumnezeul crestin,musulman...
Noi credem ca toate cartile sfinte au fost trimise de dumnezeu!Trebuie sa credem in toate,precum trebuie sa credem in toti profetii.
Toti avem aceasi "sursa" si acelasi mesaj numai ca,pe parcurs mesajul acesta s-a deteriorat,de aceea si divergentele dintre noi!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui hannen Aa,am uitat ceva! Noi musulmanii,consideram ca exista doar un sigur dumnezeu.Noi nu-L numim,dumnezeul crestin,musulman... Noi credem ca toate cartile sfinte au fost trimise de dumnezeu!Trebuie sa credem in toate,precum trebuie sa credem in toti profetii. Toti avem aceasi "sursa" si acelasi mesaj numai ca,pe parcurs mesajul acesta s-a deteriorat,de aceea si divergentele dintre noi! Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita |
A degeaba crezi in toate alea, se pare ca daca nu crezi la modul ortodox tot degeaba, tot acolo ajungi la final.Nu ai ales religia salvatoare deci totul e in zadar...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
ham spune:
citat din mesajul lui simonacip Alexia, toate ritualurile cum le spui tu trebuie sa se regaseasca in Biblie, altfel orice inovatie devine erezie. E demonstrat ca la Cina cea de taina Iisus le-a impartit paine dospita apostolilor.... |
Evreii mancau (si mananca inca) azima, adica paine NEDOSPITA, iar Iisus, invatator evreu, pe numele sau evreesc Yehoshua, cu mama evreica, Myriam, a fost educat si a trait dupa preceptele iudaismului, nu a predicat niciodata altceva decat respectarea poruncilor Torei (Pentateuhul – primele cinci carti ale Bibliei), deci, de unde pana unde, painea dospita?
Stanescu spune:
Asta mi-a sarit si mie in ochi : " E demonstrat ca la Cina cea de taina Iisus le-a impartit paine dospita apostolilor" - cine a demonstrat asta?
Isus era evreu, nu a predicat niciodata impotriva legilor iudaismului.
Si "icoanele sculptate" - or fi statuile? Ca a trebuit sa ma gandesc un pic ininte sa ma prind. Si cu ce sunt mai "spirituale" icoanele-picturi decat icoanele-sculpturi, daca o luam asa?