yoga si Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

zice ca L-au cunoscut pe fiul...de altfel e un personaj in Scriptura care in mod explicit nu vrea sa moara pana cand nu-L tine in brate pe Cel asteptat, Sf Simeon care Il asteapta la Templu

mai, astea sunt Taine, nu stim noi unde au stat dreptii pana la venirea Lui pe lume, dar evident nu s-au mantuit, pentru ca asta a fost sensul Intruparii, daca omul s-ar fi putut mantui si inainte, jertfa Lui ar fi fost inutila si fara sens

dar, ca Moise, sau Avraam, sau Isaia sau Daniil L-au cunoscut pe Fiul, asta e cert, pentru ca Vechiul Testament numai despre El vorbeste

si apoi, sunt o multime de prefigurari ale crucii, ale Bisericii, ale Jertfei...cum sa spunem ca evreii nu L-au cunoscut pe Hristos?

vedeti ca m-a prins patima discutiei, din cand in cand mai bag un ochi pe-aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

zice ca L-au cunoscut pe fiul...de altfel e un personaj in Scriptura care in mod explicit nu vrea sa moara pana cand nu-L tine in brate pe Cel asteptat, Sf Simeon care Il asteapta la Templu

mai, astea sunt Taine, nu stim noi unde au stat dreptii pana la venirea Lui pe lume, dar evident nu s-au mantuit, pentru ca asta a fost sensul Intruparii, daca omul s-ar fi putut mantui si inainte, jertfa Lui ar fi fost inutila si fara sens

dar, ca Moise, sau Avraam, sau Isaia sau Daniil L-au cunoscut pe Fiul, asta e cert, pentru ca Vechiul Testament numai despre El vorbeste

si apoi, sunt o multime de prefigurari ale crucii, ale Bisericii, ale Jertfei...cum sa spunem ca evreii nu L-au cunoscut pe Hristos?

vedeti ca m-a prins patima discutiei, din cand in cand mai bag un ochi pe-aici

Doina,taine ne-taine, daca se spune ca sus numitii au fost in IAD, atunci nu mai e o taina,nu?Si eu intreb: daca au fost in iad si acu sunt in rai...de ce,cum vine asta?

E plin VT de ´´asteptarea lui Mesia´´ dar sa nu uitam ca evreii INCA il asteapta pe Mesia.Avram,Isac si ceilalti cunoscuti noua erau evrei care stiau ca va veni Mesia...candva.

Deci nu e relevanta chestia asta cu ´´e plin VT de vorbe despre EL´´

Daca nu s-au mantuit acestia, atunci cum spunea Irina s-au dus in Iad.Dar au avut o mantuire post mortem(ca sa zic asa)? Ca cica acum nu mai sunt in iad...sunt in rai.

Si intrebarea mea este, de ce?Nu au fost crestini.(botezati intru Hrstos)

Mergi la inceput

au fost botezati post -mortem, cum zici tu

deci, ei L-au cunoscut in Duh pe Hristos, au vestit venirea Lui, si tu zici ca ei nu sunt crestini...hm

acu ar mai fi de stabilit ce intelegi prin botez, ce intelegi prin crestin, ce intelegi prin Biserica

or eu despre asta zic ca sunt Taine...ca daca ne apucam si discutam logic si argumentat despre astea toate, cum vrei tu, apoi ajungem ca Denizel cu serafimii...ca de pilda Biserica o intemeiaza Iisus dupa Inviere, dar Parintii spun ca tainic Biserica a existat din veac, inainte de creatie...pare un lucru contradictoriu dar daca vezi dimensiunea dumnezeiasca a Bisericii nu e deloc o contradictie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Sfintii povestsc ceea ce povestesc penru ca in momentul in care consideri ca traiesti experinte extatice si devii minunat esti f f departe de Dumnezeu. Pt esti in faza maxima a orgoliului.
Pt crestini numai Dumnezeu reprezinta perfectiunea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

In urma experientelor extatice despre care vorbeam eu, nu devii minunat si perfect.
Eu ma refeream la revelatii. In revelatii nu ti se reveleaza persoana ta, transformata intr-una minunata si perfecta. Ti se reveleaza Perfectiunea, adica Dumnezeu.

Si asta nu inteleg eu: cum poate un om, in urma unei revelatii in care "simte" Perfectiunea, Bunatatea, ma rog..., sa gaseasca potrivit sa se zugraveasca pe sine in cele mai horror culori?
Adica, vezi? In loc sa-L zugraveasca oamenilor pe El, sa scrie 10 carti in legatura cu cat de minunat e Dumnezeu, se zugraveste pe sine... .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
Gata,am gasit io explicatiunea cu serafimii:-)

Ei nu isi acopereau picioarele,pur si simplu asa isi tineau aripile..fiind multe,nu aveau cum sa le tina.Deci,doua in fata,doua mai jos la picioare si doua desfacute

Lady, pai, sa credem ca serafimii au aripi? :-) Sau ca Dumnezeu sta pe un tron? :-)
Si, hai, sa spunem ca serafimii ar avea aripi. Da' de ce sa-si acopere fatza cu ele? Asa a fost viziunea lui Isaia. Cu serafimi care se acopereau in fata lui Dumnezeu .

fdoina, chiar nu poti sa scrii un mesaj fara sa ma pomenesti? . Hai, despatimeste-te , ca deja exagerezi :D.

A, si scuza-ma ca imi pun intrebari! Chiar si in legatura cu serafimii. Refuz sa-mi las creierul la garderoba atunci cand intru in biserica.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Elenac , interesant filmul cu Apa,.
Am citit una din cartile lui Emoto si ca si filmul, te indeamna spre meditatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

fdoina, chiar nu poti sa scrii un mesaj fara sa ma pomenesti? . Hai, despatimeste-te , ca deja exagerezi :D.

eh, stii tu ca eu niciodata n-am pretins ca pot ajunge la despatimirea ta

dar sa stii ca si eu imi pun o multime de intrebari...numa ca imi dau seama ca exista si intrebari la ale caror raspunsuri
n-am acces...vorba cuiva: nici macar Moise sau Avraam n-au cunoscut decat aspecte, franturi, ceea ce Dumnezeu a binevoit sa le arate din tainele dumnezeiesti

ah, si ca la unele raspunsuri nu ai acces cu mintea (ca altfel Xeno stia mai mult decat Moise)

Mergi la inceput

Citat:
dar sa stii ca si eu imi pun o multime de intrebari...numa ca imi dau seama ca exista si intrebari la ale caror raspunsuri
n-am acces...

Vaaai, cum adica n-ai acces? Nici macar teoreticiana ortodoxa nu mai esti? Daca ei au acces, se cheama ca si tu, prin ei, ai acces .
Asteapta cu rabdare pana cand unul din ei isi va pune intrebarea in legatura cu serafimii. Abia dupa aia iti vei permite si tu sa spui ca te-a preocupat problema respectiva .

Mergi la inceput

hehe, iar ma psihanalizezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Denizel, da nu ma refream la tine in raspunsul meu, nu raspundeam nimanui in particular.
Asta cu revelatiile eu o vad asa:
sa zicem ca eu am compus o piesulica de 3 minute, numa la pian.
pste 3 zile aud piesa lu colega, pt orchestra, cu nustiucate culori si cu idei ultrainteligente si scrisa si frumos, cu suflet.
Mor de placere cand o aud, dau nas in nas cu "perfectiunea", da in acelasi timp...ma gandesc...valeeeu maica....da sunt deprte rau de tot, io sunt la genunchiu broastei fata de ea.

dupa care ma apuc sa scriu despre si imi dau seama ca nu cuprind lucrarea aia in cuvinte, ca-s prea mici, marunte, ca-s meschine...ca nu pot zugrvi muzica in vorbe.
Asa ca spun doar ce aiurea compun eu fata de aia:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput