yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 34
ladyJ spune:
Am revenit
ce intelegem noi azi prin evreu? Adept al religiei iudaice.
Cine e in scrierile evreilor ´´tatal´´? Avraam este.
Primul fiu al lui Avraam a fost Ismail,fiu pe care l-a avut cu servitoarea lui.
Insa DD i-a promis ca va avea un fiu cu Sara,sotia lui,devenind astfel ´´parintele unei nenumarate semintii´´
Cand Sara avea vreo 90 de ani(parca) l-a nascut pe Issac.
Issac a fost circumcis la 8 zile dupa nastere,asa cum spune si azi traditia iudaica.Ismail a fost si el circumcis,insa avea undeva in jur de 12-13 ani.
Avraam a fost primul personaj biblic care a optat pt monoteism,el fiind nascut intr-o familie cu idoli.
Deci,ideea de evreu(cea ce inseamna asta) a existat inaitea ideii de ´´fii a lui Israel´´.Asta a aprut mai tarziu,probabil in functie de numele dat poporului monoteist,singur la vremea aia.Fii ai romaniei..iti spune ceva?
Cam asa vad eu lucrurile.Poate intra cieva pe aici care stie mai multe despre acest termen...
Avram este azi considerat de catre musulmani ´´parintele´´.Dar asta nu inseamna ca el era musulman(islamist),am spus de ce.
Legat de asta,am o intrebare,daca stii sa-mi raspunzi:
ce a facut Izmail si descendentii lui,pana la aparitia lui Mohammed?
La cine se rugau?Erau monoteisti? Ce reguli aveau? ce carti de capatai aveau?
Ca de evrei stim...au continuat sa traiasca dupa tatal lor,Avraam,scrie in Biblie si Tora cum.(adica dupa religia monoteista,mozaica)
Ma intereseaza perioada de la moartea lui Avram pana la Mohammed(in cea ce-i priveste pe islamisti,evident)
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJIrina, eu consider ca am raspunsul la ce te-am intrebat.Am pacatuit prin dorinta de a afla exact punctul de vedere ortodox pur? |
nu e pacat sa vrei sa afli dar nu inteleg, cum adica punctul de vedere ortodox pur? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen nu te supara da mie mi se pare si mai dizgasting sa vorbesti din povesti din ziare si din comentariile de pe net! asta era ce nu-ti placea tie la islam?Amin!Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita |
Hannen, de fapt cum e cu fecioarele astea?ele sunt un fel de insotitoare, sau pur si simplu "decoreaza" raiul musulman? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Avraam a fost "evreizat" de Dumnezeu. Avraam face parte din Israelul spiritual. "Avraam a crezut pe Domnul si Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihanire. E o mare diferenta intre Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Mahomed. Dumnezeul lui Mahomed promite anumitor barbati o vesnicie alaturi de nenumarate (am uitat cate ) fecioare. Care barbat matur, stabil psihic/emotional si sigur pe sexualitatea lui si-ar dori o vesnicie sa fie primul barbat al unor fecioare si sa mai si primeasca aceasta ca un dar de mare pret din partea cui? Din partea lui Dumnzeu. Nu va suparati, dar mie mi se pare dizgasting . Dumnezeul lui Avraam pune accent pe spiritualitatea omului, nicidecum pe virilitatea si pofta de fecioare a acestuia. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietel. |
Pai da, ca evreu= mozaic=monoteist=credea si crede intr-un DD Unic.
Ce incerc eu sa spun(nu stiu cat de mult se intelege) este ca, daca Avram a fost PRIMUL monoteist,iar mozaismul a fost PRIMA religie monoteista,rezulta ca Avram era evreu,(mozaic adica)si-a crecut urmasii cu aceasta credinta monoteista.
Hannen, insist sa-mi spui ce s-a intamplat cu Izmail de la moartea lui Avram pana la Mohammed?Ce credeau si faceau urmasii lui?Ca daca-mi spui ca, credeau in DD unicul,faceau circumcizii si alte asemenea,inseamna ca urmasii lui Izmail au trait o perioada dupa reguluile mozaismului,adus de Avram,´´cel placut lui Dumnezeu´´Apoi au imbratisat ultimul cuvat revelat lui MOhammed.
Te rog sa nu te superi,sunt curioasa sa stii.Am cautat eu pe net dar nu gasesc nimic.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
nu e pacat sa vrei sa afli dar nu inteleg, cum adica punctul de vedere ortodox pur? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Adica punctul de vedere,raspunsul la aceasta intrebare din prisma ortodoxa,pe care doar o doamna ortodoxa(pe bune) il poate sti(si preotii,desigur).
La asta m-am referit.Un raspuns conform dogmei ortodoxe...
hannen spune:
Lady ,daca mai aud o data islamist,imi fac harakiri!
sincer,eu chiar nu inteleg logica conform careia daca Avraam a fost monoteist,inseamna ca a fost evreu!
Daca mozaismul i-a urmat,adica muuult dupa el,cum a putut el fi evreu?
In fine!
Nu gasesc acum versetul coranic care descrie ce au facut urmasii lui Avraam,atunci cind el fiind pe pat de moarte si-a intrebat fii ce vor urma dupa el,cui i se vor supune/inchina.
Si iar revin,Avraam nu a adus mozaismul.El a fost unul dintre cei care au "predicat" unicitatea lui Dumnezeu!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
denizel spune:
Lady, ce am gasit in Dictionar al religiilor:
Inainte de Islam, Arabia a fost teritoriu al politeismului semitic, al iudaismului arabizant si al crestinismului bizantin.
Tinuturile din Nord si Est, strabatute de marile drumuri comerciale, au foat adanc influentate de elenism si romani.
In vremea lui Mahomed, cultul zeilor tribali respinsese pe ultimul plan vechea religia astrala a Soarelui, Lunii si a lui Venus. Principala zeitate tribala era adorata sub forma de piatra, meteoritica sau nu, arbore sau lemn. I se ridicau sanctuare, i se prezentau ofrande, i se jertfeau animale.
Existenta spiritelor atotprezente, rautacioase uneori, numite ginni era universal cunoscuta si inainte si dupa instaurarea islamului.
Alaturi de marile zeite arabe era venerat Al-lah ("Dumnezeu").
Principalele practici religioase erau sarbatorile, posturile si pelerinajele. Erau cunoscute de asemenea henoteismul si monoteismul cultului lui al-Rahman.
Mari si insemnate triburi de evrei se stabilisera in centre urbane cum era cel din oaza Yathrib, care avea sa fie numit mai tarziu Medina.
Misiunile crestine facusera cativa prozeliti.
In sec. al VI-lea d.H., Mecca, cu sanctuarul de la Ka"ba continand celebrul meteorit negru, era deja centrul religios al Arabiei centrale si un important oaras comercial"
S-ar putea ca musulmanii sa conteste aceasta trecere in revista a lui Culianu si este dreptul lor.
Insa, din ce se observa la o prima vedere, este departe religia celor de dinainte de islam, de cea a parintelui Avraam pastrata si respectata de evrei.
hannen spune:
irina,in Coran nu scrie nicaieri ca barbatului musulman ii sunt oferite pe tava fecioare...basca pt. sex!
Doar noi cu mintea noastra ingusta ne putem imagina asa ceva.Adica sex,sex si iar sex.Adica in lumea asta cind citesti fecioara,femeie curata,neprihanita...wow,iti zboara gindul doar acolo.
In rai se zice vor fi fecioare (hurii) si feciori.Se zice ca fiecare barbat va avea o femeie curatzita,si fiindca se zice si ca fiecare sot isi va avea sotia lui,de unde stiu forumistii/nemusulmanii ca nu e vorba de ex. de mine curata si neprihanita.ha??
Ideea este ca noi toti vom fi cutatziti de rele,de ura,invidie,gelozie,ca vom avea "o singura inima" in care va fi doar iubire si o singura dorinta,aceea de a-l vedea pe Dumnezeu.
Sotia va fi regina casei ei,in rai.Hurii vor fi un fel de "servants" la fel ca si feciorii din rai.
Sotul meu imi zice ca este posibil ca aceste fecioare(hurii) sa fie una pt. spalat,una pt calcat,una pt gatit...hahaha nicidecum pt. SEX.
Este posibil sa fie doar podoabe ,asa cum zici tu!
Noi nu stim!!Si daca noi nu stim,de unde stiu ceilalti care vorbesc ca sa nu taca?
Am dat o nota mai comica mesajului meu,sper sa nu te superi,dar eu ca musulmanca si sotul meu...musulman,nu ne-a trecut prin cap ca ajunsi in rai ne apucam de prestat[sexpepajisteaverdeinvazulingerilorsialtuturor]
hannen spune:
Chiar nu inteleg de ce ai impresia ca ai zis o noutate!
Este cunsocut istoric ca arabia era in bezna,ca ..."casa" de rugaciune ridicata de Avraam era plina de idoli ...
Deci ce este de contestat?Arabii nu aveau habar de religie,pe linga Allah(dumnezeul suprem) si-au facut alti zei cu care au umplut Kaaba.
Ce-o fi de contestat?
Daa,era desigur departe de ceea ce Avraam se chinuise sa faca.
Dar numai arabii au luat-o razna?Evreii ce-au facut????De cite ori au comis-o?
denizel spune:
Evreii n-au luat-o razna chiar de tot. Adica, nu ajunsesera sa se inchine la o piatra neagra si sa le fie frica de ginni.
A venit Isus si le-a aratat unde au gresit.
Mesajul lui Isus (ala cu iubiti-va unii pe altii si muulte variatiuni pe aceeasi tema) nu a fost de ajuns, cei care au scris Noul Testament au facut varza mesajul Acestuia () si, vezi doamne, a venit Mohamed ca sa re-echilibreze domle haosul care se iscase :-)).
Cum? Iote-asa:
“When the forbidden months are past, then fight and slay the pagans wherever ye find them, and seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem [of war]. But if they repent, and establish regular prayers and practice regular charity [become Muslim], then open the way for them” (Sura 9:5).
Lasa-neeee, lasa-neeee.....